Şimdi Ara

Kızlar, Oyun Oynasın mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
9.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• http://img81.imageshack.us/img81/2255/kzlaroyunoynasnmqk6.jpg

Kızlar, Oyun Oynasın mı?

Oyun dünyasında sadece erkeklerin sözü geçmeyecek? Konuk yazarımız Cadılaz, kızların sesine kulak veriyor ve

ilginç tartışmayı başlatıyor.

Türkiye gibi ataerkil toplumlarda, ekonomik şartlara ve toplumun kadına dayattığı kurallara göre durumu

değerlendirirsek; elbette ki bir kadın, saatlerini oyun oynayarak harcamamalı. Bir bayanın, yemek yapma

sorumluluğunu bırakıp oyun oynaması da zor bir süreç. Ancak son dönemdeki masaüstü ve dizüstü bilgisayar

kullanım oranına bakarsak, bayanların teknoloji kullanımınında da büyük artış olduğunu gözlemleyebiliriz. Bu,

oyun ve interaktif platformlarda kızları daha çok göreceğimiz anlamına geliyor.

Artık, Kızlar da Oyun Oynuyor!

Bilgisayar oyunları, bayan kullanıcıları da ilgilendiriyor.

Düşünün bundan 10 yıl once araba kullanan bayanların oranı % 3’'erdeyken, şu anda yaklaşık %40'larda. Aynı

süreci oyun sektöründe de yaşayacağımızı düşünüyorum.Tabii ki burada oyun üreticilerinin bayan oyuncular için

farklı segmentler oluşturmaları gerek.

Gamer Nasıl Olunur?

Oyun guruplarından "Aksiyon, macera, puzzle, RPG, simülasyon, strateji, yarış" içerisinden kızlarında

oynayabileceği bir çok oyun mevcut. Ancak şunu unutmamalıyız ki, her Gamer’ın da çok iyi bildiği şey; iyi bir

oyuncu olmak için daha çok daha çok oyun oynamak gerek. Kimse doğuştan Gamer olmaz, sonradan Gamer olunur.

En başarılı oyun takımlarından Hot Gamer Girls ekibi.

Eminim ki benim gibi “amatör oyuncu” olan bir çok kız mevcut. Maalesef ki erkekler ile bu konuda yarışmamız

mümkün değil. Çünkü onlar bu işe 3 yaşında başlıyorlar.

Kızlar, Erkeklere Göre Daha İyi

Bu zamana kadar farklı oyun gruplarında farklı zorluk derecelerine gore, erkek oyunculardan daha pratik ve

hızlı olunabileceğini farkettim. Örneğin sıralı ve dikkat gerektiren tuş kombinasyonu ile geçilen bölümler,

sabır ve dikkat isteyen aksiyon, bulmaca oyunları ve bunun gibi bir çok örnekte.

Ama şu bir gerçek; Arcade yani dövüş ve serilik gerektiren bölümlerde biraz zorlanıyoruz. Nedense erkeklerde

savaş ve dövüş stratejilerinde doğuştan bir yetenek bulunuyor.

HGG ekibi

Not: Kızlar, bu konuda yapabileceğimiz malesef bir şey yok, ancak çok çalışarak bu engeli aşabiliriz.

Yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı oyunlar, oyun erkek oyuncuya gore tasarlanıp geliştiriliyor. Bu nedenle

oyunlarda fazlasıyla aksiyon mevcut. Ama bu, bizlerin oyun oynamaktan zevk almayacağı anlamına gelmiyor.

Güvenin bana, 3 gün başından kalkamadığım birçok oyun oynadım. "Neden oynayalım ki?" dediğinizi duyuyor

gibiyim.

İşte size bir kaç sebep; karakteri sizin yönettiğiniz (genelde hepsi erkek), ip uçlarını takip ederek senaryoyu

sizin yönlendirdiğiniz bir dünya var ve siz bundan mahrum kalıyorsunuz. İçinizdeki öfkeyi ve çoşkuyu

bastırabileceğiniz bir yer var. İşte asıl buna bayılacaksınız.

Bence en önemlisi; artık birçok erkeğin ilgi alanı olan oyun çılgınlığına siz de katılacak ve

tartışabileceksiniz. Artık saatlerce oyun başından kalkmadığı için değil, sırayı size vermediği için

kızacaksınız. Sıra sizdeyken ev işlerini de ona yaptırabilirsiniz.:)

Yani kısacası "Kızlar hadi oyun oynamaya!"

Benden size öneri: korku sevenler için "Obscure", bulmaca sevenler için "CIA dark Motives".

KAYNAK:http://shiftdelete.net/kizlar-oyun-oynasin-mi-7286.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbey30 -- 9 Aralık 2008; 18:55:35 >

• wow oynayan yerlı yabancı cok bacı war
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOMEKK

wow oynayan yerlı yabancı cok bacı war
    Bir kız ile karışılıklı pes 2009 oynamayı çok isterdim ancak ne yazık ki Türkiyede böyle bir kız bulmak çok zor değil, neredeyse imkansız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 9 Aralık 2008; 5:09:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

Bir kız ile karışılıklı pes 2009 oynamayı çok isterdim ancak ne yazık ki Türkiyede böyle bir kız bulmak çok zor değil, neredeyse imkansız...

Alıntıları Göster
    @TOMEKK

evlenenleri duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

@TOMEKK

evlenenleri duymuştum

Alıntıları Göster
    quote:

Ülkemizde oyun oynayan kız sayısı erkeklere göre çok az
    birde kızlar futbolla fazla ilgilenmediği için pes oynayacak kız sayısı çok azalıyor
    böyle bir rakip olsa bende oynamak isterdim ama imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.q0kh1

quote:

Ülkemizde oyun oynayan kız sayısı erkeklere göre çok az
    birde kızlar futbolla fazla ilgilenmediği için pes oynayacak kız sayısı çok azalıyor
    böyle bir rakip olsa bende oynamak isterdim ama imkansız

Alıntıları Göster
    ben lise 1 e gidiyorum bizim sınıfta bi kız var WoW oynuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Joe Barbaro

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: connected

hehe

• quote:

Orijinalden alıntı: 258 Noise

quote:

Orjinalden alıntı: connected

hehe

Alıntıları Göster
    Bütün kızlar sims oynar zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

Bütün kızlar sims oynar zaten

Alıntıları Göster
    İsteyen kız istediği oyunu oynamakta özgür. Ama zevk meselesi tabii. Piyasada çoğu oyun erkeklerin zevk alacağı düzeyde yapılmış. Ama knight, wow, sro oynayan bi çok bayan arkadaş var. Buda online oyunların sürükleyiciliğinden kaynaklanıyor. Mesela uluslar arası counter turnuvasını bayan ekibi kazanmıştı. Buda bi örnek

• quote:

Orijinalden alıntı: V1

İsteyen kız istediği oyunu oynamakta özgür. Ama zevk meselesi tabii. Piyasada çoğu oyun erkeklerin zevk alacağı düzeyde yapılmış. Ama knight, wow, sro oynayan bi çok bayan arkadaş var. Buda online oyunların sürükleyiciliğinden kaynaklanıyor. Mesela uluslar arası counter turnuvasını bayan ekibi kazanmıştı. Buda bi örnek

Alıntıları Göster
    bi kere bi kızla cs oynamıştım...baya iyi oynuyodu...vurulunca sürekli küfür ediyodu....

şerefsiz köprü altına pusmuş felan diosdu

• quote:

Orijinalden alıntı: V1

Alıntıları Göster
    Kızlar genel olarak küçük oyunları oynamayı seviolar gözlemlerim o yönde.Şu ana kadar Fps,Rpg,Tps,Spor oyunlarını oynayan kız hiç görmedim...
    Ama bana sorarsanız bi kız zincirlerini kırıp oyun oynamalı.Evden koca için kaçacağına oyun oynamak için kaçsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Just GMGOW

Kızlar genel olarak küçük oyunları oynamayı seviolar gözlemlerim o yönde.Şu ana kadar Fps,Rpg,Tps,Spor oyunlarını oynayan kız hiç görmedim...
    Ama bana sorarsanız bi kız zincirlerini kırıp oyun oynamalı.Evden koca için kaçacağına oyun oynamak için kaçsın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Deviilll

güzel düşünce..

• quote:

Orijinalden alıntı: 258 Noise

quote:

Orjinalden alıntı: Deviilll

güzel düşünce..

Alıntıları Göster
    benim eski kız arkadaşımla king of fighters oynardık ve yendiği de olurdu beni

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Necro

benim eski kız arkadaşımla king of fighters oynardık ve yendiği de olurdu beni

Alıntıları Göster
    AoE2 hastası bir kız arkadaşım vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cortland Andrus

Alıntıları Göster
    Türkiye'de gerçek anlamda Pes oynayan kız sayısı bir elin parmakları kadardır kanımca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cortland Andrus

Alıntıları Göster
    biz Wow u hanımla beraber oynuyoruz. Sağolsun zamanım olmadığında farmı yapar potionıydı ıdıydı vıdıydı. PAra kasar goldumu verir. Gerçi hatun milleti her yerde aynı 80 tane değişik binek, değişik gösterişli şeyler derken parayı çarçur edebiliyorlar. Bende çaktırmadan erkeklik görevimi yapıp kenara birikim yapıyorum. MUHAUAHUAUAUAAAA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayki

biz Wow u hanımla beraber oynuyoruz. Sağolsun zamanım olmadığında farmı yapar potionıydı ıdıydı vıdıydı. PAra kasar goldumu verir. Gerçi hatun milleti her yerde aynı 80 tane değişik binek, değişik gösterişli şeyler derken parayı çarçur edebiliyorlar. Bende çaktırmadan erkeklik görevimi yapıp kenara birikim yapıyorum. MUHAUAHUAUAUAAAA

Alıntıları Göster
    Valla rockcı takılan kızlar genelde Guitar Hero oynuyor.Bunun dışında Oblivion ve diablo oynayan kızlar da tanıdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Valla rockcı takılan kızlar genelde Guitar Hero oynuyor.Bunun dışında Oblivion ve diablo oynayan kızlar da tanıdım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Hiçbir tanesiyle karşılaşmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows

quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Hiçbir tanesiyle karşılaşmadım

Alıntıları Göster
    Medal of Honor oynayan bir kız arkadaşım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

Medal of Honor ne ki?
    pc oyunu bi hastalık buna neden yakalanmayalım mı?xD
    Her türlüsünü oynamısıdır valla

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.