Şimdi Ara

LENOVO G780 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
19.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    takılıyor arada
    2. parti g780
    8 le gelmesi güzel
    635le gelmesi daha güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haien

touchpad sorunu bende de var
    takılıyor arada
    2. parti g780
    8 le gelmesi güzel
    635le gelmesi daha güzel

Bende bu leptopu dün Beylikdüzü vatanda inceledim Arkadaşlar..

Leptop hakkında yorumlarımı belirteyim;

Şimdi Arkadaşlar Leptop Gayet hızlı ve stabil bir bilgisayardır ki ikinci parti olarak gelmektedir ayrıca bunda Windows 8 ile geliyor ayrıca bu windows biraz daha farklı ama 7 ye göre çok çok farklıdır ama masaüstü görüntüsü 7 ile birebir aynıdır ki BAŞLAT çubuğu logosu yok onun yerine ince bir çizgi var Yoksa ben mi göremedim bilmiyorum

Touchpadi takılmıyor neden derseniz bazen takılıyor o niye yapıyor çünkü windows 8 in kendi simgeleriyle bareber saati ve tarihi gösteren bir logo belirdiği zaman takılma yapıyor ben bundan şüphelendim çünkü iki kere başıma geldi inceleme yaparken bende onlardan şüphelendim normalde yapmıyor.

Çok hassas değil ama genede ona rağmen iyi diyebilirim.. ki zaten çoğumuz bunu maus ile kullanacağımız için touchpadin pek önemi kalmıyor ki ama her kullanıcı bir değildir.
    Ekran kartı arkadaşlarımızın dediği gibi Ndivia GeForce GT635M İle geliyor ki 650 ye eş değer olmasada ona yakın bir karttır yani düşünün GT 555 in bir üst versiyonudur.

Şu sıralamada gider bu
    680
    670
    660
    650
    640
    635 Bu şekilde sıralanmış Ndivia 6** serileri.

Zaten bu leptopta çok grafikerlik yapılmayacaksa ağır işlemler örneğin çizim programları,grafik işlemleri vs tarzda işlemler yapılmayacakta çok rahat şekilde iş görebilir ama oyun için süper diyemem ama şunu söyleyebilirim üzmez bizleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Live Your Life

Simdi yeni gelen partide ekran karti modeli dusurulmus mu anlamadim?
    Oyun olarak LoL, minecraft, left 4 dead, cod serisi oynanir mi en yuksek ayarlarda?

Hayır tam tersine yükseltilmiştir ekran kartı versiyonu yanlış anlaşılma olmasın.

O bahsettiğiniz oyunları normal ayarlarda oynayabilirsiniz yani öyle yüksek ayarlarda oynatmaz ki kesinlikle pişman etmez rahat olabilirsiniz.
  • Vatandaki windows 8 yüklü olan bilgisyayar 2.part Leptoptur onu alabilirsiniz onların ekran kartı GT635 tir ama ilk win 7 li olan ise 630 dur ekran kartı onu unutmayın.Fakat size gelince 2.parti olanını almanızı tavsiye ediyorum.

Ha bu arada benim ailevsel ve maddi skıntılardan dolayı leptopla şu an işim yok sadece araştırıp bilgi alıyorum ve paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 20 Kasım 2012; 21:34:18 >
  • Arkadaşlar siteye yeni üye oldum, öncelikle merhaba herkese. Ben de kasım ayının başında Vatan'dan G780 aldım. Yaşım 24 ama bu aldığım ilk laptop. O yüzden hevesimi, heyecanımı tahmin edebilirsiniz :) Ben de G780 hakkında izlenimlerimi paylaşayım sizlerle:

* Benimkisi 2. parti ve diğer arkadaşlarda olduğu gibi bende de Hard diskten biraz ses geliyor maalesef. Ayrıca bir arkadaş daha bahsetmiş; touchpad kısmındaki sağ tuş biraz yukarıda (çıkmış da yerine takılmış gibi).

* Ekran kartına gelecek olursam, GT635M ekran kartı ile geldi. Normalde benim oynadığım oyunlar PES, CoD, Assassins Creed serileri. Bunlardan şimdilik sadece PES'i yükleyebildim ve gayet iyi çalışıyor. Isınma falan hiç yok maşallah. Diğer oyunlar biraz daha ağır oyunlar ama yine de sıkıntı yapacağını kesinlikle düşünmüyorum. Zaten klavyeyi dar bir alana sığdırmışlar. Bunun sebebi oyun bilgisayarı olmasıdır. Ellerinizi koyabilmeniz için çok geniş bir alan birakılmış ve tuşlar birbirine çok yakın.

* Benim asıl kafama takılan, canımı sıkan şey ise ses kalitesinin çok düşük olması. Z580'de olduğu gibi özel bir ses sistemi yok. Ses kalitesi gerçekten çok düşük geldi bana. Bilmiyorum sizde de öyle mi?

* Ben gün içinde devamlı Autocad 2013 kullanıyorum ve çizim yaparken laptopun şarjı tam 2 buçuk saat gidiyor.

* Dokunduğum her yerinde parmak izi kalıyor. Kolay kolay çıkmıyor. Hohlamak, özel bezle silmek falan gerekiyor.

* Windows 8 yüklü olması iyi gibi görünse de windows 7 den daha yavaş çalıştığını düşünüyorum. Çünkü eniştem Z580 aldı, özellikleri aynı fakat windows 7 yüklü ve çok hızlı çalışıyor. Windows 8 'in aynı sistemi biraz daha kastığını düşünüyorum. AMA yine de size Windows 8 yüklü 2. parti G780 almanızı tavsiye ediyorum :)

Son olarak, One key Recovery sistemi var. Laptopu alır almaz ilk işiniz Recovery dosyasını oluşturmak olsun. Dediğim gibi benim ilk laptopum old. için 1 hafta sonra anca akıl edebildim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Arkadaşlar üründe ssd takabilmek için 2. bir yuva var mı?

ben de merak ediyorum, böyle bir imkân var mı?

edit: galiba yok.
    http://youtu.be/6x3PuVQHiGM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 23 Kasım 2012; 21:58:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Arkadaşlar üründe ssd takabilmek için 2. bir yuva var mı?

ben de merak ediyorum, böyle bir imkân var mı?

edit: galiba yok.
    http://youtu.be/6x3PuVQHiGM

Koymamışlarsa ayıp etmişler, o kadar büyük kasa var içi boş mu bunun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dredy

Diğer partileri bilemiyorum ancak bana gelende ekran kartı gt635m görünüyor. sayfalarında hala 630m diye belirtiyorlar..

Cihazda dikkatimi çeken olumsuzluklar:

1) Umduğum kadar hızlı değil. Sistemin açılması 1 dakika sürüyor. Güç düğmesine bastıktan 44 saniye sonra windows 8 login ekranı çıkıyor, şifre girdikten 15 saniye sonra da masaüstüne erişilebiliyor. Uygulamaları kullnırken de hız farkı hissetmiyorum. Önceki bilgisayarım Core2Duo işlemciliydi. Bunun daha hızlı olacağını düşünüyordum ama yanılmışım sanırım..

2) Cihazda fan sesi ve ısınma yok ancak sabit disk aşırı gürültülü çalışıyor. Sürekli tıkır tıkır... Rahatsız edici düzeyde sesli.. Diğer kullanıcılarda da böyle mi?

3) Bazı uygulamalar malesef çalışmıyor. Windows 8 nedeniyle sanırım. Örnek olarak Point Blank oyunu ve 3DMark 11 yazılımları çalışmıyor. 3dmark11 çalıştıktan sonra bilgisayarı kilitliyor.

4) Touchpadde sorun var. Yukarıdan aşağıya hareketlerde takılma yapıyor bazen, algılamıyor hareketi.

bahsettiğiniz disk gürültüsü bende de var maalesef.ilk sayfadaki mesajımda da yazmıştım touchpad tuşlarının altındaki yay görünüyor aynı hizada değiller diye.bir arkadaş bende normal demişti beylikdüzü vatana gittim teşhir ürününe baktım o da aynıydı.sizinki nasıl acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethem.erd -- 26 Kasım 2012; 16:07:06 >

• tüm sorunlar bende de mevcut
    tıkır tıkır hdd
    touchpad tuşlarının aynı hizada olmaması
    hız konusunda sıkıntı yok pek
    bios 3-3.5 sn de geçiliyor
    görev yöneticisindeki başlangıç sekmesinden görebilirsiniz.
    çok gereksiz bir sürü lenovo programı var
    bi ara temizlik yapmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethem.erd
    bahsettiğiniz disk gürültüsü bende de var maalesef.ilk sayfadaki mesajımda da yazmıştım touchpad tuşlarının altındaki yay görünüyor aynı hizada değiller diye.bir arkadaş bende normal demişti beylikdüzü vatana gittim teşhir ürününe baktım o da aynıydı.sizinki nasıl acaba

benim touchpad tuşlarında bir sorun yok. aynı hizadalar (edit: tekrar baktığımda sağ tuşun sol tuştan yarım milim kadar üstte durduğunu farkettim) ve altlarında yay görünmesi gibi bir durum yok.

touchpadde sadece yukarıdan aşağıya doğru hareketlerde bir algılamama sorunu var, o da touchpadin orta (hafif sola doğru) kısımlarında oluyor, her yerinde değil.
    ancak ilginçtir, sistemi (win8) sıfırdan bir kurmayı denedim ve bu seferki kurulumdan sonra o soruna rastlamadım henüz.. belki de win8 ile ilgili bir sorundur bilemiyorum..
    zaten çalışmayan program ve oyunlar nedeniyle en kısa zamanda win7 kurmayı planlıyorum, henüz kuramadığım için bilgisayarı bir süredir kullanmıyorum, eskisiyle idare ediyorum.

harddiski aslında baştan değiştirmek lazım, nasıl olsa sabit bir parça değil. ikinci elden iyi bi fiyata satabilirsek yeni ve sessiz bir hdd aldığımızda bu gürüldü sorunu ortadan kalkmış olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dredy -- 26 Kasım 2012; 19:19:43 >

• Değerli arkadaşlar, ben de Vatanbilgisayardan Win8 yüklü olanını cumartesi günü aldım. Bende de touchpad takılarak çalışıyor. Hatta bu sorunun benim aldığım cihazda olduğunu zannediyordum ama forumlarda okuduğum kadarı ile çoğu kullanıcıda aynı sorun var. En kötülerinden birisi de; eğer cildiniz yağlı ise tüm parmaklarınızın izi kasanın üzerinde yağ dökülmüş gibi sırıtıyor. Performans ve fiyat oldukça iyi. HDD den rahatsız edici bir ses gelmiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eskipapaz

Değerli arkadaşlar, ben de Vatanbilgisayardan Win8 yüklü olanını cumartesi günü aldım. Bende de touchpad takılarak çalışıyor. Hatta bu sorunun benim aldığım cihazda olduğunu zannediyordum ama forumlarda okuduğum kadarı ile çoğu kullanıcıda aynı sorun var. En kötülerinden birisi de; eğer cildiniz yağlı ise tüm parmaklarınızın izi kasanın üzerinde yağ dökülmüş gibi sırıtıyor. Performans ve fiyat oldukça iyi. HDD den rahatsız edici bir ses gelmiyor.

Yinede tavsiye eder misiniz? Zaten çoğumuz touch pad yerine usb mouse kullanıyor. HDD çok aşırı bir ses çıkarıyor mu ?

Bütçenize bakarsak eğer hafta sonu kampanyasından alınabilir çünkü hdd den aşırı şekilde ses gelmezde hani tıkır tıkır sesler gelir ya masaüstündeki bilgisayarda onun gibi birşey çıkarır ama tabi bazılraı sesli çalışıyor gerçi ben inceleme yaptığımda HDD sesi duymadım çünkü rahatsız edici ses yok pc de.. touchpade gelince zaten bir çoğumuz yüzde doksanımız maus ile kullandığı için touchpade gerek kalmıyor inan ki kimiside ayrı klavye koyuoyr mesala.. Her türlü işinizi görür zaten bu makine ama aşırı şekilde oyun meraklısı birisi değilseniz tabiki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eskipapaz

Değerli arkadaşlar, ben de Vatanbilgisayardan Win8 yüklü olanını cumartesi günü aldım. Bende de touchpad takılarak çalışıyor. Hatta bu sorunun benim aldığım cihazda olduğunu zannediyordum ama forumlarda okuduğum kadarı ile çoğu kullanıcıda aynı sorun var. En kötülerinden birisi de; eğer cildiniz yağlı ise tüm parmaklarınızın izi kasanın üzerinde yağ dökülmüş gibi sırıtıyor. Performans ve fiyat oldukça iyi. HDD den rahatsız edici bir ses gelmiyor.

Yinede tavsiye eder misiniz? Zaten çoğumuz touch pad yerine usb mouse kullanıyor. HDD çok aşırı bir ses çıkarıyor mu ?

Tavsiye ederim. HDD ben de fazla ses çıkarmıyor. Hatta elimde 7200 rpm lik 500 GB HDD var. Onunla kıyas ettiğimde pek bir fark göremedim. Bende koltuk üzerinde notebook kullandığım için touchpad kullanmak zorundayım. Dün bir kaç ayardan sonra takılmalar azaldı.

• Arkadaşlar daha önce lenovo y570 kullanıyordum. Menteşe sorunundan dolayı garantiye göndermiştim ve ürün değişim hakkım ile g780 aldım ki çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Öncelikle belirteyim;

Ne yavaşlık, ne ses cızırtısı ne de touchpad sorunu yaşıyorum. Bu biraz da şans işi sanırım. Bununla birlikte 17.3" olması başlarda şaşırtsa da özellikle yatıp da dizi film izlerken çok güzel oluyor :D

Lenovo'nun başlangıçta açılan programları çok olmasına rağmen daha önce bu kadar hızlı açılıp kapanan bir bilgisayarım hiç olmamıştı. 570'den kesinlikle daha hızlı...

Güncellemeleri eksiksiz yapmaya da gayret gösteriyorum.

Oyun olarak şu ana kadar sadece counter strike 1.6 online oynadım ki kablosuz bağlanıyorum ve fps olarak ufacık bir sıkıntım bile olmadı. Wifi donanımı kesinlikle çok iyi.

Günümüz ağır oyunlarını denemedim bilmiyorum.

Başlarda sesi oldukça az çıkıyor gibi gelmişti ki y570'in en iyi özelliği sesiydi; şu an sesi çok iyi denebilir.

Touchpad tuşları aynı hizada değil ancak takılma ya da yayların görünmesi gibi bir durum söz konusu değil. Sanki bilerek yapılmış gibi :P

Lenovo'nun programlarından hangilerini ne yapsam bilemedim, bu konuda şunları sil ya da kaldır diye öneri getirecek arkadaşları da beklemekteyim

• Bunun gt635 ekran kartıda z580 modelindeki gibi mi?Gt635 yazıyor ama gt630'dan bir farkı yok sadece isim değişmiş z580 başlığında bu şekilde yazılmış programla da ölçmüşler zaten.
  • oyunlarda sıcaklılar ne alemde
    pcyi fazlaca kullanan bi oyunda işlemci 80 i gördü
    ekran kartıda 60 ı
  • 15 aralıkta vatandan 1308 tl ye aldım. güzel makina. bu fiyata kaçmaz. hiç düşünmeden alabilirsiniz.
  • Bu G780 oyun laptopuysa bendeki Y580 ne merak ediyorum. Komik yorumlar var gerçekten...
  • bende ilk çıkan g780 var.

İyi özellikler:

Fifa ve Pes tam ayarda oynuyorum.
    Ekran harika Tam HD filmleri harika gösteriyor.
    Sistem hızlı.

Kötü yönleri:
    Çok parmak izi yapıyor(en gıcık aldığım yönü!)
    Herkesin dediği gibi Touchpad sağ tıklama yeri biraz yukarı da.
    oyun oynarken 70-80 bulabiliyor. Ama kasma yok.
    İlk açılışta geç kendine geliyor.(belki de "system tray"ımdan kaynaklanıyordur.)

Memnunum ama yinede. Seviyorum bu bilgisayarı. Keşke 2. çıkanını alabilseydim benim aldığımda yoktu(!) :(
  • arkadaşlar bu makinadan aldım 3 aydır kullanıyorum. windows 8 kuruluydu ben pek ısınamadım verdim bi arkadaşa format attı. oyunlarda eskiden donma sıfırdı ama şuan pes13 bile tekliyor. ekran kartını yüklerken bi yanlışlıkmı yaptı benim arkadaş acaba? yoksa ekran kartı ayarlarıyla halledebileceğim bir sorunmu yardımcı olursanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.