Şimdi Ara

Kızdırma Bujisi Kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kızdırma bujisinin kafası kırılırsa araç kullanılmaya devam edebilir mi? Tecrübesi olan var mı? Yoksa tornacı çağırıp çıkarttırmadan marja basılmıyor mu?

• LPG li arabada tekleme sorunu oluşunca diğer ustaların tavsiyesi üzerine enjektörcüye götürdüm arabayı.

Sıcak motordan bujileri tek tek kafalarını kopararak söktü. Bana da "Senin motoru yapan usta becerememiş bak bujiler çıkmadı kırmak zorunda kaldım. Şimdi sen hemen yan sokaktaki tornacıya git selamımı söyle buraya gelir o..." dedi.

Tornacıyı getirdim, kırık bujileri basit bir teknikle silindir içine düşmeden söküp aldı, ona da emeği karşılığı para ödemek zorunda kaldım.

• Araç kullanılmaya devam edilebilir. Hatta zaten tamamen patlaksa ya da hiç ısıtma yapmıyorsa bir fark bile görmezsiniz. Ancak geciktirmeden onarılması taraftarıyım. Çünkü o silindirde araç ısınana kadar verimli bir yanma olmayacak bununla birlikte bir miktar beyaz duman görülebilir.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Bendekiler ateşleme bujisi değil kızdırma bujisi hocam.

• xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt

Zaten şu an bozuk beyaz duman atıyor ama ben kendim sökmeyi deneyeceğim kırarsam tornacıya vereceğim para hariç zararım olur mu? Yani çekici vs. uğraşmak istemiyorum.

• Kırılması aracın çalışmasına yaz aylarında problem yaratmaz. Çalıştırır gider yaptırırsınız. Ancak kırmadan sökmek için bir kaç şey söylüyorlar. Ben hatırladıklarımı söyleyeyim.
    Önce bir kaç gün diplerine wd40 gibi pas çözücü tarzı(penetration fluid) bir şeyler sıkın,
    Sökmeye çalışırken tamamen açma yönüne değil sıkma yönüne de arada zorlayın öyle deneyin gibi şeyler. Aslında internette başka şeyler de söylüyorlar onları da araştırırsanız iyi olur. Hepsi kırılacak diye bir kural yok.

Ayrıca yeni bujiyi takarken vida yerlerine kaynamayı önlemek için bir şey sürüyorlar. Araştırıp onu da alırsanız bundan sonrası için iyi olur.

Son olarak eğer kırarsanız sanayiye gitmekte bir problem olmaz ancak söküp yenisini takmazsanız biryere gidemezsiniz.
  • Araç kaç model ve kaç km'de? Öyle 70-80 bindeyse kolay sökülmesi lazım. Kırılanlar genelde 200 bin km gibi olanlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sibop Yanması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.gulteki

Kırılması aracın çalışmasına yaz aylarında problem yaratmaz. Çalıştırır gider yaptırırsınız. Ancak kırmadan sökmek için bir kaç şey söylüyorlar. Ben hatırladıklarımı söyleyeyim.
    Önce bir kaç gün diplerine wd40 gibi pas çözücü tarzı(penetration fluid) bir şeyler sıkın,
    Sökmeye çalışırken tamamen açma yönüne değil sıkma yönüne de arada zorlayın öyle deneyin gibi şeyler. Aslında internette başka şeyler de söylüyorlar onları da araştırırsanız iyi olur. Hepsi kırılacak diye bir kural yok.

Ayrıca yeni bujiyi takarken vida yerlerine kaynamayı önlemek için bir şey sürüyorlar. Araştırıp onu da alırsanız bundan sonrası için iyi olur.

Son olarak eğer kırarsanız sanayiye gitmekte bir problem olmaz ancak söküp yenisini takmazsanız biryere gidemezsiniz.

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt

O sürdükleri şeyi bulamadım ben açıkçası.

"Bir yere gidemezsiniz" derken sebebini anlamadım.

• Ufak hareketlerle sağ sol yaparak çıkarma şansınız var. Motorun ön tarafında çalışma alanı rahat ise araç sıcak iken dikkatli bir şekilde yapmak daha da iyi olur ve yardımcı spreyler ile birlikte.

Kafası kırılırsa kullanılır ama içinizde her zaman huzursuzluk olacaktır. Kış aylarında zor çalışır araç kızdırmalar işlevini yerine getiremezse.
  • idemo kullanıcısına yanıt

175 binde ama 1.3 multijet olduğundan daha önce bir kaç kez söküldü, şimdi orijinale çevirmek istiyorum onu da elimde ekipman varken kendim yapmak istiyorum.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    Eğer bujiyi söküp yerine yenisi takmazsanız aracınız çalışmaz. O sebeple bir yere gidemezsiniz demiştim.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt

Her türlü değiştireceğim, kırılırsa zaten en geç bir hafta içinde bir tornacıda çıkartırım.

• Dediğiniz olay neden olsun, en fazla çok soğuk havada ilk marşı geç alır 1-2 dakika belki beyaz duman atar. Kıyı illerideyse fark bile etmez.

@AtesHırsızı Motor soğuk iken buji diplerine yağ sıkıp 1 hafta kullanıp öyle sökerler genelde. Birkaç ince noktası daha var siz muhtemelen kıracaksınız bir de silindir içerisine düşer iyice uğraşırsınız. Bence işi bilene yaptırın zaten çok bir para değil.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Zaten hangisi olduğuna bakıp 1 hafta boyunca her gün dibine wd40 sıkacağım. Neden muhtemelen kıracağımı anlamadım ama, bu kadar zor mu bu iş? Gerekli ekipmanım var kendim söküveririm diye düşünüyordum.

Daha önce söküldüyse bence kırılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Zaten hangisi olduğuna bakıp 1 hafta boyunca her gün dibine wd40 sıkacağım. Neden muhtemelen kıracağımı anlamadım ama, bu kadar zor mu bu iş? Gerekli ekipmanım var kendim söküveririm diye düşünüyordum.

bloğa kaynıyor o yüzden kırılıyor. enjektörleri de çektirmeyle alırlar genelde onlar da kaynıyor.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Şöyle açıklayayım hocam dizel araç kontağı açtığınızda ısıtma lambası sönse bile hala belirli bir amper çekerek motorun ideal çalışma sıcaklığına ulaşana kadar yanma odasını ısıtmaya devam ediyor. Yani yaz da olsa araç belki geç çalışmaz ama illaki yakıta ve motor ısınana kadar çekişe etkisi olacaktır. Çünkü ısıtmanın çalışmadığı silindirde diğer silindirlere göre hava daha soğuk ve mazot hala istenen verimde yanamıyor. Bu da düşük bir ihtimal de olsa( en azından bu aylar için) beyaz duman yapabilir.

Kırılsa bile uç kısmı içerde kalacağı için herhangi bir kompresyon kaçağı vs. yapmaz merak etmeyin. Zaten o kadar sıkışmış olmasa kırılmadan çıkar. Yani çekici vs. uğraşmazsınız sadece tornacının ''güzellemelerine'' ve nazına maruz kalırsınız.

İsmail ustayoutube
    1.3 Multijet ısıtma bujisi kırılırsa nasıl çıkar sonunda mutlu son
    https://www.youtube.com/watch?v=whbHM98ypPM

Bu videoyu örnek olsun diye koydum. Kapak vs. sökülmeden bu yöntemle çıkarılabiliyor. Ancak işgüzar bazı çiğ süt emmişler işi her zaman yokuşa sürmek ve daha fazla para almak için kapak dahi söktürürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

O sürdükleri şeyi bulamadım ben açıkçası.

"Bir yere gidemezsiniz" derken sebebini anlamadım.

bakırlı gres gibi biradı var.fren tertibatında da kullanılıyor. türkiyede var mı bilmiyorum. tam adını videolardan öğrenip aratın. amazonda bulursunuz .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.