Şimdi Ara

lcd alacam 100 hz gereklimidir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 haftadır tv almak için araştırma yapıyorum. 3000 YTL civarlarında bütçem var.panasonic 32LX70F ve sony 32D3000 arasında kaldım.bunları seçmemdeki neden ise ikisininde 100 hz ekrana sahip olmasıydı.tvleri görme şansım olmadı 100 hz özelliği gereklimidir bu özellik olmayan 40 yada 37 inch lik tvlerle arasında görüntü farkı varmıdır.yardımcı olursanız sevinirim.

• hocam lcd tv'im yok ama aylardır araştırıyorum her an alabilirim, öncelikli tercihim 100 hz olması olacak (eğer parasal sıkıntı yaşamazsam). ben araştırmalarımda bunu gördüm. eğer imkanın varsa almışken 100 hz al. vatan bilgisayarda 100 hz 32wl68p toshibayı, 100hz olmayan lcd tv ile yanyana izlemiştim ve fark olduğunu görmüştüm.
  • peki dediğim 2 model arasında hangisi iyidir bilgin varmı.ben inceledim hemen hemen aynı özellikleri
  • LCD teknolojisinde 100hz olayı yoktur.ekrana kaç hz lik görünütü gönderirsen o hz görüntüyü gönderir.alırken size tavsiyen görünütü kontrasına görünütü daha netleştirecek bir konu varmı ona bakın .
  • 100hz vardır hiç bilmiyorsam benim tvde var sharp 46xl1e arkadaşım 100hz özelliğini menüden kapatınca alttan geçen yazılarda bulanıklanma oluyor zor okunuyor yazılar ama açınca çok net okunabiliyor en basitinden ne işe yaradığını bu yönden öğrenmiş oldun
  • lcd'ler de CRT'lerde olduğu gibi 5* hertz ile 100 hertz arasında fark yoktur.

bu forumda daha önce de geçmişti.

yabancı makalelerde de lcd'lerde 60 hertz sonrasının görüntüde ek bir avantaj sağlamadığı söylediği belirtilmişti.
  • Burada CRT'de var LCD'de yok mu demek istedi? Yoksa her ikisinde de yok mu demek istedin?

quote:

Orjinalden alıntı: ukefeli

lcd'ler de CRT'lerde olduğu gibi 5* hertz ile 100 hertz arasında fark yoktur.

Ben de LCD'de 100 Hz teknolojisinin fark ettigine inaniyorum. Bir iki makale icin link verebilir misiniz? Mumkunse Ingilizce.
    quote:

yabancı makalelerde de lcd'lerde 60 hertz sonrasının görüntüde ek bir avantaj sağlamadığı söylediği belirtilmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben makele felan okumadım ama bu lcd tvleri üreten bir firmada arkadaşım ar-ge departmanında çalışıyor inanın birebir ağzından duygum.hatta örnek olursa bazı tft lerde görütüyü ilk açdığında hz bilgisinide verir.ve ukefeli arkadaşada katılıyorum
  • Beyler,

100Hz LCD panel uretimi vardir ve bu LCD paneller farkli kodlarla uretilmektedir bu nedenle 100Hz LCD TV olmaz ve katkisi yoktur yorumlarina katilmiyorum, LCD TV nin gelecegi kisa vadede Full HD 1080 satir ve 100Hz uygulamasidir, uzun vadede ayni ozelliklerin uzerine LED backlight kullanilan ve lokal dimming yapan ( 500.000:1) kontrastli urunler gelecek. Anadolu Elektronik bugun gazetelerde LED backlight urunu tanitti.

http://www.samsung.com/tr/tulip/index_en_US.html?language=en_US#
  • Orjinalden alıntı: kavanoz

Burada CRT'de var LCD'de yok mu demek istedi? Yoksa her ikisinde de yok mu demek istedin?

Orjinalden alıntı: ukefeli

lcd'ler de CRT'lerde olduğu gibi 5* hertz ile 100 hertz arasında fark yoktur.

Yani CRT'lerde 50 ile 100 hertz farkeder ama LCD'lerde bu fark olmaz demek istedim.

Makaleleri rastladıkça okumuştum,şimdi nerede okuduğumu hatırlamadım ama şöyle bir bilgi buldum.

"
    100hz is not better than 50hz on an LCD. That only applies to CRT's.
    The refresh rate matters on a CRT because the pixels light up when the electron beam sweeps across them, and then they start to dim. The rate at which they dim affects the desired refresh rate. If they dim fast, moving objects won't display trails behind them, but you will see flicker if the refresh rate is low. If they dim slowly then the refresh rate can be lower, but a higher refresh rate results in blurring of motion.
    But with an LCD, this isn't an issue. For a game, 100hz might be beneficial, but you're not likely to find console games running at 100hz. But for regular TV shows there'll be absolutely no difference because the pixels on an LCD stay lit constantly."

• burada da bir link sıkılmayan okusun

http://www.behardware.com/art/imprimer/641/

sonucunu yazayım bari

"Finally, a real progress in games. Three cheers for 100Hz! We just have to point out that the miracle isn´t yet complete as movie rendering didn´t quite convince us. Fluidity and sharpness were ironically a little too much and it didn’t seem like a natural rendering. Too bad this system was implemented on a TV. For movies none of us liked it, however, 100 Hz rendering in games, sporting events and even TV shows was good.

Now back to games. Whether it’s with the computer or game console, 100 Hz brings a considerable improvement. It is so good that for the first time it looks very much like CRT rendering.
    Now, this improvement is so significant that one silly question came to our mind: why work on interpolating an image to double the frequency and not impose real support of 100 or 120 Hz for graphic cards or game consoles? We agree on the fact that none of the current consoles are currently able to sustain this frequency, but our computers do. At least those who have a very good GC and /or who play games that aren´t too performance hungry. (With vertical synchronisation if your card couldn´t hold the 100 fps, you could reduce it to 50). For now there are no answers to this question and we should directly ask panel manufacturers. "

Ama 100 hz'lerde normal yayında fark etmeyen bu gelişmenin 120 hz'lerde fark ettiğini okumuştum. Bu konu uzar gider.

Sonuç olarak; oYun ve futbol seyretmek için alacaksanız arada ki farka değebilirmiş gerçekten.

Tabi bu konuyu benden çok çok daha iyi bilen arkadaşlar ne derler bilemem,ben okuduklarımı yorumluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 24 Kasım 2007; 22:53:28 >

• 100 hz tvler ile diger lcd ler arasınadaki fark kendini özellikle hızlı görüntü ve altyazı geçişinin oldugu sahnelerde belli eder..100 hz tarama olayını önemsiz bir özellik olarak göstermek yanlıştır.yabancı forumlarda da gene 100 hz tvler görüntü acışından digerlerine göre daha fazla begeni toplamaktadır..hatta 100 hz teknelojisine sahip 2 tv arasıanda bile kullanılan teknoloji kaynaklı görüntü kalite farkı oldugu kabul edilirken 50-60 hz ile 100 hzlık tarama hızını aynı tutmak son derece yanlıştır.sevgili arkadasıam almayı düşündüügn 2 cihazda oldukca basarılı makınalardır.bende senın gıbı bu 2 cihaz arasında kalıp d3000 de karar kıldım ve bu konu hakkındada bir topic oluşturmuştum..göz atmanda fayda var.bırcok sorunun cevabı orada var.ayrıca asagıda verdıgım yabancı test sitelerinde LX70 in 100 HZ teknolojisi daha basarılı bulunmasına ragmen genel anlamda D3000 daha basarılı bulunmuştur..

http://forum.donanimhaber.com/m_18092573/mpage_1/key_/tm.htm

bu 100 HZ 60 hz farkını görmek isteyenler cok basit bir test yapabilir..bunu daha önce teknosada bir çalışanla yaptıgımda bariz farklıgını görebilmiştim..teknosa hem LX70(100hz) satan hemde R81(60 hz) satan bir magazadır..alın 2 tvyi yanyana , görevliden hızlı bir altyazı geçişi olan bir cd koydurup yazıları görün..ben bu testi yaptıgımda diger bütün 50-60 hz lık tvlerde yazı bugulaşıp birbirine giriyordu..ancak LX70 deki yazı netliği görülmeye degerdi.. asagıdakı ilk linkte de o dönemde (13 AGUSTOS ) LX70 in beni nasıl etkiledigine dair düşüncelerim vardır..O gün R81 ile degil , diger tvlerle test yapmıştım ancak 10-15 gun sonrasında da bu sefer R81 ile test yaptım,sonuş aynıydı.R81 de yazılar birbirine girerken LX70 cam gibiydi..o gün benim alıcagım lcd nın 100 hz olmasına karar verdigim gündür :) saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_15555957/mpage_2/key_/tm.htm

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/sony_kdl-32d3000.htm
    http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Panasonic_TX26LXD70.htm

• lcd'lerde tarama sistemi olmadığından fark olmaması gerekmiyor mu?
  • sağolun yorumlarınız için.yarın büyük ihtimalle lx70 alacağım.kullandıktan sonra yorumları iletirim...
  • yabancı sitelerde 100 hz lerin daha iyi olduğu belirtilse de, yine aynı sitelerin forumlarında kullanıcı yorumlarında belirgin bir fark olmadığı yönünde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.