Şimdi Ara

Kuzeninize borç verir misiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kuzenim benden 2 yaş küçük 28 yaşında, muhasebe işi yapıyor, yaklaşık 4 bin dolar civarı borç para istedi , daha önce halamdan alıp ödemediler uzun süre , siz olsanız ne yapardınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok riskli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Açıkçası parasında değilim ama , ben kendi işim dışında babamın işlerinide idare ediyoum alkollü mekanları var babamın o Dalyan tarafında diye ben ilgileniyorum , lafa gelince kazandığınız para harama getiriyorlar ama yardımı bizden istiyorlar

• BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt
    Para parasinda degilsin de insani enayi yerine koyma ihtimalide var , arkadasla-akrabayla yapilan isler genelde iyi bitmiyor.

• Verme.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Enayi yerine konmak istemiyorum tabiki hocam , zaten borç almadım hayatımda ama şimdide arada kaldım açıkçası

• Geri gelmediğinde sizi etkilemeyecek bir paraysa verebilirsiniz. Birisine borç verirken o parayı unutun. Bu risk daima var.

Daha önce borç alıp ödemediklerini belirtmişsiniz. Ben olsam vermezdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hellkatze H kullanıcısına yanıt

Çok ihtiyacı varmış, ya ödemese bile önemli değil ama dediğim gibi daha öncede alıp zor ödedikleri oldu aile içinde

• Bizim para haram para de. Size yaramaz de. Haram paradan borç istemekte neymiş.

• babama vermem

• Abi madem dönüp dönmemesi umrunda değil, 4 istediyse 2 ver. Hem kötü olmazsın, hem daha az zarar edersin :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kimseye öyle borç verilmez. zaten türkiye'de insanlar birbirlerini ahmak yerine koyup ihtiyaçları yokken borç istiyor ve sonra geri de vermiyolar.

4 bin değil bin dolar bile verme.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Veremeyecegim hanıma yeni araba aldık vs dedim 😂 kredi kartından çekemez misin diyor 😂😂

hocam türkiye'de birine, yani dostum falan dediğin birine borç verirsen işin sonu şuraya varıyor. adam senden lüks hayat yaşar, ama borcu geri vermez. sen gidip isteyecek olursan da "neden benden para istiyon" diye seni ezer. Yani sanki sen onun ayağına kapanıp ondan para dileniyorsun gibi muamele yapar. hayatım boyunca verdiğim borçların hemen hepsi böyle oldu.

bide geri istediğinde sinirleniyolar ya ona uyuz oluyorum. adamdan borcu geri istiyorsun, aradan 3-5 sene geçmiş, adam hemen kendi maddi durumu ile seninkini kiyaslamaya başlıyor ve sinirleniyor "senin durumun sanki çok mu kötü de benden para istiyon" diye sitem ediyor. ulan eşşek herif, senden para isteyen kim, verdiğim parayı geri istiyorum. bunu geri istemem için illa açlıktan ölüyor olmam gerekmiyor ki.

benim bi arkadaş evlenir evlenmez borca girip ev almıştı. nasıl ödeyeceksin dedim. dedi ki oğlum sen saf mısın dedi. burası Türkiye dedi. eğer evlenip iki maaşlı bi çift olarak borca girmeden devam edersen tüm akrabaların ve arkadaşların senden borç isterler dedi. eğer vermezsen kötü olurum, verirsen burcu geri ödemeler gene aranız bozulur dedi. şimdi ben ev aldım, artık benden borç isteyene: "kredim var param yetmiyor sen bana borç ver" diyorum, aram bozulmadan konu kapanıyor dedi.

ve hocam daha sonra bu arkadaş benden borç istedi, verdim, geri vermedi. birkaç sene sonra istediğimde de vay efendim sen niye para istiyorsun muhabbeti çekti. o sıralarda onun evi arabası vardı, bende ikisi de yoktu. aramız bozuldu.

• net olarak kusura bakma veremem deyin ve kapatın konuyu.

Ama maddiyat dışında herhangi bir sorunu varsa yardımcı olabilirsiniz hem onu kırmamış olursunuz

Hocam haklısın daha önce verip sorun yaşadığım bir kişiyi ilamsız icraya verip o şekilde almıştım

Herife verdim parayı , geri ödemiyor, bende dile getirmiyorum birgün acil ihtiyacı olmuş , akrabasından nakit avans çektirip halletmiş dedim madem imkanın var benimde parayı ode , vay efendim ihtiyacın mı var vs , direttim ödemiyorum vs dedi dedim sen bilirsin , annem avukat benim verdik icraya, kendimde iyi bir firmada mühendisim savunma sanayide arattım çalıştığı firmayı , ordan da işinden ettim , paramı aldım , 1 sene sonra aradı diyor bir dava yüzünden para cezası yedim odemezsem cezaevine girecem , dedim beni ilgilendirmiyor 😂 içeri girip yatmış o ara çıkınca hem işinden atildigi için iş bulamadı hemde sabıkası olduğu için , en son duyduğum mekanın birinde vale olarak çalışırken dizine sıkmışlar , 6000 TL için hayati değişti diyebiliriz , yani diyecegim ben paramı kimsede bırakmam kuzenimde normalde adam olsa sorgusuz veririm geri ödemese canı sağolsun ama hem laf ederler içkiden para kazanıyorlar diye hemde bizden para isterler .

• DR.erbatan kullanıcısına yanıt

Yeni araba aldım eşime nakit bağladım dedim kredi kartından çeksen ben taksit taksit öderim dedi bende öyleyse kendi kartından çek dedim bakalım

Ben borcunu ödemeyen birine bunu dedim, nakit avans çek öyle öde dedim. iplemedi. verdiğimle kaldım.

diyorum abi bu ülkede borç verilmez. çünkü insanlar dürüst değil.

Ben verdiğim parayı alırım da dediğiniz gibi insanlar çok suistimal ediyor

Siz neden bıraktınız ki parayı kuzeninizde ben olsam zorla olsada alırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.