Merhaba bende 4 iç uniteli multi klima alacağım ( altyapı multi sisteme göre ayarlı) daikin mi mitsubishi electric mi tercih ederdiniz ? |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3052. sayfa)
-
-
Şöyle yapalım bende bir seçenek daha ekleyeyim sorunuza,
Daikin ?
Mitsubishi Elektrik ?
Toshiba ?
Multi hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için es geçiyorum sorunuzu, 2017 yılından beri halamın oğlu Toshiba multi kullanıyor ve çok memnun olduğunu biliyorum.
-
sağolun hocam tavsıyenız için. sanırım gree fairy olanı alıcam. odam yaklasık 8m2 ve 9000btu olanını alıcam. enerji tüketimleri midea ile aşağı yukarı aynı sanırım
-
8 m2 ise 7 binlik bir klima tavsiye ederim. Şuan Me de insirim var 7 lik Me alırsanız daha mantıklı bütçeniz uyarsa.
-
Merhaba Iki firmadanda multi sistem icin fiyatları aldım ikiside aynı fiyatlarda hatta biri tanıdıgım olduğu icin ekstra bir şey daha ekledi
3 ADET 9-9-12 btu olucak şekilde noviro me
1 ADET 18 lik kirigamine Zen modeli
Daikin ise
3 ADET 9-9-12 btu zeta shira plus
1 ADET 18 lik zeta shira plus
ikiside aynı fiyat
taksitleri ikisininde aynı mitsubishi electric 10 sene garanti veriyor bu güzel bir olay
daikinin ise teknoloji ekstraları mevcut
Ikiside iyi marka hepimiz iyi biliyoruz
Soğukta calısırken iç ve dış ünite sessizliği benim icin en önemli kriterlerden biri sizce hangisini seçmeliyim?
-
Daha önce de sormuştum ama muhtemelen gözden kaçtı. Aksi halde birçok klima kullanıcısını ve özellikle benim gibi klima ile ısinanlari etkileyecek bir durum sozlonusu. Yıllık 5000kw dan fazla tüketimi yapan mesken-konutlarda elektrik faturalarını artacağı. Tam olarak nedir bilgisi olan var mı? Bazı kendini bilmezler bir konutun yıllık electrik tüketiminin asla 5000kw geçmeyeceğini iddia ediyor. Bırakın ısınmayı birçok insan yazin kullanmak zorunda. Yine de işin aslını bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim. Eğer anladigim gibi ise işimiz zor. -
Me de hepsi Krigamine Zen deseysin Me derdim fakat bu durumda Zeta ağır basıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakaway01 -- 10 Aralık 2024; 18:48:35 > -
Yıllık ortalama 5000 Kwh üzeri olan tüketimlerde devletin verdiği %60'a oranında sübvanse ortadan kalkacaktır. Oda aylık ortalaması 416 Kwh gelenler etkilenmeyecek fakat üzerinde kullananları etkileyecektir. Fakat bu işi nasıl yapacaklar yıl sonunamı bırakacaklar 5000 KWH diye sınırlanan tutarı geçenleri geriye dönüktemi cezalandıracaklar yoksa üzreindeki gelen tutarlarımı fazla yazacaklar bir bilgim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakaway01 -- 10 Aralık 2024; 19:27:1 > -
Peki hocam daikininde dış ünite ve iç ünite sessizliği meden iyi midir?
ek olarak zeta shiranın üzerine bir tanesi daha üst model olsa her şekilde daikini mi tercih ederdiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: berk ucarPeki hocam daikininde dış ünite ve iç ünite sessizliği meden iyi midir?
ek olarak zeta shiranın üzerine bir tanesi daha üst model olsa her şekilde daikini mi tercih ederdiniz?
Ses olayı biraz görecelidir, insan var kafasında davul çalsan uyanmaz insan var sinek vızıldasa uyanır. Ben kullandığım Daikin olsun Me olsun Fujitsu olsun hiç birisinde anormal bir ses duymadım. Japon üretimler genel olarak seasiz ürünler zaten. Artık burada kararı siz vereceksiniz. Hangisini alırsanız alın memnun kalacağınız zaten aşikar.
-
merhaba, 29-30m karelik dikdörtgen şeklinde bir salonumuz var. güney ve doğu cepheye bakıyor. sadece soğutma amaçlı bir klima bakıyoruz. salonda kapı bulunmuyor. uzun kullanımda evin de sıcağını kırarsa iyi olabilir. bütçe max 50k.
öncelikle 18000btu mu tercih etmeliyiz?
samsung windfree premium veya premium plus modelleri hem windfree olayı nedeniyle hemde tv, ses sistemi, kurutma makinesi gibi diğer aletlerin samsung smartthingse bağlı olmasından dolayı bir adım öne çıktı. ama klimalardan hiç anlamadığım için buraya yazmak istedim. yardımcı olabilir misiniz? klimaların yarattığı yapay soğuk hava akımı genelde beni rahatsız eder o nedenle windfree mantıklı olabilir gibi geldi.
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon_22 -- 11 Aralık 2024; 0:4:16 > -
Klimanın etki edeceği alan ne kadar olacak evin kapısını açtığınızda ? Birde evin varsa veya siz kabataslak çizebilirseniz bir krokisini atabilirmisiniz ? Normal şartlarda kapıyı açmadan kullanıcam deseydin 12.000 BTU iyi bir klima işinizi görürdü.
-
-
Kişisel fikrimi söylersem ; böyle bir yerleşim düzeninde salona taktıracağınız tek klima ile diğer odaları serinletmeniz çok zor.
Çünkü 30 m2 salona 18.000 btu klima taktırmanız halinde salonda otururken oluşan soğuktan rahatsız olma ihtimaliniz var.
Dolayısıyla o büyüklükte bir salonda ( yukarıda bir arkadaşında dediği gibi ) kaliteli bir 12.000 btu klima kullanmanız rahatlıkla işinizi görecektir.
Son olarak salonda kesinlikle kaliteli bir 12.000 btu klima kullanın ama arka taraftaki odalardan birine 9.000 btu'luk ikinci bir klima takmanın yollarını arayın bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Aralık 2024; 19:33:4 > -
Selamlar, yatak odası için klima alacağım benim için muhteşem performanslı olmasından ziyade iç ve dış ünite sessizliği önemli. Evde 2 tane windfree var biri çok sesli traktör gibi diğeri normal sesli. Windfree eledim bu yüzden. Bir tanıdıkta LG dual inverter modelinden var baya sessiz. Bundan daha sessiz bir model var mı önerebileceğiniz yoksa bu iyi midir? Aslında özellikle dış ünite sessiz olmalı.
Not: Emura gibi üst segment ve pahalı modellere kadar çıkmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS10 -- 11 Aralık 2024; 20:56:46 > -
Öncelikle teşekkür ederim, kaliteli bir 12000btu klima ne olabilir mesela? Klima konusunda fikrim yok açıkcası. Yukarıda da dediğim gibi benim ilk beğendiğim windfree serisi oldu ancak kaliteli kavramına girmiyor olabilir. 40bin tl civarını geçmek istemiyorum -
Bende zeta shira plus var aynı odada bilgisayar da var bilgisayardan sessiz gece modunda salonda da lg gebze fabrikası üretimi beko var o da nispeten sessiz sessiz modda rahatsız edecek gürültüsü yok ama bu şans işi biraz da
bu windfreelerden bir kısmı traktör gibi çalışıyormuş bir kısmı da çok memnun ilginç iş
-
hocam kaliteli klima her anlamda kalitelidir
ilk olarak beko 18000 btu dış ünite 25 kilo iken daikin 18000 btu klima (hatta shira plus 14000 btu bile) 50 kilodur. Malzemeden kaçılmamış yani.
büyük dış ünite çok sıcak havalarda zorlanmadan daha verimli şekilde soğutma ve çok soğuk havalarda da verimli şekilde ısıtma yapabiliyor.
18000 btu satılan aynı kompresör 24000 yapabiliyor ama ucuz olanda 18000 üzerinde çok yapamıyor aslında bunun gibi çok şey mevcut
alüminyum boru ve bakır boru farkı mevcut oluyor uygun klimalarda.
Verimlilik olarak direkt sayısal fark var ama özelliklere bakım göremeyeceğiniz büyük farkı konfor
Çok şey yazdım ancak günlük kullanımda piyasadaki ürünlerin çoğu vakumlu doğru montajda memnun eder sizi bence kampanya olursa değerlendirin
midea xtreme çok tercih ediliyor bütçe kısıtlıysa montaj ve boru ücretlerini de bakmanız gerekli tabiki airfeller daikin servisi montaj dahil satılıyor genelde gree de alternatifdir lg beko ürünleri tabiki var üründen ürüne kalite değişiyor arçelik bekoda da 12670 çok daha kaliteli arçelikte mesela siz marka olarak bir fikir edinmeniz lazım ilk olarak
sizin adresinize kurulum yapılabilmesi yakında servis olması önemli markaların servislerine bakıp onlardan da montaj dahil fiyat isteyin mutlaka ücretsiz keşif imkanını değerlendirin servisi olmayan montaj imkanı şaibeli olanlardan yetkili servis dışı uzak durun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 12 Aralık 2024; 3:14:9 >
-
merhaba, şok'da satılan samsung windfree premium plus'ın bu model numarası hakkında bilgisi olan var mı? hiç bir yerde geçmiyor bu model numarası ancak fiyat olarak en uygun görünüyor. AR18BXCAAWKXSX
samsung sitesinde ve diğer satıcılarda windfree premium plus için model no: AR18BXCAAWK/SK
www.sokmarket.com.trSamsung Premium Plus AR18BXCAAWKXSX Windfree 18000 BTU Klima - Cepte Şokhttps://www.sokmarket.com.tr/ekstra/samsung-premium-plus-ar18bxcaawkxsx-windfree-18000-btu-klima-p-156653?ref=akakce&v=1.11.9
-
Kaliteli klima segmentine geçtiğiniz zaman bütçeyi haliyle zorlamak gerekiyor.Ama bu klimalar gerçekten diğerlerinden farklı.Gerek teknolojisi, gerekse elektrik tüketimi v.s anlamında.
Daikin , Mitsubishi Electric , Toshiba, Panasonic gibi markalar bu segmentteki klimalara örnek.Ama bu markalarında üst modelleri var tabii ki.
2-3 ay önceki geçmiş mesajlarıma bakarsanız kendimle ilgili detayları paylaşmıştım.Ben 28 m2 amerikan mutfak tarzı salonumda : 12.000 btu'luk Panasonic Etherea bir klima kullanıyorum.Her anlamda muhteşem bir klima gerçekten.
Kısa süreli tecrübelerime gelirsek ; Yaz döneminde salon kapısı komple açık olarak yani sizin istediğiniz şekilde kullandım ve diğer odalardaki sıcaklığı da kırdığını ve rahatsız edici sıcaklığı ortadan kaldırdığını gördüm.
Ama benim evin yapısı sizinkinden farklı.Dolayısıyla siz benim aldığım randımanı büyük bir ihtimalle alamazsınız.Çünkü o mimarideki bir evde klimanın konulacağı yere göre tüm evi soğutmanız bence çok zor.Yüksek btu bir klima alsanız kısa sürede soğutacağı için sık sık dur kalk yapacaktır.Bu da elektrik tüketimine olumsuz olarak yansıyabilir.Ayrıca o btu ile salona vereceği soğukluk salonda otururken belki sizi rahatsızda edebilir.Çünkü diğer odalara da soğuk hava gitsin diye soğutma derecesini düşürürseniz bu seferde salonda bu düşük derece soğuktan belki rahatsız bile olabilirsiniz.
Özetlersem bütçeyi zorlayın ve dediğim markalardan kaliteli bir klima modeli almaya çalışarak öncelikle salonda konforu sağlayın.Bu tercih size zaten ekonomik bir elektrik tüketimi olarak geri dönecektir.
Arka taraftaki odalara gelince : o taraflara da ikinci bir klima koymanın yollarını arayın bence.
Eğer ki evin yapısı ve bütçe de müsait olursa ; multi sistem bir klima kurulumunu da düşünün derim.Yani tek dış ünite ile 2 ya da 3 adet iç ünitenin kullanım sistemini.
Ama tüm bu tavsiyeler, sizin limitlerinizi aşan bütçelerdir, onu da belirteyim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Aralık 2024; 22:44:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X