Şimdi Ara

Kreatin Ne işe Yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
8.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yardımlarınızi bekliyorum aslında araştırdım ama çok fazla bişey anlamadım kilo aldırmaya yararmı vs ?

• enerji verir, rivayete göre kaslarda su tutumunu arttırıp hacimlendirir. (kreatini bırakınca eski haline döner) ayrıca işe yararlığı kanıtlanmış yegane takviyelerden biri

edit:Fazla ve bilinçsiz kullanımı geçici ve ya kalıcı böbrek rahatsızlıklarına altın pullu simli yaldızlı davetiye çıkarır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 14 Eylül 2013; 0:53:39 >
  • ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 14 Eylül 2013; 10:13:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kezman03

Beyler yardımlarınızi bekliyorum aslında araştırdım ama çok fazla bişey anlamadım kilo aldırmaya yararmı vs ?

sakın ha kreatin falan kullanma steroid gibi bir takviyedir sen doğal yollardan geliştirmeye ak protein tozundan başka takviye kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: rex pro load

quote:

Beyler yardımlarınızi bekliyorum aslında araştırdım ama çok fazla bişey anlamadım kilo aldırmaya yararmı vs ?

sakın ha kreatin falan kullanma steroid gibi bir takviyedir sen doğal yollardan geliştirmeye ak protein tozundan başka takviye kullanma

Saçmaladın
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Tennant

quote:

quote:

Saçmaladın

bir araştır istersen zararlarını öğren gel öyle konuş arkadaşım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaslardaki ATP kullanılıp ADP dönüştüğünde kaslarda bulunan Kreatin Trifosfat'ın fosfatı alınarak ADP 'ye bağlanarak tekrardan ATP oluşumu sağlanır. Bu da Antrenman sırasında daha dayanıklı olmanı sağlar örnek verecek olursam 3. sette ağırlık düşürmek veya tekrar düşürmek zorunda kalırsın ya işte Creatine kullandıktan sonra daha rahat çıkartırsın 3. setleri
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Saçmaladın

İmza cevap uyumsuzluğu.

• anlmadım Şimdi Kullanayım mı Kullanmayım Mı ? Dediğiniz gibi 4.set fln ağırlık düşürmek zorunda kalıyorum Hatta Bazı hareketleri Nizami çok zorlanıyorum ama Zararlı sanki
  • Kezman03 kullanıcısına yanıt
    İstanbul da isen 35-50 liraya kreatin bulursun, zararı olmaz, belli dönem kullanır , bırakırsın bol su içersin, bitti gitti. Hormon ilacı yada kalp şeker ilacı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 14 Eylül 2013; 12:05:45 >
  • bence gereğinden fazla fazla abartılmış overrated bir supplement.hiç bir fayda gormemiştim zaten ayrıca benim bildigim vucuttaki doğal kreatin depoları kolay kolay boşalmıyor zaten birde ustune gunde 10gr creatine almak bence çok riskli bir iş sağlık açısından
  • Keratin sadece bazı ökaryotik(çekirdekli) hücrelerde bulunan lifli, yapısal bir protein ailesinin genel adıdır. Keratin filamentleri yapısal olarak çok sağlamdırlar ve suda çözünmezler. Memeliler, kuşlar, sürüngenler ve amfibilerde bulunan keratin filamentleri, mineralize olmayan sert vücutsal yapıları oluştururlar.
    Sadece bir organizmada bile bir çok keratin çeşidi bulunabilir.

Keratin denilen madde en çok hangi gıdalarda bulunmaktadır?

Keratin, saç, tırnak, boynuz, kıl gibi üst deri ürünü olan yapıları oluşturan bir çeşit protein. Bundan dolayı herhangi bir gıdada bulunmaz.

Keratinin bir özelliği, kreatin denen maddeyle çok sık karıştırılması. Özellikle sporcuların kreatin kullanması ve bunun da sık duyulmasıyla birlikte, kreatinin popülaritesi, son zamanlarda oldukça arttı. Aralarındaki benzerlik, yalnızca kelime olarak çok yakın harflerden oluşmaları.

Keratin, 150 yıldan bu yana bilinen bir besin bileşeni. Son yıllarda sportif performansa etkileri üzerinde birçok çalışma bulunuyor. Ortalama bir örnek verecek olursak, toplam kreatin deposu yaklaşık olarak 70 kg ağırlığındaki bir insanda 120 g. Günlük kreatin gereksinimi 70 kg bir insan için 2 g. Bu çeşitli besinlerden karşılanabilir. Örneğin balık ya da kırmızı etin 1 kg’ında 3-5 gram kadar kreatin bulunur. Bunun yanında kreatin vücut tarafından da sentezlenir. Aslında bu özelliğinden dolayı gerçek bir besin maddesi olarak da kabul edilmez. Karaciğerde, böbreklerde ve pankreasta kreatin üretilebilir. Bu üretim için arginin, glisin, ve methionin aminoasitleri gerekir. Vücuttaki kreatin deposunun yaklaşık % 95'i kaslarda bulunur. Bunun yanında hazır olarak da satılmaktadır. Ancak kullanmadan önce bir spor hekimine danışmanızda fayda var. Yanlış bir kullanım zarar getirebilir.

Bülent Gözcelioğlu (TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi )

• quote:

Orijinalden alıntı: zallas003

quote:

quote:

quote:

quote:

Saçmaladın

İmza cevap uyumsuzluğu.

arkadaşım bir nükleer santralın kapısında 24 saat otursan bir uçak yolculuğundaki kadar radyasyon almıyorsun.Yok rüzgar enerjisi yok güneşmiş yok yenilenebilir enerjiymiş kardeşim sizin yüzünüzden ülke ilerleyemiyor o yenilenebilir enerjiler ev ihtiyacını karşılar ama sanayi ihtiyacını karşılamaz.

• kesin olarak enerji verir eski creatinler su tutuyordu ve şişkin gösteriyordu ama şuankilerde bu durum varmı bilmiyorum
  • Keratin değil, kreatin(creatin)
  • dikkatli okursanız ikisininde yazıda gectigini görürsünüz
    birbirine karıştırıldıgı icin koydum yazıyı zaten

@silgi1 @lenitolepe

bu arada silgi1 adlı arkadaş,özel mesaj yoluyla buluşup suratıma keko diyebilirsin.
    sende bu cesareti bekliyorum
  • Kardeşim yazın için teşekküer Sen boşver onları
  • Bol su ile kullan. Böbrekleri eline verir, zaten spor yapıyorsan bol su tüketiyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarşo

Bol su ile kullan. Böbrekleri eline verir, zaten spor yapıyorsan bol su tüketiyorsundur.

Almaktan vazgeçtm yahu :D Sakata fln geliriz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.