Merhabalar , yaşadığım sorunu eksiksiz aktarıyorum ;
2 senelik TOSHİBA laptopum var. Şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. ı. Son 5 gündür ise makine büyük sıkıntı yaratmaya başladı.
Şöyle ki ; Cihaz bazen açılıyor 1-2 BAZEN 4-5 saat sıkıntısız aktif şekilde kullanıyorum , sonra pat diye kapanıyor. Bidaha açmaya çalıştığımda ise ya daha windows açılış ekranına gelmeden kapanıyor yada tuşa bastıktan hemen sonra. Fakat sıkıntı tam olarak bu değil. Hadi ozaman ısınmadan kapandı diyelim açılmadı makina sıcaktı diyelim.
Son 1 haftadır sabah kalkıyorum açmaya çalışıyorum açıldığı gibi kapanıyor yada windows açılış ekranına geldiğinde kapanıyor. Ya da windows açıldığı gibi kapanıyor.
Garantisi bitti cihazın , forumlarda okudum fan'ı temizle vs.. gibi tavsiyeler. Açtım cihazı ve fan pek pis olmaması dahilinde temizlik yaptım. Fakat sorun aynı. Makina arada kafasına eserse 1 saat falan yada 30 dk açık kalıyor ama çok nadir. 10 gün önce günde 30dk 1 saatlik kullanabiliyordum. Ancak artık hiç açılmıyor. Açılırken pat diye kapanıyor veyahut windows hoş geldiniz yazısını gördüğünde kapanıyor. Ya da yine az önce söylediğim gibi power tuşuna bastıktan 5 saniye sonra kapanıyor.
Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim , şimdiden teşekkürler.
aklıma ilk gelen ısınma sorunu oldu. ama sen ısınma sorunu olmadığından eminsen anakarttan olabilir. aslında ram sorunu olabilirmi diye düşündüm ama ram olsa mavi ekran hatası falan verirdi direk kapanmazdı bilmem forumdakilerde öyle mi düşünüyor. ama sen her ihtimale karşı ubuntu gibi bir linux sistemini flash diske kurup live cd modunda başlat bilgisayarı bakalım aynı sorun olacak mı
Notebook unuzun pilini çekin mazgallarını süpürge makinesinin ince ucu ile çekin. Belki biraz faydası dokunabilir. Real Temp programını indirip Cpu ve Gpu sıcaklıklarını kontrol ediniz...
şuan bilgisayara bişey yüklemem imkansız.. masaüstünü görür görmez reset atıyo ..daha sonra siyah ekran oluşuyo ve fanlar çalışmıyo?? ne yapabilirm acaba?
Reset atma sebebide fanların çalışmıyor olmasıdır. PC nizi çalıştırmakta diretmeyin anakrtınızı yakıp geri dönuşü zor hasar verebilirsiniz. Siz bir bilgisayarcıya göturün fanları değiştirip termal macununuzu yenilerse birde tozdan arındırırsa düzelecektir.
ıslemcı normalın ustunde ıse sıcaklıgı kılıtlıyor olabılr kendını zarar gormesın dıye .. wındows cokmus olabılr dıycem ama dusuk ıhtımal ..bunu anlamak ıcın ıse f8 ıle yada laptoplarda kı kısa yol neyse ıste onunla guvenlı kıpde acmak ıcın acdıgımız dos ekranını acın orada bekletın makınayı eger ısıdan ıse zaten kendını kapatacakdır ..yok wındowsdan ıse wın acmadıgınız ıcın o ekranda kalır pc .. emın olmak ıcın deneyebılrsınz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme