Şimdi Ara

LAGUNA 1 PROBLEMLERİM ÇÖZÜM ARIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laguna 1 96 model aracımız mevcut. arabamız f3 r motor olan model.

aracımızda rolantide motor düzensiz çalıma yapıyor devir aşa yukarı oynama yapabiliyor hırlama gibi.
    benzinden lpg ye geçerken stop edebiliyor o anki geçiş esnasında yolda iken kesilme yapıp düzeliyor.
    vites geçişlerinde veya devir iyice düştüğünde özellikle 1 . ve 2. viteste arabanın içi oynuyor ve silkeleniyor.

aracımızda Mobil 1 Extended Life™ 10W-60 motor yağı kullanıyoruz bu yağa geçmekte iyimi yaptık yoksa kötümü yaptık ne dersiniz ?

bu problemleri çözemedik sebebi nedendir bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    ek olarak izmir de lagunadan anlayan iyi ve astronomik rakamlar çıkarmayan önerebileceğiniz ustalar varmıdır.

yardım bekliyorum arkadaşlar

• günaydın bende Laguna araç kullanıyorum motor yag seceneklerı kıtapcıgında var ama ben 10 - 60 yağ kullanıldığını hıc gormedım duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhn06 -- 28 Mart 2015; 9:55:21 >
  • Hocam öncelikle bu saydığınız problemleri araç benzinde yapıyor mu ? eğer benzinde sorun yoksa kesinlikle lpg den kaynaklanıyor. Eğer benzinde de bu problemler varsa öncelikle ateşleme sistemine baktırmanızı tavsiye ederim. Bobin-buji kablosu-buji ayrıca distirbütör kapağı ve tevzi makarasına baktırın. eğer bunlarda bir sorun yok ise rolanti valfini ve kelebek boğazını temizletip deneyin. Bu işlem sonunda bir fark var ise büyük ihtimalle rolanti valfinden kaynaklanıyordur 80-90 tl civarına hellüx marka alın ve değiştirin. Bütün bunların sonunda hala sorun düzelmediyse oksijen sensörü artı emme manifoldu bakılması gereken diğer noktalar. En başta söylediğim gibi benzinde sorun yok ise kesinlikle sorun Lpg kaynaklıdır. Ayrıca aracınızda su eksiltme egsozdan beyaz duman atma var mı?
  • ayrıca 10-60 yağı kim tavsiye etti bilmiyorum ama ben aracımda sürekli Castrol 10-40 kullanıyorum ve çok memnunum.
  • 10-60 extendet life DH de epeyce konu olmus bir yag ozellik ile modeli dusuk araclara oneriyorlar, ustalara da danistim cok kaliteli oldugunu soylediler biraz pahali :) yag konusunda sade 10 serisi yaglarin uygunlugundan suphe duymustum daha once 20 -50 yag koyulmus aracimiza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: master35

Hocam öncelikle bu saydığınız problemleri araç benzinde yapıyor mu ? eğer benzinde sorun yoksa kesinlikle lpg den kaynaklanıyor. Eğer benzinde de bu problemler varsa öncelikle ateşleme sistemine baktırmanızı tavsiye ederim. Bobin-buji kablosu-buji ayrıca distirbütör kapağı ve tevzi makarasına baktırın. eğer bunlarda bir sorun yok ise rolanti valfini ve kelebek boğazını temizletip deneyin. Bu işlem sonunda bir fark var ise büyük ihtimalle rolanti valfinden kaynaklanıyordur 80-90 tl civarına hellüx marka alın ve değiştirin. Bütün bunların sonunda hala sorun düzelmediyse oksijen sensörü artı emme manifoldu bakılması gereken diğer noktalar. En başta söylediğim gibi benzinde sorun yok ise kesinlikle sorun Lpg kaynaklıdır. Ayrıca aracınızda su eksiltme egsozdan beyaz duman atma var mı?

Aracimiz benzindede ayni tepkileri veriyor hocam fakat lpgye gore daha az sarsintili oluyor dediginiz kontrolleri bir sekilde yaptirmam lazim fakat balcova sanayisinde bunlardan anlayan fiyattada ucmayacak birilerini tanimiyorum. Izmir icin lagunadan anlayan usta onerebilirmisiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bende Bergama da yaşıyorum İzmir le alakalı pek bir bilgim yok fakat 3. sanayiye gitmeni öneririm orada iyi ustalar varmış hep duyuyorum. İşinin ehli bir usta bulursa bu sorunlarını çözcektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar laguna1ler hakkında tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.öncelikle rölenti dalgalanması sorunu.arkadaşlar rölenti öncelikle iki nedenden dalgalanma yapar.birincisi rölenti motoru ikincisi ise boğaz kelebeği.ilk baktıracağınız yerler bunlar olmalı.eğer motorda birazcıkda olsa dalgalanma kesildiyse yani tamamen kaybolmadıysa motorunuz yüzde yüz emme monifoldunun oralardan hava alıyordur.gelelim direksiyona.arkadaşlar bu araçların hidrolik direksiyonları pamuk gibi olmalı.yani serçe parmağınızla olduğunuz yerde çevirebilmeniz lazım.evet bu araçlarda servo motor destekli hidroliktir.çoğu laguna sahibi bilmez.aracı lifte kaldırın manifold dan itibaren egzosu takip ederseniz egzosun üstünden bir kablonun gittiğini göreceksiniz.bu kablonun iki ucu birbirine bağlayan iki adet fişe benzer birbirine geçmeli müşür göreceksiniz.bu fişleri güzelcene temizleyip tekrardan takarsanız direksiyonunuzun ne kadar yumuşak olacağını tahmin bile edemessiniz.tabi direksiyon hidrolik pompanız sağlamsa.ki bu araçların direksiyon hidrolik pompaları okadar sağlam yapılmışki yüz lagunadan bir tanesi arızalı çıkabilir.hingi ustaya gittiysem arkadaşım senin direksiyon hidrolik pompan arızalı demiştir.çoğu usta neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil.şimdi birazda göstergelerden bahsetmek istiyorum.göstergelerim abuk sabuk davranıyor arkadaşlar bu arabaların her yerine müşür koymuşlar bu müşürlerden bir tanesinde bile sorun varsa araba zaten size bunu söylüyor konuşan modeller için söylüyorum arkadaşlar.ozaman göstergelerde abuk sabuk hareketler baş göstermeye başlıyor.en basit bir örnek kendimden vereyim sis lambalarıma su girmiş ve iki sis lambamda yanmıyordu araç bana bunu söylemesine rağmen ben pek ilgilenmedim ve sonunda servis lambası yandı göstergede ve bende hemen elektirikçiye gittim tamir ettirdim ve kontak çevirdim mutlu son servis lambası ve beni rahatsız eden sesli uyarı birdaha yapmadı.bir güncel problemi daha aktarmak istiyorum sizlere.arabam kalorifer fanı artık iyi ısıtmıyor neden olabilir peteğimmi tıkandı acaba veya iyi üflemiyor.şimdi arkadaşlar ön camın altında sileceklerin altındaki plastik aksamı sökerseniz orada plastik kapağa benzer bişi daha var onuda aldıktan sonra bir polen filtresi göreceksiniz.bunu değiştirirseniz fan motorunuzun daha iyi üflediğini göreceksiniz.fanınızın iyi ısıtmamasının tek sebebi arkadaşlar termostadınız açık kaldığı içindir.muhakkak termostadınızı değiştirekceksiniz.yoksa arabanızın motoru iyi ısınmadığı için hem çekişden düşecektir hemde yakıt sarfiyatınız artacaktır.bu söylediklerim 20. volvo motor laguna birler için geçerlidir.şimdilkik aklıma gelenler bunlar aklınıza takılan sorularınız oldukca yanıtlamaya çalışacağım.Arabamla hareket halindeyken gaz pedalına yüklenince aniden gaz kesme ve silkelenme sebeblerinden bir taneside hava filtre kutusunu yerinden komple sökün.Altında motor bloğuna bağlı ısı sensörü var muhakkak bu sensörü kontrol ettirin.Lagunaları bilgisayara bağlattığınız zaman zaten sizde birebir ekrandan hangi sensörün düzgün çalışmadığını göreceksiniz.şöyle bir düşünün motor bloğuna bağlı bu sensör ecuya bilgi gönderen bir sensör ve bu sensörün sağlıklı bir şekilde çalışması lazım.Bu sensörün kablolarını takip edin ve birleştiği yerde vuruntu sensörü soketi ve ŞASE KABLOSU GÖRECEKSİNİZ. Bağlı olduğu yeri bulun bu şase kablosu zamanla oksitlenip geçirgenliğini kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coniwayt16 -- 21 Mayıs 2015; 13:56:32 >

• hocam vermiş olduğunuz bilgiler gerçekten çok iyi. keşke vaktim olsa kendim kontrol etsem rolanti motorunu ve boğaz kelebeğini. merak ettiğim şu 96 model lagunalarda da "servo motor destekli hidrolik" sistemi varmıdır ?
  • yağ tercihiniz lagunalar için uygun değil.ayrıca rölenti sorunu için ilk önce ateşleme sistemine göz atmakda fayda var.bujiler ve buji kabloları ondan sonra rölanti motoru ve boğaz kelebeği bakımı ve en son katalitazör ve üstündeki oksijen sensörü kontrolü.
  • arkadaşlar aynı rölanti srnu bende de var tuhaftır ama rölanti moturu söketinin biraz altında potansiyometre söketi sensörü var onu sökünce düzenleniyo... ustamın dediğine göre büyük ihtimal manifolt olmassa potansiyometenin içinde bi ayarlatıcı var o değişecekmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.