Vİstada bahsettiğin simglerin bazılarını kaldıramazsın, eğe sistemin 1 gb ram li ise 2 gb ' a çıkar çok farkeder. Vistaya 1 hafta süre ver, visa tüm makineyi indexleyecek ilk günlerde harddisk lambanın hiç sönmediğini görebilirsin korkma 1 hafta kadar sonra sistemin aşırı hızlanmış olacak indexleme bitince... kenar çubuktaki simgeler pek etkilemeyecek kaldırman performansı..
merhaba arkadaşlar.bende bir lenovo 3000 v200 modeli alarak aranıza katıldım.ürün F/P olarak gerçekten çok hoş.Ayrıca Arda bey arkadaşlara olan destek ve yardımlarınız gerçekten çok hoş. konu ile ilgilenen ve insanlara karşılık beklemeden yardımcı olan birilerini görmek gerçekten çok güzel.benimde bu Orjinal Recovery Dvdlerine ihtiyacım var.bu konuda bana da yardımcı olursanız çok memnun olurum.ilgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkürler.İyi günler...
quote:
Orjinalden alıntı: efe.basaran
merhaba arkadaşlar.bende bir lenovo 3000 v200 modeli alarak aranıza katıldım.ürün F/P olarak gerçekten çok hoş.Ayrıca Arda bey arkadaşlara olan destek ve yardımlarınız gerçekten çok hoş. konu ile ilgilenen ve insanlara karşılık beklemeden yardımcı olan birilerini görmek gerçekten çok güzel.benimde bu Orjinal Recovery Dvdlerine ihtiyacım var.bu konuda bana da yardımcı olursanız çok memnun olurum.ilgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkürler.İyi günler...
Merhabalar efe bey siz ve sizin gibi düzgün kullanıcılara sahip olduğumuz için forum ve bizlerde çok şanslıyız. Makineniz hayırlı olsun gerçekten güzel şık ve kullanışlı pratik bir makineye sahip oldunuz. Recovery dvdleri konusunda özelden gerekli bilgileri size yazdım. Görüşmek üzere. tekrar hayırlı uğurlu olsun..
Arda bey p.m den msjiniza cevap verdim.yardımlarınız için gerçekten saolun.bimekste acer 2920z modelinde kampanya var idi lenovo ile acer arasında kaldım ancak forumda sizlerin verdiği bilgi ve yorumları okuyunca lenovoda karar kıldım.( umarım doğru karar vermişimdir!?)ram takviyeside yapınca güzel bir makine oldu.ancak xp kurarsam daha iyi performans elde edeceğimi düşünüyorum bu nedenle recovery dvd lerine ulaşmamın faydalı olacağını düşünüyorum.
Evet XP de oldukça hızlı bir makine...
LENOVO (IBM) 3000 V200 CORE 2 DUO T7500 2.2GHZ 2048MB 160GB 12.1" Ürün Kodu 574D467
Beyler Alalın dAha bİr Hafta Oladı Bugün Babam Elinden Düşürmüş Makineyi Çantada Olmasına Ragmen Ekran Gidik Yarısı Zar Zor Gözteriyo Mürekkebi Akmış Anlaşılan :( Varmı TAvsiye Edebileceginiz Bİr Servis Ekranı Uygun sAtan Bir yEr varsa Elektronik Teknikeriyim Bende DEgişebilirim DAha Önce Bi Kaç Arkadaşın dEgişmiştim..
Sahibinden.com veya Gittigidiyor.com ya da Ebay.com dan getirtebilirsin.
Yalnız sevgili dostum lütfen Türkçe yazışmanı bu şekilde devam ettirme, elinden geldiğince imlaya ifadeye, noktalama işaretlerine dikkat et. Türkçe ve yazımız en değerli varlıklarımızdan biridir, heba etmeyelim olurmu?.
quote:
Orjinalden alıntı: bisquit
hem xp hem vista kuracaksanız. önce xp sonra vista kurulumu yapmalısınız. zaten xp'yi kurarken harddiski bölersiniz ikiye.
başka sansımız yok mu?
Haklısın arkadaşım uyarın için saol.
quote:
Orjinalden alıntı: Rouvax
quote:
hem xp hem vista kuracaksanız. önce xp sonra vista kurulumu yapmalısınız. zaten xp'yi kurarken harddiski bölersiniz ikiye.
başka sansımız yok mu?
hertürlü şansınız var ister vista ister xp kurun yada linux yada mac osx86
Slm.. Üründen genel anlamda menmunum bir problem dışında..Oda ekranın kapatınca bekleme konumuna geçiyor ve kapağı açınca tekrar beklemeden dönmüyor.. Her türlü tuş kombinasyonunu denedim ama olmuyor. Bu konuda bir fikriniz varmı? Ne yapabilirim..
quote:
Orjinalden alıntı: aligatorX
Burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorunuzu açık ve net sorarsanız daha iyi yardımcı olunabilir.Sorunuzdan 64bit işletim sistemi deneme heveslisi mi yoksa xp-64 bit işletim sisteminde çalışmak zorunda olan bir CAD/CAM uzmanı mı olduğunuz anlaşılmıyor.
Sorunuzu, xp 64 bit sürücülerini nasıl bulabilirim dersen daha doğru olurdu.Sonuçta yüklemeyi denemekten bahsetmişsiniz.64 bit xp kullanan birinden Sürücülerin nasıl bulunacağından anlatasını değil.
Yüklemeyi Denemek, sistemin bilgisayara kurulup kurulamayacağını görmektir.Sorunuzdan bu anlaşılıyordu Kullanmak, ise tüm donanım sürücülerini bulup eksiksiz olarak kurarak uyumlu yazılımları yüklemekle olur.İkisi aynı şey değildir.64bit XP kullanan var mı deseydiniz bu anlaşılırdı.
Lenovo da resmi olarak xp 64 bit sürücülerinin neredeyse tamamını sunuyor.Ayrıca 64 bit sürücüleri 64bit vista sürücülerinin içinden de çıkabiliyor , yani dağınık vaziyette.(Böyle olmasının nedeni muhtemelen xp 64'ün vasat bir sistem oluşu olabilir.).Bu yüzden hem vista 32/64 hemde xp sürücülerini indirip extract işlemi yaptıktan sonra c sürücüsünde ilgili klasörleri araştırıp bulunabilir.Ben neredeyse tamamını bu şekilde buldum.
intel chipset sürücüsü x64 sitede de var intel'in sitesinden de bulunabilir, wireless sürücü xp-x64 var, 5in1 kart okuyucu xp-x64 var, bluetooth xp-x64 var, touchpad sürücüsü xp-x64 var, ses sürücüsü xp-x64 var , lan sürücü xp-x64 var,vista x64 sürücüsü olarak geçiyor.Ama xp 64 bit için de uygun. webcam sürücüsü x64 var,
bunların hepsi lenovonun sitesinde mevcut.Araştırmakla zorda olsa bulunabiliyor.( Sonuçta ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor.) 64 bit sürücülerle ilgili forumda yeterli bilgi olmamasının bana göre nedeni kimsenin doğru dürüst program çalıştıramayacağı ve eski 32bit programlarını kullanamayacakları bir sistemi tercih etmemesidir.Çünkü hala yazılım desteği çok iyi değil.
Yahu ne ukala adamışın sen...adam ortaya soru sormuş ahkam kesip ders verecek idi isen cevaplamasaydın.
Selam arkadaşlar,
Öncelikle Sistem DVD lerine sahip olmamızı sağlayan arkadaşa teşekkür ediyorum, bugün fedex ile geldiler.
Bir sorum olacak, bizim bu cihaz SATA 3Gb/s yi destekliyor mu? Benimkinde Hitachi hts542512k9sa00 hdd var, 1.5Gb/s destekli olduğunu öğrendim. bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Bugünlerde eeePC ler dikaktimi çekiyor 7" yada 10" Asus datron vs ... baktım ki fiyatları 500 usd civarında... birde bizim v200 e baktım... inanın eepc lerden pek farkı yok ve kat kat güçlü ve donanımlı...
quote:
Orjinalden alıntı: Rouvax
quote:
başka sansımız yok mu?
harddisk bölümlemesini her işletim sistemi ile yapabilirsiniz fakat eğer hem vista hem xp kullanacaksınız önce xp'yi yükleyin sonra vistayı farklı bir sürücüye kurun. tersi oldugunda sürekli xp'den başalama sorunu olabiliyor. karşılama ekranında size seçim sunmasını isterseniz xp ve sonra vista kurulumu deneyin.
c ye istediğiniz windowsu kurun başka bir sürücüyede istediğiniz windows u kurun hatta başka bir sürücüye de istediğiniz başka işletim sistemini (evet onuda karşılama ekranına ekleyebilirsiniz) kurun mbr'de veya gpt'de hangi boot manager yüklüyse (yani bilgisayarda vista varsa vista boot ekranı xp varsa xp boot ekranı mac varsa darwin bootloader, linux varsa grub vs) orda diğer işletim sistemide eklenebilir (xp ve vista için ayar gerektirmez diğerleri için ufak ayarlamalar gerekir), (c'ye 2 tane işletim sistemi kurmayın), (windowsları hangi disk bölümüne kurarsanız kurun, linux veya mac osx86 için farklı) evet en açık anlatımı bu sanırım.
Arkadaşlar bilen birisin lütfen bana yardımcı olabilir mi ?
2 gündür kablosuz olarak internete bağlanamıyorum, kablolu bağlandığımda hiçbir sorun yok ancak kablosuz bağlanmıyor. Sorun şöyle: Kablosuz ağları görüyor, bağlan diyorum bağlanıyor, bağlandı diyor ancak hiçhbir siteye giriş yapmıyor. Farklı kablosuz modemlerde ve farklı tarayıcılarda denedim yine de hiçhbir siteye giriş yapamıyorum. Aygıt yöneticisinden bakıyorum tanınmayan hiçbir aygıt yok. Wireless sürücüsünü güncelleştir diyorum yazılımınız güncel diyor.
System Update ile güncelleme yaptım olmadı, Wireless driverini kaldırıp yeniden kurdum olmadı, Vistayı güncelledim yine olmadı, Aklıma da yapacak başka birşey gelmiyor. Lütfen bana yardım edin ne yapabilirim? Yoksa sırf bu sorun yüzünden format atmak zorunda kalacağım :(
modemi resetle, modemde internete cıkıs portları kapalı olabilir. bir de çekim kuvveti nedir wireless'ın?
Statik ip verip çıkmayı dene , modeim dhcp si ip atayamıyor olabilir.
Ortamda komşularda 2.4Ghz dalgalarıo karıştıracak bir cihaz olabilri mesela görüntü aktarıcılar, artık çok evde var, ben aktif hale getirdiğim an wireless düşüyor.
Başa bağlantıları görmesi driverlarının düzgün olduğunu gösteriyor, büyük ihtimal ip alamıyorsun.
quote:
modemi resetle, modemde internete cıkıs portları kapalı olabilir. bir de çekim kuvveti nedir wireless'ın?
Hocam cevap için çok sağol ama farklı modemlerde denedim zaten, yani bağlantıda bir sorun görünmüyor. kendi bağlantım olmadı, arkadaşın modeminden bağlandım olmadı, cafeye gittim oranın modeminden bağlandım olmadı, 4 farklı kablosuz modemden bağlanmayı denedim, bağlanıyor ancak hiçbir yere girmiyor. Yokmu yardım edecek kimse :( eğer bugün bu sorunu çözemezsem yarın öbür gün format atacağım...