Şimdi Ara

Konu: Kumar, çıkmaza girilmeden yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
4.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben 21 yaşında bir arkadaşınızım aşağıya her şeyi sırayla yazacağım.

8 aydır bir iş yerinde çalışıyorum köşeye iki üç aylık maaşımı attım 12,18 bin lira arası bir param birikti. İşyerindeki arkadaşlardan gördüğüm rulet ile oyuna başladım bir koyuyor bin alıyordum. Bir süre sonra yüksek paralar yatırmaya başladım kârdan 3 bin lirayı 20 bin lira yaptım. Sonra o yirmi bin lirayı kaybettim. Kendi parammış gibi biriken paramla o parayı çıkartmak için köşedeki paramı da kaybettim. Kâr değil. Kendi cebimden kaybettiğim para 14 bin lira oldu. Kendi paramı çıkartmak için başka param yoktu. Olay burada başlıyor. Ailemin al sat yapıp ufak ufak kazanç sağlamam için verdiği 24 bin lira para zararda maliyetten düşükte 14 bin liradaydı koinde içerideydim. İki bin lirasını bozdurdum zararına sattım oynadım gitti. İki iki derken hepsini kaybettim yüksek basmaktan korkmuyordum. Bu olayı şubatta yaşadım. Kısacası zararım 28 bin lira Şubat maaşımda aynı şekilde içinde eridi 7 bin lira gibi cüzzi miktar ile daha girdim ve onu da kaybettim. Oldu 35 Şubat ayında cebimde bir liram bile kalmadı. Sigara alacak bile param yoktu. Üzerine ailemden aldığım parayı koymam gerekiyor iki ay bedava çalışmam gerekiyordu günler geçmiyordu. Mart ayına geldim öyle böyle geçti ve maaşım yattı. Mobilya kredi mi ödedim 7 bin lira gibi param kaldı. Sonrasında tekrar çıkarırım diye girdim ve 7 bin liramı 20 bin lira yaptım. Ailemden zararına sattığım koin düşükteydi yerine koyacaktım. Kendi kaybettiğim paramada sağlık olsun diyordum. İçim rahatladı öyle mutlu oldum ki aldığım parayı koyduğum için kendi param umrumda değildi. İki gün oynamadım kendi paranın peşine koşmaya gerek yok dedim. İki gün sonra bin lira atıp şansımı denedim. Kaybettim sonra yine yirmi bin lirayı geri verdim anlayacağınız mutluluğum sıfıra indi. Üzerine mart ayındaki 7 bin liramda gitti.

Şimdi dostlarım sizlerden istediğim yardım şu bana akıl verin, yardım edin; Maaşımı beş gün önce aldım. Sıfırım iki ay çalışıp maaşım ile mobilya taksitini ödeyip 7,7 köşeye atıp aldığım parayı ailemden geri koymam gerekiyor. Ama ne saatler ne günler geçiyor ki, iki ay tamamlansın da geri koyup, artık kendim para biriktireyim. Sosyal birisi değilim zaten dışarı çıkmıyorum. Ama size sorum şu oynayamacağıma kefil değilim ve beş parasızım iki ay nasıl geçecek bilmiyorum. Ne yapmam lazım, oynamak istemiyorum ama kendi paramı geçin aldığım o parayı geri koymak için iki ay çalışmam gerekiyor. Ve sonra da para biriktirmem. Oynamaktan korkuyorum çünkü bu ay beş parasızım ve önümüzdeki ay da ondan sonraki ayda. Eş parasızım şimdiden. Nasıl geçireceğim bu günleri nasıl sigara parasız gezeceğim. Ve nasıl oynamayacağım inanın bilmiyorum. Umarım hepsini okursunuz. Hepsini okuyup yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Online kumarın cidden adil olduğuna inanıyor musunuz? Tasarlayan kişi size önce havuç veriyor sonra tüm paranıza çöküyor. Az akıllı olun. Ama senin problemin bağımlılık. Tedavi görmen gerekiyor. Gerçekten bu sorunu çözmek istiyorsan her şeyi ailene açıkla, durumundan bahset ve yardım iste. Hatta maaş kartını ailene ver. Onlar yönetsin borcun bitene kadar. Sonra terapi görüp hayatını iyileştirme çalış.

Benim de senin gibi bir tanıdığım var. Çocuk 40 kez borç istedi benden. Durumunu bildiğim için 39 kez hayır dememe rağmen hala istemeye devam ediyor.

• Abi bari zardan düşseydik

• Millet milyon lira kaybediyor senin için büyük paralar tabi bunlar ama ileride daha da pişman olmamak için bırak kendini öldüren tanıdığım var sırf bu kumar yüzünden

• Nasıl, zamanım durdu sanki geçmiyor. Bir ay geçtikten sonra o parayla nasıl oynamayayım? Nasıl durduracağım ki kendimi.

• sen fakında olmadan bağımlı olmuşsun.amerikan rılettinde kazanma olasılığınız %2,6 , yani diğer bir deyişte kaybetme ihtimaliniz %97,4

siz klasik kumar tuzağı olan ilk başta kazandırma taktiğine kurban gitmişsiniz. ilk kumar oynadığınızda art arda 3 defa kaybetseydiniz bir daha asla kumar oynamazsınız.

kripto para piyasasında kumar oynamak yine rulete göre daha iyidir. çünkü kazanıp kaybetme ihtimaliniz teoride %50 dir. yani ya yükselir ihya olursunuz ya o coin %95 değer kaybeder paranız pul olur.

o parayı yerine koymanın yine en mantıklı yolu ticaret yapmaktan geçer.

• durumu gizleme lafını ye ama izah et durumun ciddiyetini anlasınlar , ardından doktora git.

• Online kumarın cidden adil olduğuna inanıyor musunuz? Tasarlayan kişi size önce havuç veriyor sonra tüm paranıza çöküyor. Az akıllı olun. Ama senin problemin bağımlılık. Tedavi görmen gerekiyor. Gerçekten bu sorunu çözmek istiyorsan her şeyi ailene açıkla, durumundan bahset ve yardım iste. Hatta maaş kartını ailene ver. Onlar yönetsin borcun bitene kadar. Sonra terapi görüp hayatını iyileştirme çalış.

Benim de senin gibi bir tanıdığım var. Çocuk 40 kez borç istedi benden. Durumunu bildiğim için 39 kez hayır dememe rağmen hala istemeye devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buradan akıl vermek çok kolay geliyor biliyorum ama bence yapman gerekenler şunlar

1) Kumarı, hiç değilse online kumarı bırak. Adamlar yazılımını yapıyor ilk önce kazandırıp sonra kaybettiriyor yukarıda anlatılanlar gibi, sen de hırs yapıp kişisel mesele haline getirip kaybettiğin parayı geri kazanmaya çalışıyorsun

2) okuduğuma göre 30 bin tl civarı kaybetmişsin. 30 bin dediğin bugün bir özel okulun 3 aylık taksidi bile etmiyor. O parayı kaybetmedin tecrube satın aldın. İleride daha büyük birikmlerin olursa kumar oynamazsın. Bence ailene sevdiğin bir akrabanı da gerekirse yanına alarak tatlı bir dille açıkla durumu.

Bundan sonrası biraz ailene biraz sana kalmış. Umarım içine düştüğün durumdan kurtulursun

• yakup13 kullanıcısına yanıt

İlk harcadığımda söyledim bu ay kazanıp geri koyduğumu da ama tekrar kaybettiğimi söylemedim.

• scientia kullanıcısına yanıt

Dört ay önce başladım çok uzun geçmişim yok. Bağımlı mıyım yoksa bağımlılığa mı gidiyor bilemiyorum.

• Hunyadi Matyas kullanıcısına yanıt

Aslına bakarsak 42 bin lira kaybettim. Ama çalışıp kazandığım ve ailemden izinsiz aldığım para, kredi vesaire çekmedim asla da çekmem o toplara gireceğimi sanmıyorum. Geri koymam gereken para 14 bin lira iki ayda hiç yemezsem koyacağım. Kendi paramı da yavaş yavaş biriktire biriktire koyacağım. Sorun şu iki ay nasıl geçecek diye kendimi yiyip bitiriyorum. Zaten pek yaşamaktan keyif alan biri değilim, hobim fobim yok dışsrı çıkmam. Bu halde çalışırken bir de iki ay çok uzun süre geliyor beni üzen de yoran da bu. Önümüzdeki ay oynatacak olacak sebep de bu olabilir ama oynamak istemiyorum nasıl yapacağım bilmiyorum.

• Psikiyatriye gitmeni tavsiye ederim. Kumar bağımlılığı dopamin eksikliğinden oluyormuş.Patolojik bozukluk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepinize teşekkür ederim. Bugünden itibaren oynamayacağım. 20.03.2023 şuraya da tarih atayım. Sürünsem de paramı vermeyeceğim giden gitti yapacak bir şey yok. İki ay dişimi sıkacağım.

• Gorge kullanıcısına yanıt

eğer bi yere koyup kapatman gereken bi tutar varsa, ve maaşın buna yetmiyosa, sakın "şu kapatmam gereken borcu kapatmak için son kez oynıyım" durumunu yapma. o da gidicek sonra inanılmaz depresyona giriceksin +1 ay daha uzıycak süre. kesinlikle kapatman gereken bi tutarsa kredi çek az faiz borcuna gir öyle koy gerekirse, ama sakın kumar yapıyım da onu koyıyım gibi düşünme bunu çok vurguluyorum. önce koyman gerekeni faizle yerine koy (varsa), sonra maaşınla borçlarını kapatırsın zaten

• Drummer07 kullanıcısına yanıt

İnanın normal de geçen ay, benim için iki ay içinde kapatacağım borç olarak duruyordu. Bir ay geçti. Bir ay kalacaktı. Yine iki ay olarak başa döndüm. Yapmayacağım, yapamam. Böyle gitmemesi gerek. Böyle gidemez.

• Gorge kullanıcısına yanıt

ben de yaşadım. naçizane görüşüm şu. bu içinde olduğun iğrenç psikolojinin; kendini soktuğun bu garip, sanki zaman geçmek bilmiyormuş gibi olan hissinin, "anlatılmaz yaşanır" psikolojisinin, neden kesinlikle kurtulman gerektiği bir şey olduğunu ve seni hayatını yaşamaktan nasıl da alıkoyduğunu asla ve asla unutma. bunu unutma ki bu duruma dair kırmızı çizgilerin hayatta daha net olsun. bunu unutursan ya da önemsemezsen tekrar yapabiliyosun. yaşadığın bu struggle'ları asla unutma.

ben not alırdım o anki duygu durumumu. elime para geçiceği için bir sonraki haftayı veya ay'ı beklediğim zamanki hislerimi. alırdım ki ne kadar iğrenç bir duygu durumu içinde olduğumu unutup tekrar yapmak istersem yazdığıma bakıp hatırlıyım diye.

- içinde olduğun durumu mantıklı bir yol haritasıyla çöz (ki gerçekten çok iyi durumdasın, ben bu forumda senin 10-20 katın kadar kötü durumda olanı da gördüm, daha kötü olmadan çöz lütfen).

- sonra da yukarda dediğimi asla unutma, cidden, istersen o sıfırlandığındaki duygu durumunu not al ve bi kenarda dursun

- ardından da çevrende gördüğün bu gibi kişilere yardımcı olmaya çalış çünkü bizi en iyi biz anlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 20 Mart 2023; 17:40:23 >

• Allah kimsenin basina vermesin. Ben yasamadim yasayan gordum. Dusmanini vurup hapse girme derler bizim orda kumara alistir birak kendi kendini bitirir.

• Sıkıntı sende başta kazanmışsın ne diye çekilmedin ya da en basitinden ulan 20 bin kardasın karı eritmişsin daha ne devam ediyorsun bırak orada. Daha devam edip kazanacağını düşündüren ne oldu sana. Adamlar gel gel yapmış verdiklerini almışlar seni yolma aşamasına geçmişler. Bu saatten sonra oynamaya devam edersen daha beter yolunursun. Zararın neresinden dönersen kardır. Önümüz ramazan 1 ay oruç falan sigara aramazsın. Kumarıda bırak bak yoluna. Şimdiki borcun 2 ayda amorti eder ileriki borcun 20 ayda amorti eder daha ilerisi borcun amorti edemez hale gelir. Kumarda daima oynatan kazanır.

• Drummer07 kullanıcısına yanıt

Bir ay önce yaşadım duyguyu bu ay iki ay borcumu silip tekrar kaybettikten sonra tekrar yaşadım. Sanırım unuttum ben bir ay öncesini. Bugün yorumunu okumadan gün içinde günlük tutmak istediğim dile getirmek isteyeceğim şeyleri durumumu yazmak istedim. Ve üzerine senin yorumunu şimdi okudum sanırım doğru yolda ilerliyorum. Elime para geçtiğinde okuyacağım ve 100 lira ile bile oynamayacağım. Giden gitti, kazanıp köşeye atmak için geç değil. İnan bana kaybettiğim 40kyı toplu göremedim ama nasıl kaybettiğimi anlamadım. İyi ki varsın, trollemeden dil döktüğün geçtiğin yolları paylaştığın için. Bunu üç aya çıkarmaya niyetim yok.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, ben de ne kafayla yaptığımı, bir ay öncesi bir ay geçene kadar ne azaplar çektiğimi nasıl unuttuğumu anlamadım. Ayın 15inde gelip sizlere tekrar yazacağım. Bana hatırlatın nasıl iki ayımın boşa geçtiğini ve bir ay daha dişimi sıkıp boşa çıkacağımı.

Hissiyat çok kötü, eve giderken başına bir şey çöküyor ağırlık ama dünya üzerindeki bütün ağırlıklar başında gibi üzüntü anlatamam nasıl bir şey olduğunu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.