Şimdi Ara

kızılay kan almadaki saçma sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar az önce kan vermeye gittim..işte formu dolduruyordum "aids şüpheniz var mı?" diye bir soru vardı ben de ne olur ne olmaz dedim hasta birine kötü kan verilmesin amacıyla ve kızılay aids olup olmadığına kandan bakar diye evet dedim..dikkat ederseniz şüpheniz var mı diyor yani kesin yargı yok..neyse formu aldım geçtim doktorun yanına..bunu işaretlediyseniz kan alamayız diyor..ee kesin yargı yok..yani aidsli olup ta bu soruya hayır cevabını veren birinin kanını alıyorlar ve bu kanı kullanıyor mu bu kızılay??

çok saçma geldi de bana??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 14 Şubat 2010; 15:32:55 >

• Kan verecek herkesden bir miktar kan alıp önce incelemeleri lazım.. Lafa göre iş yapıyorlarsa yazık,milletin sağlığıyla oynuyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDaY_WaLkeRX

Kan verecek herkesden bir miktar kan alıp önce incelemeleri lazım.. Lafa göre iş yapıyorlarsa yazık,milletin sağlığıyla oynuyorlar..

valla parmaktan aldılar da o sayım içinmiş yani sağlık kontrolü vs. için değil sanırım ..hakikaten çok kötü bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 14 Şubat 2010; 15:34:58 >
  • hocam merak etmeyin alınan bütün kanların elisa dedğimiz tesleri yapılıyor.
    bizzat kendim çalışıyorum.
  • kanı alınan birinin kanı direk ihtiyacı olana verilmiyorki. kan grubu, tibbi incelemeler yaparak kayda alınıyor kan.
    o sorunun sorulmasının amacı da şüphenizin olup olmadığıdır. şüpheniz varsa aids in cabuk bulasabilceği hesaplanıp kan alınırken bunu düşünüyorlar ve almıyorlar. her zaman sağlık ön planda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Watson

kanı alınan birinin kanı direk ihtiyacı olana verilmiyorki. kan grubu, tibbi incelemeler yaparak kayda alınıyor kan.
    o sorunun sorulmasının amacı da şüphenizin olup olmadığıdır. şüpheniz varsa aids in cabuk bulasabilceği hesaplanıp kan alınırken bunu düşünüyorlar ve almıyorlar. her zaman sağlık ön planda.

tamam da şüphem varsa yine kanı alır testini yapar varsa bir sorun çöpe atar bana da haber verir..sistem bu değil midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

hocam merak etmeyin alınan bütün kanların elisa dedğimiz tesleri yapılıyor.
    bizzat kendim çalışıyorum.

Teşekkürler..Zaten bilmediğiniz bir hastalığınız çıkarsa 2 hafta içinde sizi arayıp bilgilendiriyorlar..

http://tr.wikipedia.org/wiki/ELISA_%28enzim_ilintili_imm%C3%BCn_test%29
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18 Yaş altındaki birey kendi isteği ile gidip kan verebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

18 Yaş altındaki birey kendi isteği ile gidip kan verebiliyor mu?

veremiyormuş oradayken karşılaştım

elisa denen test 1 2 damla kanla yapılabiliyor mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 14 Şubat 2010; 15:45:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: red a!ert

quote:

kanı alınan birinin kanı direk ihtiyacı olana verilmiyorki. kan grubu, tibbi incelemeler yaparak kayda alınıyor kan.

tamam da şüphem varsa yine kanı alır testini yapar varsa bir sorun çöpe atar bana da haber verir..sistem bu değil midir?

o test elisa testine girer. kızılay isteğe göre elisa testi yapılan yer değildir.
    bu testi yapmak isteyenler devlet veya üniversite hastanelerinde yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Watson -- 14 Şubat 2010; 15:52:48 >

• İyi de o aids tanısı şipşak konulacak bir şey değilki.Nereden baksan mikrobun vucuda girişinden sonra en aşağı 6 hafta geçmesi gerekir kanda antikor tayini için.Saçma bir soru belki ama ne olduğu belirsiz biriyle ilişkiye girdiysen kan verme demek istiyorlar kibarca.
  • evet ayrıca bu tip hastalıklar hemen çıkmıyor virüs hemen alınsa bile serumda testlerde çıkmıyor.kuluçka dönemi uzun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

İyi de o aids tanısı şipşak konulacak bir şey değilki.Nereden baksan mikrobun vucuda girişinden sonra en aşağı 6 hafta geçmesi gerekir kanda antikor tayini için.Saçma bir soru belki ama ne olduğu belirsiz biriyle ilişkiye girdiysen kan verme demek istiyorlar kibarca.

neyse kan testi yaptırırım herkes rahatlar

aslında korkum yok ta..kan bir hastaya verileceği için ben de kızılayın alıp kontrol edeceğini düşündüğüm için garanti olsun diye evet dedim soruya..ne bileyim direk almayacaklarını

• http://www.kizilay.org.tr/
    girişteki müzikte çok güzel.senin böle bi kuruma dert yanman hata biraz araştırarak ve düşünerek yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red a!ert

quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

18 Yaş altındaki birey kendi isteği ile gidip kan verebiliyor mu?

veremiyormuş oradayken karşılaştım

elisa denen test 1 2 damla kanla yapılabiliyor mu ki?

Haklısın ordaki soru biraz saçma olmuş.. Ama şöle düşünüyor olabilirler var olma ihtimali yüksek galiba ki donör böle bi cevap vermiş,boşuna test,kan torbası vs ile ugrasmayalım

Elisa başka bir test kan torbası ayrı bir Test merkezlerine gidiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1 -- 14 Şubat 2010; 16:01:51 >
  • arkadaşlar ben kan verecem ama kanım az gibi sanki onun için test yaparlarmı almadan :)
  • arkadaşn derdi başka..eper kızılay ordaki ankete göre hareket ediyorsa diyor..

farzedelimki aids var ama yok olarak işaretledin..kanını alacak..ee nasıl iş bu...aids şüphem var..sen al kanımı belki yoktur demi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

quote:

http://www.kizilay.org.tr/
    girişteki müzikte çok güzel.senin böle bi kuruma dert yanman hata biraz araştırarak ve düşünerek yaz.

bu müzik ne ya
    heeeeeeeeeeeeeeyaaaaaaaaaaaaaaaa

nerden buluyorlar böyle fikirleri de beğeniyorlar sonra

Müzik değilde o insanlara acıyorum Allah yardımcısı olsun. Yemek yiyordum iştahım kapandı, tüylerim diken diken oldu.

• kan ünitelerinin üstünde testten geçtiğine dair ibare olur zaten. Kızılay bunu sizden yazılı olarak teyit almak adına yapıyor, zira siz şüphem var dediğiniz halde kızılay bu kanı alıp kullanırsa ve bu kanda AIDS çıkarsa sorumluluk kızılayın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDaY_WaLkeRX

Kan verecek herkesden bir miktar kan alıp önce incelemeleri lazım.. Lafa göre iş yapıyorlarsa yazık,milletin sağlığıyla oynuyorlar..

haklisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.