arkadaşlar 2nesil i5 işlemcili laptop kullanıyorum kendi grafik kartına ek nvidia gt540m var bu akşam güncelleme geldi her zamanki gibi yükledim ve restart verdi ondan sonra ne olduyda birdaha nvidia yı görmüyor sistem dirkt intel üzerinden görünyü geliyor. formatlamak istemiyorum çok fazla dosya vs belgelerimvar önemli. bu duruma nasıl çözüm bulabiliriz ?
Sistem nasıl intel üzerinden görünüyor? Optimus denen zımbırtı PC nin boşta iken onboard kartta çalışmasını sağlar zaten. Yani oyun gibi ağır uygulamalarda Gt540M devreye girer. Ayrıca siz hangi kartın ne zaman kullanılacağını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ynal
Sistem nasıl intel üzerinden görünüyor? Optimus denen zımbırtı PC nin boşta iken onboard kartta çalışmasını sağlar zaten. Yani oyun gibi ağır uygulamalarda Gt540M devreye girer. Ayrıca siz hangi kartın ne zaman kullanılacağını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz.
sistemde optimus var ama biryerine birşey oldu inter onboard ekran kartı çalışıyor oyunları zaten açmıyor windowsun hiçbir yerinde nvidia görünmüyor. ! drıverını güncelleyip tekrar kurayım dedim olmadı. eski alt sürüme döeneyim dedim böyle bir aygıtınız yoktur diyerek hata veriyor drıver çıldırıcam artık !
günceldir arkadaşlar acil yardımınızı bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_
arkadaşlar 2nesil i5 işlemcili laptop kullanıyorum kendi grafik kartına ek nvidia gt540m var bu akşam güncelleme geldi her zamanki gibi yükledim ve restart verdi ondan sonra ne olduyda birdaha nvidia yı görmüyor sistem dirkt intel üzerinden görünyü geliyor. formatlamak istemiyorum çok fazla dosya vs belgelerimvar önemli. bu duruma nasıl çözüm bulabiliriz ?
bilgisayarını güveli modda aç. intel ekran kartı driverini kaldır. normal modda tekrar aç düzelecektir. 2 ekran kartını da görür.
Bios ayarlarını da bir kontrol et. 2. ekran kartı kapatılmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: montajci
quote:
Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_
bilgisayarını güveli modda aç. intel ekran kartı driverini kaldır. normal modda tekrar aç düzelecektir. 2 ekran kartını da görür.
Bios ayarlarını da bir kontrol et. 2. ekran kartı kapatılmış olabilir.
gereği kalmadı bios pilini ve ekran kartını çıkartıp formatladım şimdi görünüyor sıkıtısı yok gibi çok teşekkür ederim....