Şimdi Ara

Laptop aşırı ısınıyor!!! Kime götürdüysem çare olmadı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim, laptopumun fanı havayı klavye arasından alıyor yani piyasadaki bir çok model gibi yandan veya alttan almıyor.

Gelelim konumuza, ben bağımlı bir FM oynayıcısıyım ve laptopumun ısınma sorunu yüzünden tam anlamıyla oynayamıyorum. Laptopum ısınıp pat diye kapanıyor! Ben öncelikle fan tıkanmıştır diye açıp fanı temizledim, yağladım ve kanallarda eğer biriken toz varsa onları temizledim. Elim değmişken de termal macunları yeniledim ancak çare olmadı. Ben de ilk başta dediğim gibi klavyeden hava çeken laptop fanının havayı çektiği yere küçük masaüstü vantilatörü yerleştirdim. Ekranın sağ alt köşesini hiç göremez oldum bu olaydan dolayı ancak bu fedakarlık da çözüm değildi. Sonra da laptopun alt kapağını söktüm ve doğrudan laptop soğutucu ile bileşenleri soğutmaya çalıştım ve hala bir şey değişmedi

Belki işletim sisteminden kaynaklı olabilir diye bilgisayarı biçimlendirdim ama yine durum aynı

Şunu da belirteyim, bilgisayarın kapanması için FM2013'ün açık olup olmaması değiştirmiyor. Birkaç sekmede youtube ya da başka bir video oynatan site açık olursa da aynı sorunu yaşıyorum.

Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? "Servise götür" dışında bir yorum olursa iyi olur çünkü servis de çare olamadı

• Sorunun ısınmayla alakalı olduğuna emin misiniz ? Eğer kesinlikle ısınma problemi yaşıyorsanız soğutucuların tam olarak gpu , cpu ve çipset üzerine oturduğunua emin olun.Ayrıca termal macunu da ince bir tabaka halinde sürmeniz gerekiyor.Eğer bu işlemleri doğru bir biçimde yaparsanız bilgisayarın ısınma yüzünden kapanmaması gerekiyor.
  • csknyy C kullanıcısına yanıt
    eğer bukadar fedakarlık yapmışsan bunuda yapabilirsin;
    laptobun altındaki kapağı açıcaksın sonra işlemcinin üstündeki bakır sğutma parçasına gidip 4x4 lük fan alıp monteliceksin sonrada ona dışardan enerji vericeksin,ha laptobu yükseltmen gerekiyor arka kapağı kapatmayacaksın veya kesiceksin bi kısmını ama kapatmamak daha iyidir.res atma sebebi işlemcinin soğumaması sonucu 80-90 hatta 100 dereceye ulaşması ile sistem kendini resliyor..iyi şanslar
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    AIDA64 Extreme Edition programıyla CPU'nun sıcaklığını takip ederken sıcaklığın 100 Celsius'u aştığını görebiliyorum ve buna bağlı olarak laptop kapanıyor
  • fm3541 kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 20:22:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csknyy

AIDA64 Extreme Edition programıyla CPU'nun sıcaklığını takip ederken sıcaklığın 100 Celsius'u aştığını görebiliyorum ve buna bağlı olarak laptop kapanıyor

Hocam bu gerçekten anormal bir durum.Laptobun soğutma sistemi işlemciyi soğutamıyor demek oluyor bu.Yani fm3541 nickli üyenin de dediği gibi harici bir soğutma çözümüne gitmek gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csknyy

Öncelikle şunu belirteyim, laptopumun fanı havayı klavye arasından alıyor yani piyasadaki bir çok model gibi yandan veya alttan almıyor.

Gelelim konumuza, ben bağımlı bir FM oynayıcısıyım ve laptopumun ısınma sorunu yüzünden tam anlamıyla oynayamıyorum. Laptopum ısınıp pat diye kapanıyor! Ben öncelikle fan tıkanmıştır diye açıp fanı temizledim, yağladım ve kanallarda eğer biriken toz varsa onları temizledim. Elim değmişken de termal macunları yeniledim ancak çare olmadı. Ben de ilk başta dediğim gibi klavyeden hava çeken laptop fanının havayı çektiği yere küçük masaüstü vantilatörü yerleştirdim. Ekranın sağ alt köşesini hiç göremez oldum bu olaydan dolayı ancak bu fedakarlık da çözüm değildi. Sonra da laptopun alt kapağını söktüm ve doğrudan laptop soğutucu ile bileşenleri soğutmaya çalıştım ve hala bir şey değişmedi

Belki işletim sisteminden kaynaklı olabilir diye bilgisayarı biçimlendirdim ama yine durum aynı

Şunu da belirteyim, bilgisayarın kapanması için FM2013'ün açık olup olmaması değiştirmiyor. Birkaç sekmede youtube ya da başka bir video oynatan site açık olursa da aynı sorunu yaşıyorum.

Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? "Servise götür" dışında bir yorum olursa iyi olur çünkü servis de çare olamadı

bi çözüm buldun mu bilmiyorum. aynı sorunu bende yaşıyorum. arka planda çalışan uygulamaların varsa kapat. eklenti varsa çerez varsa kapa sil. macunu ince sürmen gerekirdi bilmiyorum dikkat ettin mi. tanımlanamayan bir virüs olabilir yada bilgisayarın işletim sistemini kaldırmıyor olabilir . yada çok uzun süre açık tutuyorsan(şu an değil bi zaman uzun tuttuysan) kapanabilir. şahsen kendim için konuşayım bilgisayarım 24 saatin 20 saati açık olur bence sebebim bu. artık böyle olmasa bile çıldırdı makine diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.