Şimdi Ara

LCD Monitor Tv kartı sonrası titremeye başladı. Lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar diger donanimlar basliginda bu sorunla ilgili her noktayi arastirdim, google da arattirdim fakat sorunuma cozum bulamadim. Bugun Avermedia, Hybrid Volar Hx marka bir tv karti aldim. Tv karti calisiyor hicbir sorun yok. Laptop'uma takinca da calisiyor desktop a takincada. Fakat arkadaslar desktop'a taktigimda Samsung 22inc LCD ekranim titremeye basliyor. Googleda sorunun topraklamadan kaynaklandigi belirtilmis fakat ne kadar priz varsa denedim bana misin demedi titreme gecmedi. Oysa laptop'uma takinca hicbir sorun olmuyor. Kayit alip, montaj yapacagim icin desktop'umda kullanmam daha onemli.

Bu titreme sorununa yardimci olabilecek biri varsa ve yardim ederse cok sewinirim arkadaslar...

Simdiden tesekkurler...

• Monitörün ekran yenileme sıklığını mı düşürüyor acaba? Ne kadarlık bir titreme oluyor tarif edebilir misiniz?
  • Sürekli titreme var hocam. Kablolu tv'nin kablosunu çekince duruyor taktığım anda ekran titremeye başlıyor. Gerçektenn büyük sıkıntı içindeyim denemediğim yol kalmadı
  • Aldığın kartı kullanıp iade etmiştim. Tavsiyem iade etmen yönünde. Randıman alamazsın.

Ekleme: PC'de randıman alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34_gurcangurel -- 30 Ağustos 2008; 23:39:03 >
  • Hocam yok bütün GooGLe'ı taradım hakkaten 4 saattir arıyorum ama çözümü yok. Tüm LCD Monitörlerde olduğu yazıyor ve standart cevap hep topraklama sorunu. Ama benim oturduğum sitede ve binada topraklama sorunu mümkün değil. 3 ayrı prizde denedim mümkün değil böyle bişey olması. Sanırım bende iade edicem yarın. Görünen o...

Teşekkürler yardım eden arkadaşlar...
  • Kablolu TV'nin topraklamasından gelen bir problem nedeniyle oluyor, gelen Tv kablosunu izole edebilirsen sorunu çözebilirsin. Anten kablosunun canlı ucunu zaten bir mekzefe-kondansatör yardımıyla izole edebiliyorsunuz fakat, topraklama shield kısmını izole edebilmek için, LCR'li aktif bir izole arabirim oluşturmanız gerekir. Bazı hassas elektronik cihazların topraklamalarının birleştirilmemesi için veya topraklama üzerinden akım geçişi-kaçak oluşmaması için bazı arabirim parçalar kullanılmak zorundadır. TV kartınızın girişinde böyle bir koruma olmadığı için ve veya yetersiz olduğu için TV kablosunun topraklamasından aynı hat üzerindeki başka bir cihaz nedeniyle (diğer cihazdan yayılan parazitler nedeniyle) böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Çözüm arabirim veya parazit alan cihazınızı izole etmek. Laptopunuzda böyle bir problem olmaması cihazın izole olduğunu gösterir. Bildiğim, incelediğim kadarıyla Laptop'larda böylebir toprak izalasyonu mevcut (adaptörü içerisinde).

• basit olarak söylim sorun tv kartından deil yayından. aşırı yükleme gibi bişey var yayında. ama kart için yorumum verebiliyorsan bence geri ver dijitale geçmeye bak. kayıf felan diyorsun analog yayının ne kaydı çamur gibi görüntü zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.