Şimdi Ara

laptopa yanlış bios yüklemişler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar laptopumu bakım ve güncelleme için teknik servise verdim bios güncellemesi anakart temizliği yapılması için bilgisayarım asus n56vz ama cihazıma n56vm nin biosunu kurmuşlar başta anlamadım harici ekran kartının sürücüsü yüklenemediğinden winflash yükleyip bios sürümünü kontrol edeyim derken yanlış biosu kurduklarını farkettim yardımcı olabilecek varmı ?

• sorun yoksa kendin yüklemeye filan uğraşma.
  • tutuman_4 T kullanıcısına yanıt
    Garantili mi cihaz öyleyse sakın dokunma
  • direk garantiyi ara yanlış bios yüklendiğini söyle, bırak onlar uğraşsın =)
  • aynı sorun bende de var asus n53sn ye n53sm yüklemişler bilgisayar çalışıyor harici ekran kartını görmüyor yardım edebilecek birisi var mı?
  • Laptoplarda bios entegresinden bios programlayıcı cihaz ile bios versiyonu yüklendiğini yeni duydum. Her neyse.
    PC lerde bios dosyalarıyla kod yardımıyla kolay fakat dikkatli bir şekilde bios update i yaptım zamanında.
    Madem servise verdiğinizde bunu yaptıklarını farkettiniz; gidiniz ve hesabını sorunuz; yani sorumluluk alıp düzeltmelerini aksi taktirde oluşan bir zarar varsa kaşılamalarını talep edin lütfen.
    Bu sorun birden fazla kişide varsa (ve ekran kartını görmediği için buna bir sorun diyorum) ve bu arkadaşlar aynı servise gönderdiyse bunları;
    Lütfen serviste mümkün olan görüşebileceğiniz en yetkili kişi ile görüşmeyi talep edin ve bu sorunla karşılaşmanıza sebep olan personelin tespit edilip bu hatanın önüne geçilmesini talep edin. Gerekirse yazılı imzalı bir dilekçe verin.Yazınızın kayda alındığından emin olmak için evrak numarası alabilirseniz alın.
    Siz sorununuzu çözün ve servis yüzünden bu sorunu yaşayanların sayısını azaltmalarına yardımcı olun.

• Bios pili ile anakart arasındaki çıkarılabilir kabloyu takıp çıkarın veya jumper reset yapabilirsiniz.!!! Ancak lütfen dikkat çok riskli bir işlemdir !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarklinigi B kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanlış biliyormuşum o zaman, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun çözüldü arkadaşlar internet cafenin teknik servisindeki arkadaşlar 20 tl ye bilgisayara bios yüklüyorlar anakartı söküp bios programlama aparatı ile başka bilgisayardan orjinal biosu yüklüyor garantim yeni bitmişti ve asus bana 700 tl lik bir fiyat verdi :D internet kafede 20 tl ye sorunumu haletti canavar gibi çalışıyor suan bu modelin bios ayarından onboard ekran kartının mb ayarlarıyla oynayınca bios çöküyor sakın denemeyin 2 kere bu hataya düştüm ilkini garantiden yaptırdım 1 ay bekledim laptobu ikincisini 20 tl ye cafede yaptırdım 20 dk sürdü :D
  • bios ayarlarından entegre intel ekran kartının remden çaldığı mb sınırını 1024 e yükseltmiştim f10 deyip cıktım ve bilgisayar birdaha açılmadı açılıyor görüntü yok klavye yanıp sönüyor hiçbir tepki vermiyordu araştırmalarım sonucu yabancı forumlardan vs bu serinin biosunun sorunlu olduğunu dediğim ayar ile oynandığında biosunun uçtuğunu öğrendim bunu asus teknik servise söyledim anakartı direk değiştiklerini bios yüklemediklerini idda etmişlerdi laptop garantide olduğu için garantiye yollamış yaptırmıştım yollamadan öncede rahat durmadım bilgisayarı söküp bios pilini cıkarıp takmıştım düzelmemişti tabi mecbur garantiye yollamıştım garanti lp yi söktüğümü çakmadı tabi ancak anakartı söktüğümde işaretlemiştim bi kurnaz siz değilsiniz misali aynı anakartı deişmeden bios yükleyip yallamışlardı açtım lp yi baklım aynı anakart teknik servis dökümanında anakartın değiştiği yazıyordu ama :D vay uyanıklar sizi dedik tabi aynı hataya 2. kez düştüm malesef 1 yıl aradan sonra neyseki internet cafeci abi sağolsun teknik servisinde bios yüklediğini 20 tl ye halledebileceğini söyledi getirdim 20 dk da gözümün önğnde anakartı söktü bios bacaklarına aparat takıp biosu programladı verdi :D oysaki asus teknik servis 700 tl ye yapabileceklerini söylemişti :D çakallık diz boyu sakın paranızı kaptırmayın bu çakallara.

• Garantili mi cihaz öyleyse sakın dokunma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamze54

Garantili mi cihaz öyleyse sakın dokunma.

GARANTİ BİTTİ KARDEŞİM ÇOKTAN İLKİNDE GARANTİYE YOLLAMIŞTIM 2. BİOS ÇÖKÜŞÜNE KAFECİ ABİNİN TEKNİK SERVİSİNDE 20 LİRAYA HALLETTİM SORUNU
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.