Şimdi Ara

komşumla başım dertte

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
15.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben ara katta oturuyorum ve üstte üç kat daha var
    üst katta oturan kişiler devamlı camdan birşeyler atıyorlar ve bu durum can sıkıcı bir hal almaya başladı
    daha önce evde fazla bulunmadığım için bunu fark etmedim fark ettiğimde ise kapıcıdan kendilerini ikaz etmesini istedim ki bir kezde kendisini camda yakalayarak ikaz ettim ki yakalamama rağmen inkar etti :)) neyse havaların ısınmasıyla da cam açma ihtiyacı doğdu. önce sadece pencerenin önündeki mermer batıyordu ki şimdi aşağı attığı malzemeler evin içine de girebilir.
    mermerin üzerinde gördüğüm maddelerin bazıları: zeytin çekirdeği, yumurta kabuğu, çekirdek kabuğu, ekmek kırıntısı, yırtılmış kağıt parçaları vs.
    ben kendilerini bir kez daha ikaz edicem ama kendileriyle yüz yüze gelmek dahi istemiyorum ki zaten tanımıyorum da kendilerini

bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba ne bileyim belediye kanununda bir madde olabilir, zabıta yardımı olabilir

bina yönetimi aidat toplamak dışında binayla ilgilenmiyor yöneticide saçma salak bi adam bu arada

• git hatır sor efendi efendi anlat. eve filan giriyor de. aldığın tepkiye gore değişirsin.
  • hocam komsuların geri kafalıysa anlamazlar. benim sorunumda seninkiyle aynı sayılır. laftan anlamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 11 Haziran 2011; 18:48:13 >
  • Zabıta bu konularda yardımcı olur. Aşağı çöp atma, balkondan halı silkme durumlarında zabıtayı arayın yardımcı olurlar. idari para cezasını anında keserler. Ayrıca Kabahatler Kanunu madde 41 uyarınca para cezası var. Polise bildirirseniz aşağıdaki yasa maddesi uyarınca işlem yapılır. Yanınızda "çöp atıldığını gören bir tanıkta olsun.

KABAHATLER KANUNU

ÇEVREYİ KİRLETME

Madde 41 - (1) Evsel atık ve artıkları, bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye, yirmi Türk Lirası idari para cezası verilir. Bireysel atık ve artıkların atılması halinde de bu fıkra hükmü uygulanır.

(2) Fiilin yemek pişirme ve servis yerlerinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye, beşyüz Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesen veya kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya ait sair bir alana bırakan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(4) İnşaat atık ve artıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. İnşaat faaliyetinin bir tüzel kişi adına yürütülmesi halinde bu tüzel kişi hakkında verilecek idari para cezasının üst sınırı beşbin Türk Lirasıdır. Bu atık ve artıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da ayrıca kişiden tahsil edilir.

(5) Kullanılamaz hale gelen veya ihtiyaç fazlası ev eşyasını bunların toplanmasına ilişkin olarak belirlenen günün dışında sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu eşyanın toplanması hususunda belediye tarafından belirli aralıklarla yılda üç günden az olmamak üzere belirlenen günler önceden uygun araçlarla ilan olunur.

(6) Kullanılamaz hale gelen motorlu kara veya deniz nakil araçlarını ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye ikiyüzelli Türk Lirası idari para cezası verilir. Bunların kaldırılmasına ilişkin masraf da kişiden ayrıca tahsil edilir.

(7) Bu kabahatler dolayısıyla idari para cezasına belediye zabıtagörevlileri karar verir.

(8) Bu kabahatler dolayısıyla meydana gelen kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi halinde idari para cezasına karar verilmeyebilir.

(9) Bu madde hükümleri, belediye sınırları içinde uygulanır.

(10) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 11 Haziran 2011; 20:21:22 >

• Yeni kat mülkiyeti kanununda bu konuda madde var. Belediye ve apt. Yönetime LAFLA DEĞİL DİLEKÇE İLE MÜRACAAT EDİP GELEN EVRAK KAYIT NUMARASINI ALIN. şikayet edin. Şehirde yaşamaktan habersiz o yaratıklara Yazılı ihtar versinler imzalarını alsınlar..Apartmandan ve çevreden haklı, makul, gerçek şikayet olursa evden icra yolu ile çıkarılıyor.Önce yazılı ihtar olacak ve düzelme olmazsa yönteim gerekeni yapacak.....Bu konu devamlı aidatını ödemeyenler içinde geçerli...Ödenmeyen aidatlar içinde ayrıca dava açılıyor. Apartman ve site yönetimi tarafından .SÜREKLİ AİDAT ÖDEMEYEN EV SAHİBİNE TAPU İPTAL DAVASI AÇILMA HAKKI VAR Mahkeme tapusunu iptal ediyor, .İcra yolu ile ev satılığa çıkarılıp borcu tahsil edilip AL PARANI apartamandan, siteden DEFOL DENİYOR>>>..Başkaları apartmana aidat ödesin, para versin ben yıllarca bedava yaşarım . Versinler mahkemeye on yıl sonra faizi neyse öderim . <<< olayı artık zor...Bu konuda binlerce dava açılıyordu. Çözüm olarak KMK na madde koyuldu..Çözüm koyuldu.. . DOĞRU YOLDA OLMAYANI ETMELİ TEKDİR...TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR...Bildiğim bunlar..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Haziran 2011; 15:44:10 >

• arkadaşlar çok teşekkürler
    ben ilk önce yönetime söyleyip bir kendilerini ihtar edeyim o halde sonrada diğer basamakları deneyeceğiz artık olmazsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepless006

arkadaşlar
    ben ara katta oturuyorum ve üstte üç kat daha var
    üst katta oturan kişiler devamlı camdan birşeyler atıyorlar ve bu durum can sıkıcı bir hal almaya başladı
    daha önce evde fazla bulunmadığım için bunu fark etmedim fark ettiğimde ise kapıcıdan kendilerini ikaz etmesini istedim ki bir kezde kendisini camda yakalayarak ikaz ettim ki yakalamama rağmen inkar etti :)) neyse havaların ısınmasıyla da cam açma ihtiyacı doğdu. önce sadece pencerenin önündeki mermer batıyordu ki şimdi aşağı attığı malzemeler evin içine de girebilir.
    mermerin üzerinde gördüğüm maddelerin bazıları: zeytin çekirdeği, yumurta kabuğu, çekirdek kabuğu, ekmek kırıntısı, yırtılmış kağıt parçaları vs.
    ben kendilerini bir kez daha ikaz edicem ama kendileriyle yüz yüze gelmek dahi istemiyorum ki zaten tanımıyorum da kendilerini

bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba ne bileyim belediye kanununda bir madde olabilir, zabıta yardımı olabilir

bina yönetimi aidat toplamak dışında binayla ilgilenmiyor yöneticide saçma salak bi adam bu arada

Bizim apartmanda da Urfalı,sonradan görme, zengin ama köylü bir aile var,yemek artıklarını camdan aşağı atıyorlar.Bir arabanın üstünde biber dolması bile görmüştüm Cidden bu insanlar kendilerinin nerede olduğunu zannediyor bilmiyorum,uyum sağlasınlar biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEYZELERLE BAŞIM BELADA
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.