Şimdi Ara

Lastik Tercihimi Falken Euro All Season As210 dan yana kullandım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabama Falken Euro All Season As210 lastik aldım. 42000 km kullandığım Petlas Pt515 lastiklerin su kanalları yarık dolmuştu. İstanbul kışının hafif geçmesi nedeniyle tercihim 4 mevsimden yana oldu. Lastiği alırken Auto Bild lastik testinin etkisi büyük. Eski lastiklerimden 1 desibel daha sesiz. Henuz konuşmak için çok erken ama şimdilik gayet güzel gidiyoruz. Kış vakti kar üzerindeki etkisini merak ediyorum :)

• Öncelikle hayırlı olsun. Benimde dikkatimi çeken bir lastik serisi. Ama genelde benzin tüketimde E değerinde olması gözümü korkutuyor. Aynı ölçüde michelin crossclimate C değeri veriyor. İkisinde de ıslak zemin B. Amma velakin iki kat fiyat farkı var. Bana önümüzdeki sene lazım olacağı için, seneye Allah kerim deyip şimdilik konuyu kapatıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Öncelikle hayırlı olsun. Benimde dikkatimi çeken bir lastik serisi. Ama genelde benzin tüketimde E değerinde olması gözümü korkutuyor. Aynı ölçüde michelin crossclimate C değeri veriyor. İkisinde de ıslak zemin B. Amma velakin iki kat fiyat farkı var. Bana önümüzdeki sene lazım olacağı için, seneye Allah kerim deyip şimdilik konuyu kapatıyorum.

Merhaba

Bir yanlışlık olmalı, lastik yakıt tüketimi verisi C . E değil.

• UberJager kullanıcısına yanıt

Hocam sizin lastik öyle olabilir ama benim almam gerekende (185/60 r15) E malesef. 185/65 r15 olanda C ama onda da lastik ebadı %3 civarı büyüyor. Dediğim gibi seneye kalacağı için o anki duruma göre bakarım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Hocam sizin lastik öyle olabilir ama benim almam gerekende (185/60 r15) E malesef. 185/65 r15 olanda C ama onda da lastik ebadı %3 civarı büyüyor. Dediğim gibi seneye kalacağı için o anki duruma göre bakarım artık.

Haklısınız ben öyle düşünmemiştim.

Bu arada lastikci 44 psi hava basmış, bugün farketim. Hemen 36 psi düşürdüm.

• 1 sene kullandım yol tutuş konusunda sorun yaşamadım ama araç içindeki ses arttı ve yakıt tüketimi yükseldi. 225/45/17 ölçüsünde almıştım İstanbul - Fethiye güzergahini çok yaparım ve yazlık lastiği göre biraz depo yakıtla 100km az yol gittim. Yazlık ile 850km giderken falken ile 750 gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

1 sene kullandım yol tutuş konusunda sorun yaşamadım ama araç içindeki ses arttı ve yakıt tüketimi yükseldi. 225/45/17 ölçüsünde almıştım İstanbul - Fethiye güzergahini çok yaparım ve yazlık lastiği göre biraz depo yakıtla 100km az yol gittim. Yazlık ile 850km giderken falken ile 750 gittim.

Eski lastiklerim Petlas Pt515 olduğu için, falken bana level atlattı. Tabi daha ekonomik yakıt tüketimi yakalayan lastiklerde vardı. Ama bu lastiği 2 kış köye gitmek zorunda kaldığım için tercih ettim. Her gün işe gidip geliyorum. Kar yağışında bana lazım olacak mecbur kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 225/50/17.sini kullanmistim

Goodyear, nokian kalitesinde olmasa da fena bir lastik degildi, hayirli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 195 60 15 aldım bugün yarın taktırırım. Bakalım nasıllar deneyeceğiz.

• Ben 205/60/16 olanını denedim sanırım cruzea uygun olan. Tutuşu İstanbul kışında iyi, sesi fena değildi yani uzun yolda baş ağrıtmadı ancak yakıtı kesinlikle artırıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim tüketim bu şekilde idi. EN yakın zamanda test edecem ne kadar fark edicek.

• Bugün bende Cruze aracim için taktırdım. Her ne kadar çok bilmiş sanayi esnafımız bunlar kışlık lastik desede ben internet üzerinden satın alıp taktırdım. Lastiklerin yumuşak olduğunu söyleyebilirim. Ani fren yaptım birkaç kez, abs hemen devreye girmedi. Km yaptıkça yorum yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Ben de 195 60 15 aldım bugün yarın taktırırım. Bakalım nasıllar deneyeceğiz.

Lastik kış için ideal ancak asfalt koşullarında sıcaklarda çok hoşuma gitmedi. Abs devreye giriyor hemen. Ama karda su da performansı güzel. Daha kış odaklı olmuş sanırım lastik.

• Babamın 2011 model 5008 model aracında as210 var.

Kendi aracımda petlas pt555 var.

İkimizde de memnunuz,aynı dönemde aldık. as120 1 tık daha yumuşak bir lastik.

Eskişehirde yaşıyoruz, aslında 4 mevsimden ziyade yazında kullanılabilen kış lastiği demek daha doğru(emin değilim ama avrupada bu tarz bir ibare ile satılıyordu sanırım).

2 kış, 1 yaz sezonundan sonra yorum olarak yazında patiye daha kolay düşüyor. Hız sınırlarında kullanır ve nasıl lastik kullandığınızın farkındaysanız kesinlikle tatminkar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.