Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acırsanız acınacak hale düşüyorsun. Çok yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Kanunda bir yıldan kısa süreli sözleşmeler için kira sözleşmesinin feshedilmesi açısından bir ayrıcalık tanınmamaktadır. Bir yıldan uzun süreli veya 5 yıl veya daha fazla süreli olmasına göre bazı sonuçlar bağlanmışsa da tahliye talebini iletmek açısından hiçbirinin bir önemi yoktur. Yani uzama süresi her halde 1 yıldır.

Kanun kira sözleşmesinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme yetkisini yalnızca kiracıya tanımış sözleşme bitimine dayanarak kiraya verenin sözleşmeyi sona erdiremeyeceğini ayrıca düzenlemiştir.

Bu durumda siz 6 aylık sözleşme de yapsanız kiracı bitiminden 15 gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı şartlarda bir yıl uzamış sayılır. 5 yıllık sözleşme yaparsan da aynı şekilde. Sözleşmeye taraflar itiraz etmediği takdirde vs gibi bir şey koymanız kanunun bu emredici hükümlerine aykırılık sebebi ile geçersizdir.

Öte yandan kira artış oranını ister asgari ücrete göre ister direk oran olarak vs. belirleyin kanun buna üst sınır getirdiğine göre bu sınırı aşan kısım geçersizdir. Önce 12 aylık ortalama TÜFE dendi, şimdi ise "geçici olarak" olarak % 25 belirlendi. Kısacası şu an 2.200 veriyorsa kiracın, sene sonunda asgari ücret 10.000 TL olursa 10k x % 0.40 alamazsın. Sebebi kanunun bunu % 25 ile sınırlamasıdır. 2.200,00 TL x % 25 = 2.750,00 TL alırsın. Aşan kısım geçersizdir.

O yüzden kanunda geçici olmayan düzenleme, 12 aylık ortalama TÜFE olduğuna göre ona göre artış oranı düzenleyin. Yarın asgari ücret % 10 artar ama TÜFE % 20 artar zararlı çıkarsınız.

• Patience kullanıcısına yanıt

Hocam İstanbulu bilemem evet orada dava sayısı vs ancak dediğim şu ki 2ci celseye kalmaz bile. cünkü bilirkişilik veya kanıtlamalık bir durum yok. Tahliye taahhütname süresi bitmiş ve artık kiracı işgalci durumunu almış. Olabilecek en kısa sürede sonuçlanırsa bu dava sonuçlanır.

Diğer türlü ise yok kızım oturacak, yok evi sattım biz oturacağız, yok başka evleri yoksa araştırılsın kanıtlansın vsvs çok daha uzar.

Davadan da ötesi tekrar ediyorum, misal ben kiracıyım, ev sahibi ucuza oturuyorsun çık derse çıkmam, sözleşmeyi uzatmıyorum derse hiç çıkmam çünkü 10 yıl hakkım var. Bu HAKtır.

Ancak tahliye tahhütnamem varsa 1gün uzatmam çıkarım.

Birinde kiracının haklılığı varken diğerinde hiç yok.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

hocam çok sabırlı birine benziyorsunuz o son cümleden sonra yine şak diye bir ses gelecekti ama kapıdan değil...

• RNNN kullanıcısına yanıt

cozume bak, ya o sak sesi ev sahibinden gelirse? Para veya maddiyat icin hayati riske atmak cozum degil maalesef. Keske boyle kiraciya denk gelmeseydi ancak bu tecrube olur bundan sonra ya kiralamaz ya da ona gore cok duzgun, durust birini bulmaya calisir.

• Tahliye taahhütnamesi de önemli değil. Bir kere doğru hazırlanması lazım, detayına girmeyeceğim. Bunun dışında kiracı mahkemede tahliye taahhütnamesinin geçerli olmadığını, tahliye taahhütnamesini imzalamak zorunda bırakıldığını iddia ederse iş yine uzar.

Kanunlar kiracıyı koruyor kısaca.

Hocam yapmanız gerek hemen kiracıya yazılı olarak noterden, kendi ihtiyacınız için evin gerekli olduğu bu sebeple yenilenecek kira döneminde kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini bildirmektedir. Kira sözleşmesinin sonunda baktınız kiracı hala evde duruyor, bir ay içinde (bu süre önemli) dava açarak tahliye talep etmelisiniz.

• Hocam tahliye taahhütnamesinin kira sözleşmesinden sonra düzenlenmesi şarttır. Aksi halde dava reddedilir.

Ama tahliye tahhütnamesinin kira sözleşmesi ile birlikte alındığını ispat etmek zor olduğu için mahkemeler kiraya veren lehine karar veriyor. Yoksa kiracı ispat edebilirse yine kurtarmaz. Boş tarihli tahliye taahhütleri kiracı tarafından ispatı zor olduğu için ev sahibi lehinedir. O yüzden kira sözleşmesine gömülü veya takip eden sayfalar şeklinde değil, ayrı bir kağıda alınırsa ispat zorlaştığından ev sahibine avantaj sağlayabilir.

• Madem cirkeflik yapiyor, sizde cirkeflik yapip, biz yasal oranda kirayi arttir arttirmak istedik ancak kiraci hala eski kirayi gonderiyor diyip oradan da baski yapin. en azindan 300 × kac ay ise farki faiziyle istersiniz.

Aslinda ozaman tahliye taahhutnamesi gibi birsey yapsaydiniz. Sozle guvenle olmuyor bu isler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt

Hocam sabırlıyımdır Allah'a şükür.

Kolay kolay sinirlenmem.

Sakin ve yapıcı bir tavrım vardır.

Hatta arkadaşlarım oğlum nasıl bu kadar sakinsin nasıl bu kadar yapıcısın diye söylenir durur.

O yüzden kavgaya dövüşe her zaman karşıyımdır.

Ailem çocuklarım işin içine girmediği sürece.

Bu adamla da yapıcı olmaya çalıştım ama nafile.

Az önce babası aradı.

Kardeş ev basar gibi hayırdır böyle boşalt felan filan dedi.

Hayırdır hocam ne ev basması, babam senden bahsetmedi senin gibi bi kardeşim olduğunu bilmiyorum ne kardeşi dedim.

Adam bi 10-15 saniye cevap veremedi. Küfür felan edecekti sanırım yanında birileri vardı tuttu :)

Hocam, oğlunuzun evi boşaltması için gerekli adımları atıyoruz kötü bişey yapmıyoruz dedim.

Ki geçerli bir sebepte var ev sahibi evlenecek kendi evinde oturacak bu, bu kadar basit olay dedim.

• Bu arada 25% ucu açık maalesef.

5 yıl doldu ise kira tespit davası açabiliyor.

5 yıl dolmasa bile açanlar var.

• Allahn fakirine bak karıyı düdüklemeyi biliyor.

atın gıtsın evın önundeki çöp kenarında yatsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rodin kullanıcısına yanıt

tahliye taahhüdünün geçerli olması için kira sözleşmesinin imzalandığı tarihten sonraki bir tarihte imzalanması gerekiyor.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Ne kolay valla buradan yazan yazana. Herkes olmus bir kabadayi 😂

hocam aynısını amcaoğlu yaşadı 2 yıla yakın uğraştı ama nafile sonrasında 3 dakikalık konuşmayla ertesi günün akşamk ev bomboştu bazı insanlar sabırdan iyi niyetten yapıcı olmaktan farklı anlamlar çıkarıp ona göre davranıyorlar yıllarca bu durumu onlarca kez tecrübe ettim inşallah problemsiz çözersiniz sorununuzu böyle tipler bela ama kendine değil size :)

• burak_bt kullanıcısına yanıt
    Ahahaha at yalan1 seveyim inanan1

1 kutu torpil alirdim abi.
    Her gece farkli saatlerde balkona 1 tane salla kaç patlasin. yatagindan ziplasin bunu gercekten yapardim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.