< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kör nokta uyarı sistemi hakkında bilgisi olan varmıdır
-
-
Hocam bildiğim kadarıyla arka tamponun içerisinde köşelerinde park sensörü gibi mesafe algılayan bir sistem var onu da taktırmanız ve muhtemelen kodlatmanız gerekebilir. Yapılmayacak bir şey değil bence ama yalnızca ledli bir ayna ile kullanamayacağınızı düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende aynı fikirdeyim ama detayını bilemiyorum. Belki vardır bir bilen diye şansımı deniyorum. Madem 2 aynada değişecek basit birşeyse kör noktayıda ekleteyim diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynada sadece isik var, pahali kismi tampondaki radarlar.
-
sadece radar/sensör ile iş bitmez, önemli olan araçta ona uygun beyin modülü varmı? sizin aracinizdaki park sensörü beyni kör nokta sistemini destekliyor mu bunları bilmeniz lazım.
https://cetingaraj06.com/ford-kuga
Bunu yapan yerler var. Yukarıda örneği var ve başka yerler. Nerede oturuyorsuynuz bilmiyorum ama en azından olup olmayacağı konusunda bilgi alırsınız.
-
Aliexpresste aynaya takılan modüller var ama ne kadar çalışıyor bilemiyorum
Araçta şuan 360 derece uyarı sistemi var zaten. Bahsettiğiniz radar sistemi mevcut olabilir yani
Bu araçlarda kör nokta sistemi opsiyonel olarak alınabiliyordu zamanında. O yüzden beyin uyumludur diye tahmin ediyorum.
Fikir almak için görüşülebilir. Belki yardımcı olabilirler.
Sadece ayna almanız yeterli olacaktır. Arka tamponda köşede radarı var. Asıl iş yapan o. Ayna sadece uyarısını veriyor.
-
Kafayı çevirip bakmak bu kadar masraflı olmamalı...
-
Bravo, muhteşem bir bakış açısı...
Boynunu çevirmek bedava da olurya arada bir dalıp da çevirmezsen diye var o sistem zaten...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
adı üstünde zaten KÖR NOKTA UYARI sistemi, bakınca kör noktayı görebiliyorsan aferim sana
-
Bu sistem icat edilene kadar kimse kör nokta nedir bilmiyordu değil mi...
-
bilmek ile görebilmek arasında fark var ve sen bu farkı bile anlayacak kapasitede değilsin ya da trollük yapıyorsun
-
benim araçda tampon içinde sağ ve solda 1 er adet radar parçası var kör nokta dışında geri geri parktan çıkarken sağ ve soldan 20 şer metreden gelen araca göre o yönden uyarı veriyor ekranda gerçekten çok faydasını görüyorum. Sizin sorunuza gelirsek kör nokta sensörmü yoksa radarmı tipinde ona göre sadece sensör ise belki ayna ile çözülür ama radarsa iş daha uzun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 17 Aralık 2024; 12:53:50 > -
Hersey uyumlu olsa bile al-tak ile sonuc alinamayacagi kesindir.
Basit bir örnek vereyim. 2020 model Peugeot 3008 allure selection aracımı 2. El aldığımda aynada kör nokta işaretleri vardı ve sevinmiştim. Sonra menüde göremeyip lamba da yanmayınca sormuştum. O dönem aynaların hepsinin standart geldiğini ancak tampondaki sensörlerin olmaması sebebiyle çalışmadığını, istersem yapılabileceğini öğrendim. Yani sadece ayna ile bitmiyor. O sensörler takılınca aynı zamanda otomatik park da geliyordu. Ya da cama bir kamera takılıyor, şerit takip, otomatik uzun far, tabela tanıma geliyor gibi…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X