Şimdi Ara

KULLANILMAYAN BANKA HESAPLARINDAN ÜCRET ALINACAK Son gün 28 Nisan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinden hesap işletim ücreti alacak. Kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan yeni Tüketici Kanunu'na dikkat çekerek, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi ve şöyle açıkladı:

"Artık bankalar tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere bir takım ücretler tahakkuk ettiremeyecekler. Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar. Son zamanlarda bankalardan gönderilen mesajlarda tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızdan olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz."

'KARA LİSTEYE GİRME'
    Tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Ağaoğlu, "Bankalardan gelen mesajlara mutlaka süresinde itiraz ederek, müdahale ederek o çalışmayan hesaplarını kapatmalıdırlar. Aksi halde o hesapta para olmadığı halde kendilerine borç tahakkuk ettirilecek, bu borca faiz yürütülecek; bir süre sonra tüketici istemediği, hak etmediği bir durumla yani kara listeye girme gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceklerdir" diye konuştu.

'TARİHİ VE KENDİ NUMARANIZI BİR KENARA NOT ALIN'
    Ağaoğlu müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri uyararak, "Tüketiciler bu hesaplarını mutlaka ya banka şubelerine giderek ya da müşteri hizmetlerini aramak sureti ile kapatmalıdırlar. Şayet müşteri hizmetlerini ararsanız mutlaka o aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banak, 'biz bu şekilde aranmadık' derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır" dedi.

İTİRAZ YOLU KAPANIYOR
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. BDDK'nın hazırladığı yeni taslağa göre, başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların birçok ücret ve kesintisi yasallaşıyor.

Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri'nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK'nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.

KAYNAK:http://www.ntvmsnbc.com/id/25508766/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Zeka -- 9 Nisan 2014; 12:41:17 >

• 5-6 aydır boşta ziraat bankkartım var kapatacağım bugün yarın ..Herhangi birhesap işletim ücreti verecek miyim (önceki ayların) ya da kapama ücreti ?
  • ben haftaiçi 3 farklı şehirde açtırmış olduğum vadesiz hesaplarımı kapatmak için dilekçe verdim herhangi bir ücret talep edilmedi.24 saat sonra tüm hesaplarım kapatılmıştı.
  • Hesabı kapatırken geriye dönük hesap işletim ücreti ve hesap kapatma adı altında hiç bir ücret ödemeden kapatabiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Zeka

Hesabı kapatırken geriye dönük hesap işletim ücreti ve hesap kapatma adı altında hiç bir ücret ödemeden kapatabiliyorsunuz.

Bloke edilmiş,üzerinde haciz bulunan hesapların durumu ne olacak?
  • 2 gün önce iş bankasına gittim 3 adet hesabım vardı, müş. temsilcisi bende sizin gibi müşterilerimizden duyuyorum bize herhangi bir yazı gelmedi öyle bişey yok tvlerin gazetelerin bankalara karşı yapmış olduğu hamleler gündem değiştirmek istiyorlar falan dedi, hem olmayan hesaptaki parayı nasıl alalım dedi, ek hesap olduğunu söyledim kredi kartında borc olunca çekiyorsunuz dediğimde o borç, ama sizin bahsettiğiniz doğru olmasa da hesap ücreti, olsa dahi ücretleri masrafları o şekilde kesemez dedi ben yinede 2 tanesini kapattım :.)
  • https://www.sikayetvar.com/kategori/bankacilik

bankalarla ilgili şikayetleri okuyun ve sonradan karşılaşabileceğiniz sıkıntıları önceden öğrenin.
    bankaların türlü türlü kurnazlıklarına önleminizi alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • by.ulke kullanıcısına yanıt
    akbank yazı gönderdi geçen hafta eğer açık hesaplarınızı kapatmazsanız,önce h.işletim ücreti ekleyeceğiz sonrada sizi icraya vereciz diye.
  • Mega Zeka kullanıcısına yanıt
    Once kartı sonra hesabı iptal ettır falan dıyorlar :D kafam karıştı :)
  • kartlara ücret gelmeden önce ücretsiz kartlara yönelin ve kullanmadığınız hesapları da kapatın. sadece kartlar kalabilir.
    enpara.com veya kuveytturkte hesap açın paraları burada tutun kartların borçlarını öderken bu hesaplardaki parayı kullanabilirsiniz.
    bu hesaplardan ücret alınmayacağı için kafanız rahat eder.
  • Hangi bankada hesabim var bunu ögrenmenin yolu varmidir, gecmis yillarda unuttugum hesaplar olabilir, nasil tespit ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antiseptiq -- 15 Nisan 2014; 19:51:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaraa

Once kartı sonra hesabı iptal ettır falan dıyorlar :D kafam karıştı :)

Mesela Albaraka türk önce kartı sonra hesabı kapatıyor bankaya göre değişiyor.Yinede hepsini kökten kurutmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antiseptiq

Hangi bankada hesabim var bunu ögrenmenin yolu varmidir, gecmis yillarda unuttugum hesaplar olabilir, nasil tespit ederim.

Maalesef bir yolu yok bankaların hepsini gezeceksiniz yada müşteri hizmetlerini arayıp o şekilde öğrenecekseniz
  • Dün halkbankasındaki maaş hesabını kapattık, veznede 2 dk'lık bir işlem.
    Geriye kaldı 2 maaş hesabı, tabi internet işlemlerini kullanıyorsanız önce internet işlemlerini kapatıp ertesi gün bankaya gideceksiniz dendi Ziraat'te..
  • işbankasında 9 sene önce açtığım hesap vardı para mara yoktu da can sıkıntısından gidip kapatayım dedim zaten kapatmışlar. buradan işbankasına teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

işbankasında 9 sene önce açtığım hesap vardı para mara yoktu da can sıkıntısından gidip kapatayım dedim zaten kapatmışlar. buradan işbankasına teşekkür.

Hocam 3 yıl hiç işlem görmezse işbank hesabı pasife alıyor.
    10 yıl geçerse varsa bakiye tmsf ye devroluyor ve hesap siliniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

akbank yazı gönderdi geçen hafta eğer açık hesaplarınızı kapatmazsanız,önce h.işletim ücreti ekleyeceğiz sonrada sizi icraya vereciz diye.

akbank ı çok kolay hallettim. 444 25 25 i arayıp sesli yanıt menüsünden sıfır bakiyeli vadesiz hesabı kapattım. müşteri hizmetlerine bağlanmama gerek kalmadı.
  • Ben bu haberde bir tuhaflık hissediyorum ya da yanlış yorumlandığını düşünüyorum. HİÜ, daha önce sadece para bulunan hesaplardan kesilen bir ücretti.
    28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek kanunla bütün hesapları kapsar hale mi gelecek yani? Başka bir deyişle,devlet "tüketici kanunu" adı altında tüketici aleyhine bir düzenleme mi yapmış oluyor? Eğer böyleyse,devletimiz bütün hesaplarımızı telefon veya internet bankacılığı vasıtasıyla kapatabileceğimiz şekilde bir düzenleme neden yapmıyor?
    3 yılda bir maaş aldığımız banka değişiyor,insiyatifimizde olmadan açtırdığımız hesapları kapatmak için neden banka banka dolaşalım ki?
  • Ben de Türkiye Finansta zamanında bir hesap açmıştım. Fakat artık başka bir şehirdeyim.
    Kapatmayı deneyeceğim.

Ayrıca bu kanun Anayasa Mahkemesine giderse ne olacağı meçhul.
  • Geçenlerde işbankasına gittim,yok öyle bir şey dedi,delinin biri kuyuya taş atmış,çıkaramadıkları için artık hesap işletim ücretini de almayacaklarmış.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.