Şimdi Ara

Laptopla gelen windows7 den kurtulup temiz windows kurmak? ama orjinal? nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acer netbook aldım. İçinde Windows7 home premium var. Ama çöplük gibi...
    istiyorumki içinde office deneme sürümü, mcafee antivirüs, adobe air, google toolbar, norton online backup... gibi ıvır zıvır olmayan temiz bir windows7

Sormak istediğim şu: ben temiz bir windows 7 home premium bulursam (ki nereden bulacağımı bilmiyorum), bunu bilgisayarın altında yazan ürün anahtarı ile yüklediğimde orjinal windows 7 sahibi olurmuyum? Ha birde Usb bellekle yüklemem gerekecek. XP+windows 7 olsa o da şahane olur, çok sordum teşekkürler şimdiden.

• Recovery dvd olarak gelmedi harddisk partisyonu olarak geldiyse win7 yüklediğinde muhtemelen oraları silmek zorunda kalabilirsin geri dönüşü olmayabilir bende asus 1000h aldım xp sinde dediğin gibi bir sürü şey var ama uninstall ettikten sonra sorun kalmadı.

win7 değilde xp yüklesen eminim senin için daha iyi olacaktır

tr_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_vl_x14-74085.iso
  • quote:

Orijinalden alıntı: noqturno
    Sormak istediğim şu: ben temiz bir windows 7 home premium bulursam (ki nereden bulacağımı bilmiyorum), bunu bilgisayarın altında yazan ürün anahtarı ile yüklediğimde orjinal windows 7 sahibi olurmuyum?

Evet.

Şifre girmeden kurum yaptıktan sonra alttaki şifrenizi girip internetten aktifleştirmeyi seçeceksiniz. Laptopunuza gömülü seri numaranız kontrol edildikten sonra 10-15 saniye içinde Microsoft tarafından orjinal hale getiriliyor( yasal olarak).

Yanlız laptopunuzda hangi sürüm varsa sadece onu aktif yapabilirsiniz. Home Premium sa sadece Home Premium kurulumu aktifleşir, boşuna başka sürümleri yüklemeyin.

Tabi orjinal bir Win 7 DVD si indirmeniz gerekiyor, şu an için internette yok sanırsam biraz daha beklemek gerekecek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 14 Kasım 2009; 1:41:07 >

• @antor , @tcebeci arkadaşlar teşekkürler, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için
  • quote:

Arkadaşlar acer netbook aldım. İçinde Windows7 home premium var. Ama çöplük gibi...
    istiyorumki içinde office deneme sürümü, mcafee antivirüs, adobe air, google toolbar, norton online backup... gibi ıvır zıvır olmayan temiz bir windows7

Sormak istediğim şu: ben temiz bir windows 7 home premium bulursam (ki nereden bulacağımı bilmiyorum), bunu bilgisayarın altında yazan ürün anahtarı ile yüklediğimde orjinal windows 7 sahibi olurmuyum? Ha birde Usb bellekle yüklemem gerekecek. XP+windows 7 olsa o da şahane olur, çok sordum teşekkürler şimdiden.

hacı şifre hepsinde geçerlidir dvd öemli değil.ama yeni aldıysan önce etkinleştir derim. usb bellekle yüklemem gerekecek derken usb nin içindekileri pc ye at . deamon tool programıyla disk oluştur sonra attığını mountla sonra pc yi yenden başlattınmı. sanki dvd takılı gibi formatını yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

quote:

Sormak istediğim şu: ben temiz bir windows 7 home premium bulursam (ki nereden bulacağımı bilmiyorum), bunu bilgisayarın altında yazan ürün anahtarı ile yüklediğimde orjinal windows 7 sahibi olurmuyum?

Evet.

Şifre girmeden kurum yaptıktan sonra alttaki şifrenizi girip internetten aktifleştirmeyi seçeceksiniz. Laptopunuza gömülü seri numaranız kontrol edildikten sonra 10-15 saniye içinde Microsoft tarafından orjinal hale getiriliyor( yasal olarak).

Yanlız laptopunuzda hangi sürüm varsa sadece onu aktif yapabilirsiniz. Home Premium sa sadece Home Premium kurulumu aktifleşir, boşuna başka sürümleri yüklemeyin.

Tabi orjinal bir Win 7 DVD si indirmeniz gerekiyor, şu an için internette yok sanırsam biraz daha beklemek gerekecek gibi.

kardeş şuanda benim ki internet üzerinden bide ultimate 7600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2627 -- 16 Kasım 2009; 1:44:25 >

• Bence bu kadar uğraşmanıza değmez. İstemediğiniz programları kolaylıkla kaldırabilirsiniz bilgisayarınızdan. Bir çoğunu zaten program ekle kaldırdan kaldırırsınız olmayanlar içinse cclenear programını kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum,

Bence notbooktaki orijinal windows kalsın. Ama dediklerin doğru bende de bir acer var sisteme ıvır zıvır bir sürü şey doldurmuşlar. Sana naçizane tavsiyem __Tyler Durden__ de dediği gibi beğenmediklerini uninstall etmen.
    Daha sonra

Glary Utilities programı ile registry deki kalıntılarını da silersin. Daha sonrasında ise
    Smart Defrag programı ile HDD ini düzenler keyfinize bakarsınız.

Zaten parasını ödediğiniz şeyi bir kenara atmayın yazık olur. İleride herhangi bir durumda notebook ile gelen sistem çok lazım oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.