Şimdi Ara

Lastik Yanaklarındaki Çatlaklar ve Yeni Lastik Seçimi Üzerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba yaklaşık 2.5 senedir bende...
    Benden önceki arkadaş vizeden geçerken eski lastikleri kötü durumda olduğu için gitmiş uygun bir lastik olan starmaxx marka lastik almış... Vizeden geçtikten 1 ay sonra zaten ben aracı aldım... aldığımda sıfır sayılırdı yani lastik... bu 2.5 yıl zarfında 40.000 km yol yaptım, ve durum bu... Kışlık Alpin'leri çıkartıp bunları taktırırken fark ettim...

Yazın Antalya - İzmir arası gidip geliyoruz ailelerimize eşimle... Bu durumda uzun yol yapılmaz kanısındayım, siz ne diyorsunuz?

Araştırmalarım sonucu bir kaç kafama takılan soru var, size sormak istedim...

1. 175 65 R14 lastik bakıyorum...

Aldığım fiyatlar şunlar... (4 adet takım fiyatı)

Continental PremiumContact 5 = 608 TL Liste / 520 TL Nakit
    GoodYear Duragrip = 500 TL Nakit
    Michelin EnergySaver = 550 TL Nakit
    Pirelli P1 Cinturato = 480 TL Nakit
    Kumho Ecowings = 400 TL Nakit

( Satıcı özellikle Kumho ecowings i çok övdü fiyat ve dayanıklılık açısından)

bir de bugün lastikçinin birine daha sordum o da Continental PremiumContact 3 var dedi 4 üne nakit 480 karta 500 olur dedi... etiket değeri yakıt tüketimi F ıslak yol tutuşu C sınıfı idi... Conti 5 'in ise ikisi de B / B idi... Ne fark var bu conti 3 ve conti 5 arasında? Birde bu etiket değerleri gerçekten önemli mi sizce seçim yaparken?

• Kumho Ecowings = 400 TL Nakit güsel fiyat
  • ContiPremiumContact 5.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-175-65-r14-716823

CPC5'lerin tanesi 118 TL ve 100 TL indirim çeki veriyorlar. Bir bakımlık malzeme (yağ & filtre) bedavaya gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-175-65-r14-716823

CPC5'lerin tanesi 118 TL ve 100 TL indirim çeki veriyorlar. Bir bakımlık malzeme (yağ & filtre) bedavaya gelir.

Hocam CPC 5 e 520 dedi ama 500 e de bırakıcak baktı ben ciddiyim... Yarın uğrayacağım dedim...
    Netten güvenemiyorum gönderdikleri ürünün üretim haftası yılı sıkıntılı çıkmasından çekiniyorum açıkçası...
    görerek almakta fayda var diye düşünüyorum... zaten sökme takma balans 40 TL yine aşağı yukarı aynı fiyata gelecek... yine de teşekkürler...

peki Conti 3 ile conti 5 arasında ne fark var?

• Sakın mişlen alma, aynısı olur.
    Pirelli P6 veya TOYO al derim...
  • Arkadaşlar bugün uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucu lastiğimi aldım...
    Her markaya gittim sordum fiyatlar genelde 480-550 arası... (Pirelli, Michelin, Conti, Lassa, Bridgestone, Good Year)
    Seçimim Continental Premium Contact 5 oldu... İyi ki de olmuş, starmaxx'tan sonra inanılmaz sessiz geldi... Özellikle giderken eski lastiklerle teybi kapattım sesi dinledim, dönüşte de aynı yoldan geldim o kadar fark vardı ki resmen odun gibiymiş eski lastikler...

4 Adet 520 TL...
    Üretim Tarihi 10. Hafta 2013...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bize hayırlı olsun demek düşer ama yerinizde olsam Otostart'tan alırdım. 4 lastik 380tl şaka gibi. Takma parası ile olsun 420tl. Nerdeyse 1 lastik bedavaya gelirdi. Onlar da 2013 lastik gonderiyorlar.

Keşke bizim ölçüler de böyle uygun fiyatlı olsa. 4 lastik için 1200tl gibi rakamları gözden çıkarmam gerekiyor. 215 55 16.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Bize hayırlı olsun demek düşer ama yerinizde olsam Otostart'tan alırdım. 4 lastik 380tl şaka gibi. Takma parası ile olsun 420tl. Nerdeyse 1 lastik bedavaya gelirdi. Onlar da 2013 lastik gonderiyorlar.

Keşke bizim ölçüler de böyle uygun fiyatlı olsa. 4 lastik için 1200tl gibi rakamları gözden çıkarmam gerekiyor. 215 55 16.

teşekkürler hocam, ancak o 100 TL lik kuponun altında minimum lastik dışı 200 TL lik alışveriş te geçerlidir diyor, ve 5 gün süre veriyor...
    yani yine 200 TL lik fazladan bir harcama yapıyorsun 100 TL düşüyor, aslında aşağı yukarı aynı fiyata geliyor bence... zorla fazla para harcatacaklar aracımın bakımları da şu an tam 1 yıl var en azından başka bir ihtiyacım da yok, olsa çok övdüler o siteyi düşünürdüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

quote:

Bize hayırlı olsun demek düşer ama yerinizde olsam Otostart'tan alırdım. 4 lastik 380tl şaka gibi. Takma parası ile olsun 420tl. Nerdeyse 1 lastik bedavaya gelirdi. Onlar da 2013 lastik gonderiyorlar.

teşekkürler hocam, ancak o 100 TL lik kuponun altında minimum lastik dışı 200 TL lik alışveriş te geçerlidir diyor, ve 5 gün süre veriyor...
    yani yine 200 TL lik fazladan bir harcama yapıyorsun 100 TL düşüyor, aslında aşağı yukarı aynı fiyata geliyor bence... zorla fazla para harcatacaklar aracımın bakımları da şu an tam 1 yıl var en azından başka bir ihtiyacım da yok, olsa çok övdüler o siteyi düşünürdüm...

Ooo eğer çek öyle ise salla zaten. Tekrar hayırlı olsun. Bende de yokohama c drive 2 var. Seneye degistiricem sanırım. Premium contact 5 veya Michelin premium den birini sececegim sanırım. Şuan ki lastiklerin db değeri 74. Maşallah en sesli lastiği kullanıyorum :)

• quote:

quote:

quote:

Ooo eğer çek öyle ise salla zaten. Tekrar hayırlı olsun. Bende de yokohama c drive 2 var. Seneye degistiricem sanırım. Premium contact 5 veya Michelin premium den birini sececegim sanırım. Şuan ki lastiklerin db değeri 74. Maşallah en sesli lastiği kullanıyorum :)

hımm baya sesliymiş hocam

aslında bugün bir an yokohoma bluearth alacaktım 4 adedine 480 TL fiyat aldım ama pek yorum bulamadım nette hakkında vazgeçtim...

küçük boyutlu ebatlarda gerçekten fiyat da uygun oluyor... 400-550 arası en güzel lastiği alabiliyorsunuz tüm tekerlere...

Continental beni 10-15 dakika de mest etti... tavsiye ederim bir kampanya denk getirirseniz kaçırmayın...

•  Lastik Yanaklarındaki Çatlaklar ve Yeni Lastik Seçimi Üzerine...

Bu da etiket değerleri... özellikle ıslak performansı üst düzey olsun istiyordum seçeğim lastikte... o da iyi oldu...
  • Yaz lastiği conti üzerine tanımam..
  • Anlaşılan Petlas-Starmax grubu lastiklerin hamuru çok kalitesiz..Ufalanma şeklinde eskidiğini biliyordum ama,yanakta buna benzer bir bölgede çatlamaya daha önce rastlamamıştım.Özellikle küçük ebatlarda kaliteli markalardan şaşmayın.
  • quote:

Arkadaşlar bugün uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucu lastiğimi aldım...
    Her markaya gittim sordum fiyatlar genelde 480-550 arası... (Pirelli, Michelin, Conti, Lassa, Bridgestone, Good Year)
    Seçimim Continental Premium Contact 5 oldu... İyi ki de olmuş, starmaxx'tan sonra inanılmaz sessiz geldi... Özellikle giderken eski lastiklerle teybi kapattım sesi dinledim, dönüşte de aynı yoldan geldim o kadar fark vardı ki resmen odun gibiymiş eski lastikler...

4 Adet 520 TL...
    Üretim Tarihi 10. Hafta 2013...

Bu lastiklerin yanakları daha dışta olanı yokmu..Yanlış anlatmış olabilirim .Bu şekilde olunca kaldırıma fazla yanaşınca jantlar kaldırıma sürtüyor..

• Forum Donanım Habercilere uzmanlıklarını göstermek için bir fırsat !

Aracınızda şu an kullandığınız ya da daha önce kullanmış olduğunuz lastiğinizle ilgili uzmanlık sorularını cevaplayın, anında 4 lastikte 30 TL indirim kazanın.
    Son gün 30 Mayıs. Kaçırmayın !

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=kampanya&kamp=Lastik-Testi-30-TL

( Üstelik 4 lastik alana lastik harici siparişlerinde geçerli 100 TL indirim kampanyası da devam ediyor. 30 Mayıs'a kadar bu kampanya kaçmaz !)

• Kumho Ecowing yeni bir ürün f/p olarak iyi duruyor
  • bende michelen energy server var dis yapsinda yipranma olmadi ama yanaklar kucuk catlaklarla dolu ve elinizi surunce siyah tozlari yapisiyor marka yazisi bile silinmeye yaklasti. bu lastik hamurundan mi yoksa oto yikamacilarin kullandigi lastik parlaticilarindan mi yada balans ayarindan mi bilmiyorum. herkes farkli bir goruste sizlerin fikri var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatus -- 21 Mayıs 2013; 12:12:14 >
  • quote:

Arkadaşlar araba yaklaşık 2.5 senedir bende...
    Benden önceki arkadaş vizeden geçerken eski lastikleri kötü durumda olduğu için gitmiş uygun bir lastik olan starmaxx marka lastik almış... Vizeden geçtikten 1 ay sonra zaten ben aracı aldım... aldığımda sıfır sayılırdı yani lastik... bu 2.5 yıl zarfında 40.000 km yol yaptım, ve durum bu... Kışlık Alpin'leri çıkartıp bunları taktırırken fark ettim...

Yazın Antalya - İzmir arası gidip geliyoruz ailelerimize eşimle... Bu durumda uzun yol yapılmaz kanısındayım, siz ne diyorsunuz?

Araştırmalarım sonucu bir kaç kafama takılan soru var, size sormak istedim...

1. 175 65 R14 lastik bakıyorum...

Aldığım fiyatlar şunlar... (4 adet takım fiyatı)

Continental PremiumContact 5 = 608 TL Liste / 520 TL Nakit
    GoodYear Duragrip = 500 TL Nakit
    Michelin EnergySaver = 550 TL Nakit
    Pirelli P1 Cinturato = 480 TL Nakit
    Kumho Ecowings = 400 TL Nakit

( Satıcı özellikle Kumho ecowings i çok övdü fiyat ve dayanıklılık açısından)

bir de bugün lastikçinin birine daha sordum o da Continental PremiumContact 3 var dedi 4 üne nakit 480 karta 500 olur dedi... etiket değeri yakıt tüketimi F ıslak yol tutuşu C sınıfı idi... Conti 5 'in ise ikisi de B / B idi... Ne fark var bu conti 3 ve conti 5 arasında? Birde bu etiket değerleri gerçekten önemli mi sizce seçim yaparken?

Petlasa da bakın ben oradan alıyorum.Hem yerli hem kaliteli uygun fiyatlı..

• Değiştirmekle en iyisini ve garantilisini yapmışsınız fakat hiçbir sıkıntı olmazdı.. Lastiğinizin diş ve hamur durumu fren ve yol tutuşunuzu etkilerdi sadece.. Bu şekilde patlayacak yada yolda bırakacak diye bir durum yoktu..

Yinede en doğrusunu yapmışsınız değiştirmekle..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.