Aracım Clio 2016 üzerinde gelen conti lastikler 40 bin km civarı yol yaptım 5 senelik ön 2 lastiği değiştirmiştim arka lastikler km düşük olduğu için dişleri de iyi değiştirmedim. Geçen ay kışlıkları çıkardım yazlıkları taktım Antalya'ya gideceğim için yolda arka Conti teker parçalandı. Lastikçi patlamıştı sen farketmeden gitmişsindir yoksa olmaz dedi ama pek kafama yatmadı çünkü akşam havasini kontrol ettim, Sabah sensör yakmadi daha 1 saat olmuştu yola çıkalı hadi patladı farketmedim bu kadar sürede tamamen havasız kalıp parçalanması olası değil. Sizin görüşünüz nedir? Eşit: lastikçi siboplar eskimiş onları değiştirmemiş lastikçi oradan patlamış olabilir dedi, tabi oradan patlarsa jantta direk kesmiş olabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5510gokhan -- 18 Haziran 2022; 22:5:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastik Parçalanması: Nedenleri ve Önleme Yolları
Lastik parçalanması, bir lastiğin kullanım sırasında parçalanması veya patlamasıdır. Bu, ani bir basınç kaybına neden olarak ciddi tehlikelere yol açabilir. Lastik parçalanması çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve bunları önlemek için adımlar atmak çok önemlidir.
Lastik Parçalanmasının Nedenleri:
- Tel Kırması: Lastiğin içindeki çelik tellerin hasar görmesi veya kırılması, parçalanmaya yol açabilir. Bu durum, bozuk yol koşulları, kaldırıma çarpma veya ağır yükler taşıma gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
- Yanak Hasarı: Lastiğin yanaklarının bordürlere, kaldırımlara veya diğer engellere çarpması, hasara ve sonrasında parçalanmaya neden olabilir.
- Aşınma: Lastiklerin uzun süre kullanılması veya aşırı hızlarda sürülmesi, aşınmaya ve dolayısıyla parçalanma riskine neden olabilir.
- Uygun Olmayan Bakım: Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol etmemek, hava basıncını doğrulamamak veya hasarları tespit etmemek parçalanma riskini artırabilir.
- Defolu Üretim: Nadir durumlarda, lastiğin üretim esnasında oluşan kusurlar parçalanmaya neden olabilir.
Lastik Parçalanmasını Önleme Yolları:
- Kaliteli Lastikler Seçin: Saygın markalardan kaliteli lastikler seçmek, parçalanma riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Lastiklerinizi Düzenli Olarak Kontrol Edin: Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol ederek herhangi bir hasar, aşınma veya hava basıncı kaybını tespit edebilirsiniz.
- Hasarlı Lastikleri Hemen Değiştirin: Hasarlı lastikler derhal değiştirilmelidir. Onarım yapmaya çalışmak tehlikeli olabilir ve parçalanma riskini artırabilir.
- Uygun Hava Basıncını Sağlayın: Lastiklerinize üretici tarafından önerilen hava basıncını sağlamak önemlidir. Yanlış hava basıncı parçalanmaya neden olabilir.
- Dikkatli Sürün: Bozuk yol koşullarında, kaldırımlarda ve diğer engellerde dikkatli sürmek, lastik hasarını ve parçalanma riskini azaltır.
Momo Lastik Hakkındaki Geribildirim:
Momo, yüksek performanslı lastikler üreten bir markadır. Momo lastiklerinin kalitesiyle ilgili çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar Momo lastiklerinin dayanıklılık ve yol tutuşu açısından iyi olduğunu bildirirken, diğerleri bazı modellerde şikayetlere yer vermiştir. Momo marka lastiklerin yorumlarını araştırmak ve karar vermeden önce diğer kullanıcıların deneyimlerini dikkate almak önemlidir.