Şimdi Ara

Kripto Paralar Yüzünden Ekran Kartı Almak Neredeyse İmkansız Hale Geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların madenciliği ekran kartlarının fiyatlarında patlamaya neden oldu. Detaylar haberimizde…

Son yıllarda kripto paralara olan ilgi dünyanın hemen her yerinde inanılmaz bir hızla artış göstermekte. İnsanlar birikimlerini katlamak için bu piyasada yatırımlar gerçekleştirmekte ve büyük beklentilere girmektedir. Bununla birlikte imkanı olan bazı insanlar ise kripto paraların üretimine kalkışmaktadır.

Piyasadaki en popüler dijital paralar Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin gibi paraların madenciliği için çok güçlü ekran kartları gerekiyor. Kripto para madenciliği yapan kişi ve kurumların ekran kartlarına gösterdiği yoğun talep ekran kartı piyasasını doğrudan etkilemiş durumda.

PC Toplamak İsteyenler Ekran Kartı Bulamıyor!

Özellikle oyun amaçlı PC toplamak isteyen insanlar güçlü ekran kartlarına ulaşmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Kripto paraların madenciliğine olan ilginin artması ekran kartlarına ulaşımı çok daha zor bir hale getirdi. Bu da orta seviye ekran kartlarının bile fiyatlarının normalden çok yüksek olmasına neden oldu.

Bir örnekle açıklamak gerekirse önceden 700 dolar fiyata sahip olan Nvidia GTX 180 Ti bugünkü kripto para rüzgarıyla beraber 1300 dolara çıkmış durumda. Özellikle ülkemizdeki dolar kurunun son günlerdeki yükselişini düşünecek olursak bu kartları satın almak neredeyse imkansız hale geldi.

Üreticiler de Durumdan Şikayetçi

Her ne kadar ekran kartı satışları tavan yapmış olsa da bu durum üreticileri de memnun etmiş değil. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en önemli ekran kartı firmalarından biri olan Nvidia’dan konuyla ilgili açıklama gelmişti.

Şirket kaynaklarından yapılan açıklamada müşteri önceliklerinin PC oyuncuları olduğu belirtilmişti. Bu sebepten Nvidia, satış yapan mecralardan toplu satışın kısıtlanması gerektiğine dair uyarıda bulunmuştu. Tabii ki satıcılar elde ettikleri yüksek gelirden dolayı bu uyarıyı ciddiye almamıştı. Önümüzdeki günlerde ekran kartlarının fiyatlarında nasıl bir seyir olacağını izleyip göreceğiz.

Kaynak: https://paratic.com/

• oyuncuları kim takar ipine ? paraları cebe indirdikten sonra
  • Doların artışı bize yetiyordu. Bir de kripto paralar çıktı başımıza!

Yeni PC almayı geçtim mevcut kasalarımızı bile upgrade edemez olduk.

Eski oyunlarla nostalji yapar dururuz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatagnus -- 31 Ocak 2018; 17:6:28 >
  • Ekran kartıyla alakası nedir?
  • Oyun oynamak artık lüks işi.Favori oyunlarımı canım sıkıldığı zaman tekrar oynuyorum.Onun dışında pek oyun oynamıyorum.Dolar + bitcoin olayı olduğu sürece çok sıkıntı.Günümüz oyunlarının aşırı yüksek sistem istemesi de işin içine girince yeni oyunları oynaması baya zorlaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 31 Ocak 2018; 17:9:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kappa Face

Ekran kartıyla alakası nedir?

Mining denilen işlem ekran kartlarıyla yapılıyor.
  • Dolar kuru-hükümetin vergi politikaları-kripto paralar üçlüsü PC oyunculuğunu ve PC hobisini bitirdi. Şu kripto paralar birilerinin içlerinde patlasa da bari buna sevinebilsem. (Hack olur, hükümetlerin çeşitli kısıtlama ve engellemeleri olur, kripta para üretiminin çok ciddi boyutlarda zorlaşması ve mevcut donanımların aşırı derecede yetersiz kalması olur. Hangileri olursa.)
  • Ne salak bir milletiz. Piyasayı arttıran biziz, şikayet eden de biz.

Çin mining olayında lider, ekran kartı yapımında da lider. Ekran kartı yok diye ağlamaya fırsatları olmuyor.

Türkiye mining olayında çok yolu var ve maliyetli, ekran kartı üretmiyoruz. Üstüne arzın olmadığı yerde talep arttırıyoruz. Abi kusura bakma da fiyatlar da uçacak, stok da bulunmayacak.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1050-ti-4gb-oc-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

kötü 1050 nin fiyatı. yahu bu kart ilk piyasaya çıktığında 550 liraydı. sonra dolar gibi yükseldi. konsollarda oyun oynamak farz oldu.
  • yalnız bu kripto paralar cidden evde oyun oynayan adamları çok fena çarptı.
    Allah'tan bu işlere hiç düşmemiş biriyim :) Yoksa ağlardım şu an oyun oynayamıyorum diye, o paralara ekran kartı falan alınmaz.
    Kimsenin almadığı işine yaramayan donanımlar elmas oldu elmas
  • Ekran kartı satışları tavan yapmış. Üretici de memnun değil kullanıcı da. İyi ki hiç bulaşmadık şu işe...
  • Geçen bir arkadaşla bir bekar evine gittim adamlar 35 yaşlarında oturmuş 24 saat oyun oynuyorlar bir yerdende ufak bir gelirleri var demek 24 saat evdeler.

Muhabbet desen yok sohbet desen yok beyinleri küçülmüştü sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 31 Ocak 2018; 17:50:16 >
  • 35 yaşına gelip evde hayvanca insanlarla bile görüşmeden hala oyun oynayan adam mı desem cocuk mu desem bilemedim neyse o şahsı muhteremleri bende anlayamıyorum bir türlü. hadi 13 - 23 yaş aralığında olursun anlarım. 30 dan sonra delikanlı adam sadece pes atar yahu bu nedir yani.
  • Zaten ekran kartı fiyatı biraz daha artarsa workstation almak daha mantıklı.
  • Aynen öyle.. 4 aydır firma rx580 ekran kartını temin edemiyor.. Özellikle amd vega kartlarda daha büyük sıkıntı olacak..
  • Oyun zevkimizi, konsola mahkum edenleri Allah bildiği gibi yapsın

Konsoldan başka bir şey alınmaz artık. 3 yıldan fazla oldu bu pc, şimdi toplamaya kalksam 6000 tl veya üstü bayılmam gerek aynısı için...

Dua eder oldum parçalara bir şey olmasın diye...
  • içine ettiler.
    sizin kripto pranızı seveyim.
  • Bu balon patlayınca, o kadar ekran kartı ellerinde patlayınca göreceğim onları.
    Bakalım o ömrünü yedikleri kartları hangi kerizlere satabilecekler.
  • Kripto paraların madenciliği ekran kartlarının fiyatlarının uçmasını sağladı. Eee sonuç? Oyun oynamanın da bir amaci kalmıyor. Ekran kartı fiyatı bu gidişle daha çok artacak.
  • ekran kartı üreticileri mining e karşı donanımsal tedbirler almadıkça bu iş böyle devam edecek

işin kötüsü yarın öbür gün ekran kartları için garanti sürelerini 2 seneden 3-6 aya çekerlerse hiç şaşırmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.