Şimdi Ara

Köprü ve otoyol ihalesi iptal edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca yapılan değerlendirme ve alınan karar ile köprü ve otoyolların işletme haklarının verilmesi yöntemi ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini bildirdi.İhaleyi 5 milyar 640 milyon dolarla Koç-Ülker-UEM ortaklığı kazanmıştı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca (ÖYK) yapılan değerlendirme ve alınan karar ile köprü ve otoyolların işletme haklarının verilmesi yöntemi ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖYK kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada 17 Aralık 2012 tarihinde tamamlanan köprü ve otoyol ihalesinin iptal edildiğini belirtti. Bakan Şimşek açıklamasında şunları kaydetti: "Özelleştirme Yüksek Kurulunun; 15 Ekim 2010 tarih, 2010/88 sayılı Kararı ile özelleştirme programına alınan ve Karayolları Genel Müdürlüğünün yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği, bağlantı yolları ile birlikte; 'Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu’, ‘Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu’, ‘Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’, ‘Toprakkale-İskenderun Otoyolu’, ‘Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu’, ‘İzmir-Çeşme Otoyolu’, ‘İzmir-Aydın Otoyolu, ‘İzmir-Ankara Çevre Otoyolu’, ‘Boğaziçi Köprüsü’ ve ‘Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu’ ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile İşletme Haklarının Verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca nihai pazarlık görüşmelerinin 17 Aralık 2012 tarihinde tamamlanmış olan ihalenin iptaline karar verilmiştir.”

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

"Teke Tek Özel" programına katılan Başbakan Erdoğan bu iptalin sinyalini orada vermişti.

Programda özelleştirmelerden bahseden Erdoğan şöyle konuşmuştu

"Arkadaşlarla istişareleri yapıyorum. Örneğin otoyollar, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentimiz var. O beklentiyi karşılamıyor. Çünkü biz buradan zaten ciddi para kazanıyoruz. Ciddi para kazanırken, buradan yani birilerinin çok daha fazla kazanmasının önünü değil, milletimin kazanmasını ve ülkemin kazanmasını temin etmek durumundayım."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ İHALESİ OLMUŞTU

İhaleyi 5 milyar 640 milyon dolar veren Koç-Ülker-UEM ortaklığı kazanmıştı. Köprü ve otoyolların özelleştirmesi, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek fiyatlı ikinci ihale olmuştu.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/kopru-ve-otoyol-ihalesi-iptal-edildi/ekonomi/ekonomidetay/22.02.2013/1672256/default.htm

• Tahmin etmek zor değil ama tutuyorum kendimi neyse...

Aşağıda arkadaşların dediği gibi zaten o köprü ve otoyollar 3-4 senede o parayı çıkarıyordu.Ucuza gitmişti iyi oldu has oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 22 Şubat 2013; 18:54:35 >
  • hehehe ucuza gitti dediğimizde bizi korelilik,komünistlikle suçlayan kraldan çok kralcılar konuya bekleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

hehehe ucuza gitti dediğimizde bizi korelilik,komünistlikle suçlayan kraldan çok kralcılar konuya bekleniyor.

+1
  • quote:

hehehe ucuza gitti dediğimizde bizi korelilik,komünistlikle suçlayan kraldan çok kralcılar konuya bekleniyor.

Onlar dusunmek yerine biat ettikleri icin simdi senden daha fazla iptal kararini savunurlar merak etme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok dogru karar. en azından bayramlarda beleş geçicez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken oldu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başbakan kim yonk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

çok dogru karar. en azından bayramlarda beleş geçicez.

katılıyorum.
  • Guzel haber, sevindim.
  • Yerinde bir karar oldu
  • Çok sevindim..Bu iptal körfez, İzmir hattı.... En çok zoruma giden Boğaziçi ve Fatih köprülerinin satılmasıydı.. Parasını devlet olarak vermişsin yapılmış bitmiş 77 Milyon insanın içlerinde vergilerini ödeyenlerin parasıyla yapılmış..Şimdi para basıyor..Bankonot matbaası...Alın bunu satıyorum...Bakımını işletmesini siz yapın..Ne demek ?..Oradan gelen parayı hazineye aktarma bir kısmını bakıma , tamire, yenilemeye harca her şey tertemiz olur..Niye altın yumurtlayan tavuğu satarsın ?..Devlete para lazım derseniz Köprüye bir değer biç.Bu iki köprü kaç dolara mal oldu ayrı ayrı fiyatları belli....Hisse senedi çıkar , köprüyü parasını alıp kendi vatandaşlarına sat..İsteyen vatandaşlar parası kadar satın alsınlar..Her yıl kar payını alsınlar..Ben devletim yıllık net karın % 20 si benim haaaaa...Dersin..En güzel yatırım....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Şubat 2013; 20:01:59 >

• ileriki günlerde yeni bir taban fiyatla tekrar ihaleye çıkarılacaktır..bu ihaleyi kim iptal kararı aldırdıysa kutlamak teşekkür etmek gerekir..bir önceki ihale ihale değil tam bir peşkeşti..yazık günah bunca milyon insanın kul hakkı var..25 yıl ne demek az uz değil bu ihaleyi alanlar kendisini zaten 5-7 yılda amorti ediyordu geri kalanı cukka yapacaklardı ve olan yine vatandaşımıza olacaktı..bir sonraki ihale de umarım hakkaniyetli bir sonuc olur..haa bana kalırsa ben özelleştirilmesinede karşıyım..mın malıyet mak kar getiren bir yapıyı teorik olarak özelleştirmenin mantıklı bir açıklaması olamaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Çok sevindim..Bu iptal körfez, İzmir hattı.... En çok zoruma giden Boğaziçi ve Fatih köprülerinin satılmasıydı.. Parasını devlet olarak vermişsin yapılmış bitmiş 77 Milyon insanın içlerinde vergilerini ödeyenlerin parasıyla yapılmış..Şimdi para basıyor..Bankonot matbaası...Alın bunu satıyorum...Bakımını işletmesini siz yapın..Ne demek ?..Oradan gelen parayı hazineye aktarma bir kısmını bakıma , tamire, yenilemeye harca her şey tertemiz olur..Niye altın yumurtlayan tavuğu satarsın ?..Devlete para lazım derseniz Köprüye bir değer biç.Bu iki köprü kaç dolara mal oldu ayrı ayrı fiyatları belli....Hisse senedi çıkar , köprüyü parasını alıp kendi vatandaşlarına sat..İsteyen vatandaşlar parası kadar satın alsınlar..Her yıl kar payını alsınlar..Ben devletim yıllık net karın % 20 si benim haaaaa...Dersin..En güzel yatırım....Saygılarımla..

+1

• Bunlar : köprüyü, otoyolu, tası tarağı satıyoruz 5 liraya
    Şakşakçılar: iste budur, padişahım benim, vs vs.
    Biz: kardeşim 5 lirayı 3 -5 yılda kazanıyor zaten. Resmen saçmalık.
    Şakşakçılar: sizde herseyi muhalefet edin bir ok bildiginiz yok.
    Aradan 2 ay geçer
    Bunlar: o paraya satmıyoruz. Meger az vermişler. (Millet unutsun biz daha sonra daha ucuza satarız)
    Şakşakçılar: helal olsun bizi bizden daha cok düşünüyor. Cok adaletli bunlar.
    Biz: yav he he.
    Edit imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsirvan -- 22 Şubat 2013; 20:12:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

+1
  • Haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasttornado -- 30 Ocak 2020; 15:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bunlar : köprüyü, otoyolu, tası tarağı satıyoruz 5 liraya
    Aradan 2 ay geçer
    Bunlar: o paraya satmıyoruz. Meger az vermişler. (Millet unutsun biz daha sonra daha ucuza satarız)
    Edit imla.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bunlar : köprüyü, otoyolu, tası tarağı satıyoruz 5 liraya
    Aradan 2 ay geçer
    Edit imla.

özet yerinde bir yorum tebrik ederim
  • İhale yapıldığı zaman biz fiyatın çok cüzi olduğunu söylediğimizde forumdaki şakirtler bıdı bıdı etmişti.

Şimdi neredeler?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.