Merhabalar, evdeki kişisel bilgisayarımı modemden herhangi bir yönlendirme yapmadan host etmek istiyorum, bunu yapabilen bir program var mıdır? Örn: programı bilgisayarda çalıştıracağım ve başka bir networktan bu bilgisayarın ip'sine ve portlarına request göndermek istiyorum.
(Tam olarak amacım hamachi gibi bir uygulama kurup bilgisayarı internette yayınlamak ama cep telefonu,laptop vb.gibi cihazların hamachi kurma zorunluluğu olmadan yayınlanan bu ip üzerinden pc'me erişebilmesi.)
Modeme dokunmadan nasıl olacak bu bilmiyorum tam. Belki bunu yapan bir uygulama vardır ama Windows kullanmadığım için bir şey diyemem. Modeme dokunmadan biraz karışık olur gibi. Bir Dynamic DNS hizmetine üye olursun ve bilgilerini modeme girip yönlendirme ayarlarını yaparsın. Bir daha istediğin alan adına gelen kullanıcı senin bilgisayarına ulaşır oradan. Basit seviyede DDOS çözümleri vs. de oluyor modemlerde.
Statik IP alırsan modeme IP bilgilerini girmen lazım yoksa dynamic dns hizmetlerine başvuracaksın o bilgileri gireceksin, modem her IP alışta dynamic dns hizmetine yeni ipyi bildirecek. hasanhuseyin.dynamicdns.com gibi bi domainle ulaşacaksın pcne.
Onun harici çok kısa süreli açabilirsin. Bi web server uygulamasıyla. Apache Httpd, Easyphp, Wamp falan vardı. Ya da direk windows içindeki linux bashiyle kurarsın.
Cevaplar için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme