Şimdi Ara

Komando olmak istiyorum şartlar nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kara kuvvetleri komando olmak istiyorum boyum 1.89 82 kiloyum 18 yaşındayım ama bi tek yüzme bilmiyorum yinede olabilirmiyim yüzme öğretirler mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yaşın çok ideal şimdiden başvurularını yap. Sınavsız direk girebildiğin bölümler de var. Arayıp sor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • google tsk veya kkk yaz arayıp sor..

• DambıIdor kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim ben seneye bu zamanda askere gidicem askerde başvurmak istemiştim biraz aile sıkıntılarım var istemem gibi ben askerdeyken komutana dicektim sıkıntı olurmu geç kalma gibi başvuru olarak

• Ben de senin gibi hevesliydim, komandoyı bırak, sat komandsou olmak için yanıyodum. Sonra askere gidince hanyayı konyayı gördüm ve ilk birkaç gün içinde hiçbir hevesim kalmadı. Gençliğin cahilce verdiği heyecan olduğunu oraya gidince anlamıştım...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Sorması ayıp merak ettim Ne yaşadın da 2 günde heves bittiki yani bilemiyorum bende cok istiyorum ama komando olmak yüzme bilmiyorum demiştim bi abi olamazsın o zaman dedi

• yüzmeyi öğrenirsin ki öyle çok meşakkatli bi şey değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FnaticQuaresma07 F kullanıcısına yanıt

yüzme bilmemek ne kardeş. gir bir denize 2 dakikada öğrenirsin zaten. ileri seviye yüzme tekniklerini de komando eğitiminde tabii ki verirler..

• Drummer07 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ama ben. Çalışıyorum yazın kursa gitsem kurs 1 ay sürer diyorlar öyle. Bi izinde alamam

Benim anlatımımla olmaz, o havayı alıp oranın tadını tatman gerekiyor. Son kararı orda vereceksin...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim kararım değişmezse komutanla görüşüp komando olmak istediğini belirtir yüzme bilmediğimi söylerim herkese cevabı için teşekkür ederim

yüzme kurslarını salla. o kurslara yüzme bilmeyen biri olarak gidecek olursan, ilk önce haftalarda tahta ile hareket yaptırıyolar (tahta dediğim şey can simidinin havuz versiyonu) sonra da boş suyun içine seni atıyolar (tahtasız olarak) sen çırpına çırpına suyun üzerinde kalmaya çabalıyon. boğuluyom diye bağırsan da sana yardım etmiyolar.

yani, ilk başta uzun süre gösterdikleri şeylere hiç gerek yok. yüzme kursunda sihirli hiçbir şey yok. yüzmeyi öğrenmek her zaman tek bi şekilde oluyo: suya atlayıp, çırpınacan. başka yolu yok. ve bu süreç kısa bişey. 1 günde öğrenirsin. çırpınacan sonra bakacan ki oluyo, suyun üzerinde durabiliyosun, çırpınmaya gerek yokmuş. bunu anladığın an tamamdır artık yüzme biliyosun. sonrasındaki yüzüş şekli falan hikaye. onları zaten kimse bilmiyo. biliyom diyenlerin de %95'i bilmiyo. zaten o teknikler havuz için.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam oradaki amaç aslında biraz kişinin su fobisini yenmesi. Boğulmaktan korkan birisi ayaklarını ve kollarını senkronize şekilde hareket ettiremez, onun için rahat olması lazim. Bu sebeple önce ayak vuruşu öğretiliyor sonra tahtaya geçiliyor. Hepsini parça parça öğrenince güven kazanıyor ve yüzmeyi "deneyebilecek" seviyeye geliyor. Su altına girip çıkma olayını da bu sebeple yaptırıyorlar, nefesini kontrol etmeyi öğrensin diye.

Su fobisi yoksa bunlara gerek yok tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Ferrum. -- 11 Şubat 2025; 13:54:19 >
  • Hocam gidicen açtığın kapı veya erzağına patlayıcı tuzaklanmış olacak tehlikeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 11 Şubat 2025; 14:14:49 >
    Tamama o zaman komando olmak istediğimde yüzme bilmek bilmemek önemli değil diyorsunuz her şekilde öğrenirim yani

yüzmeyi salla ama komandoluğu falan da salla.

askerliği gör sonra karar ver. hatta aç youtube'da gazi ünvanı almayan gazilerimizi izle. adaın yanınd bomba patlamış, vücuduna yüzlerce şarapnel saplanmış ve çıkartılamıyor (daha doğrusu doktorlar uğraşmak istemiyolar, o adamın Michael Schumacher gibi parası olsa tüm şarapnelleri çıkarırlar) adam yürüyemiyo, ama adama engel yüzdesi düşük veriliyo, gazilir verilmiyo, devlet ilgilenmiyo. sürüyle insan var böyle. adam çatışmada kurşunlamış, yüzü yanmış, adam sokağa çıkamıyo, heyet raporunda senin bişeyin yok diyolar, düşük yüzde veriyolar gönderiyolar. saymakla bitmez.

Haklısın askerliğe görim ona göre karara veririm teşekkür ederim cevabın için

• Kara Kuvvetleri Komando olmak için fiziksel olarak zorlu bir sürece girmeniz gerekiyor.
    Boyunuz ve kilonuz uygun görünüyor. Yüzme bilmeseniz bile, komando eğitimi sırasında yüzme öğretilir.
    Yüzme, eğitimin önemli bir parçasıdır, bu yüzden endişelenmenize gerek yok.
    Komando olabilmek için şartlar şunlardır:
    Türk vatandaşı olmak,
    18-26 yaş arasında olmak,
    Askerlik hizmetini yerine getirmiş veya tecil edilmiş olmak,
    Sağlık durumu uygun olmak (detaylı sağlık taraması yapılır),
    Fiziksel testlerde başarılı olmak (koşu, şınav, mekik gibi testler),
    Yüzme bilmek (eğitimle öğrenilebilir).
    Yüzme, temel eğitimde öğretileceği için, şu an için buna odaklanmak yerine fiziksel hazırlığınızı güçlendirebilirsiniz.

• turbolineam T kullanıcısına yanıt
    Daha cok içimi rahatlattı yorumun cevabın için teşekkür ederim

• Yüzme ne alaka anlamadım? Maaşlı Uzman çavuş mu olmak istiyosun yoksa askerliğini komando olarak mı yapmak istiyosun?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.