Şimdi Ara

Kuzeyköprüsü soğutucusunun fanını söktüm ve sonuç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim asus a8n-sli deluxe un kuzeyköprüsü fanından çok ses geliyordu bende onun elektrik bağlantısı çektim(yani fan ve heatsink hala anakartın üstünde) ve sonuç:::

Normal 8000rpm fanla 37C olan chipset şimdi 40C yani çok az bir fark var ve yaklaşık 1.5 saattir winrarla sıkıştırma yapıyorum sizce ne olur gece açık bıraksan ses acatip kesildi müthiş oldu

• bendede asus ana kart vardı bende aynı şekilde o fanı söktüm ama cpu fanını değiştirdim biraz daha iyisini taktım hiçbir sorun yok 1 yıla yakındır kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkanhoca

bendede asus ana kart vardı bende aynı şekilde o fanı söktüm ama cpu fanını değiştirdim biraz daha iyisini taktım hiçbir sorun yok 1 yıla yakındır kullanıyorum

Sen nasıl söktün birtek fişii mi çektin yoksa kökten mi söktün ayrıca anakartıın modeli neydi
  • Ohooo 40 derece nedir yaw.
    benim anakartın kuzey koprusu oyunlarda 55C ten aşşa inmiyor.
    zaten normalde de 45-50C arası
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

Ohooo 40 derece nedir yaw.

İyi yaw çok sevindim ne zamandır içim içimi yiyodu bişey olur mu diye demekki olmuyormuş hatta bilgisayarı açarken 1 dakika BIOS'da bekledim sıcaklığa baktım sonra windowsa girinde hemen probe u açtım

Ayrıca bu chipset kaç C de yanar
  • valla benimde sökük hem ısısınada bakamıyorum ama el değmiyor nerdeyse 1 aydır hiç kapanmadı tık yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1soz

valla benimde sökük hem ısısınada bakamıyorum ama el değmiyor nerdeyse 1 aydır hiç kapanmadı tık yok

Anakartın ne ?

Bunları yazanlar anakartlarıı da yazarsa sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ttopac

quote:

İyi yaw çok sevindim ne zamandır içim içimi yiyodu bişey olur mu diye demekki olmuyormuş hatta bilgisayarı açarken 1 dakika BIOS'da bekledim sıcaklığa baktım sonra windowsa girinde hemen probe u açtım

walla benimki 7-8 aydır boyle 60C bile gordum. daha yanmadı. herhangibir stabilite problemide yapmadı.
    ama tabi chipten chipe fark wardı. seninki nforce 4 olsa gerek. bendeki intel. intel sıcak sewer onun için pek kesin konuşmamakta yarar war. sonra seninki yanarsa benden bilme

• 9NA3j
  • Nforce 4'ler'de ısınma problemi pek oluşmaz bu doğrudur,ama intel ve via çipsetli anakartlarda çıkartmanızı pek önermiyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ttopac

quote:

walla benimki 7-8 aydır boyle 60C bile gordum. daha yanmadı. herhangibir stabilite problemide yapmadı.
    ama tabi chipten chipe fark wardı. seninki nforce 4 olsa gerek. bendeki intel. intel sıcak sewer onun için pek kesin konuşmamakta yarar war. sonra seninki yanarsa benden bilme

Tamam merak etme senden bilmem ama en az 55C e kadar bişey olmaz gibime geliyo

• Soru içinde soru gibi olacak ama
    anakartın kuzey koprusu demişsiniz everest home editionda çıkan anakart sıcaklığı bu sıcaklıkmı değilse nerden bakıyorsunuz ?
  • asus sli delux kullanan arkadaslar o chipset fanının sesi dısında herhangı bır dsorunu varmı mobo nun ?
    bende almayı dusunuyorum ama o kuck fan 8000 rpm de felan donuyormus bayagıda ses yapıyormus?
  • madem işe yaramıyor niye koymuşlar bu fanı sayın intel ve amd mühendislerinden çok daha zeki türk evlatları..
  • quote:

Orjinalden alıntı: paçalı

madem işe yaramıyor niye koymuşlar bu fanı sayın intel ve amd mühendislerinden çok daha zeki türk evlatları..

her türlü ihtimale karşı koyuyorlar. mesela senin kasaNIN İÇİNE 1GR DAHİ HAVA GİRMİODUR ama başka bir kasada sibiryadan farksızdır
  • Cehaletime verin. Şu kuzey köprüsünü anlatacak birisi varmı?
  • Bilgisayarın kalbidir diyebilirmiyiz.Bence deriz.Öyle düşün
  • bendede abit an7 guru var ve anakarti aldigimda Nb fan inin pervanesi kirildiydi ve mecburen sökmek zorunda kaldiydim ve hala öyle çalisior sorunuz olarak
  • kuzey köprüsü SANDIĞIM kadarıyla işlemciyle harddiskin arasında ki bağlantıymış tabi bunun da belli görevleri var harddiskten gelen verileri işlemcinin algılayabileceği şekile çevirir aynen tersi de
  • quote:

Orjinalden alıntı: imp_hea_tus

Cehaletime verin. Şu kuzey köprüsünü anlatacak birisi varmı?

Chip Set Nedir, Ne İşe Yarar?

Chipset için basitçe “anakartın kendisidir” dersek yanlış olmaz. Anakart üzerindeki CPU, bellek ve ekran kartı arasındaki iletişimin yanı sıra, giriş/çıkış (I/Q) portları, PCI slotlar, IDE yuvaları gibi tüm bileşenler chipset sayesinde birbiriyle haberleşir. Bu bileşenleri birbirinden bağımsız adacıklar olarak düşünürsek, chipsette bu adacıklar arasındaki yolları ve köprüleri temsil eder. Chipset genellikle iki kısımdan oluşur. Farklı isimlerle anılsa da kuzey/güney köprüsü olarak isimlendireceğimiz bu chipsetlerden kuzey köprüsü CPU, bellek ve AGP veri yolundan sorumluyken, güney köprüsü diğer bileşenlere ait verileri düzenler. Kuzey köprüsüyle CPU/Bellek/AGP arasındaki veri aktarım hızı, chipsetten chipsete göre değişebilir. Benzer şekilde bazı chipsetlerin güney köprüsü,örneğin maksimum 4 USB portu desteklerken diğerlerindeyse bu sayı 6’ya çıkabilir. Anakartınıza ait bu tür özelliklerin hepsini chipset becerileri belirler.

Burdan Alıntı Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaya -- 4 Haziran 2005, 19:04:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.