Öğrenciyim. Bu yıl ÖSS'ye girdim. Beni üniversite boyunca idare edecek bir laptop arıyordum. Kısa bir araştırma sonucunda Lenovo Y-550 modelinde karar kıldım. Gerek RAM'lerin, gerekse ekran kartı belleğinin DDR3 olması sebebiyle. Gelgelelim ki hiçbir yerde bu Y-550'yi bulamıyorum. Teknosa'nın bazı mağazalarında varmış ancak birer tane olduğundan teşhir ürünüdür diye getirtmek istemiyorum. Çok fazla beklemeye tahammülüm yok. Bu modelin ne zaman stoklara gireceğini bilen biri, buraya yazarsa sevinirim. Eğer bu tarih 1 haftadan fazlaysa bu modelden vazgeçip muadili bir ürün alacağım. Bana önerebileceğiniz, özellikleri Y-550 ile başa baş olan bir laptop var mı? Bütçem en fazla 2250 TL.
Şimdiden çok teşekkür ederim...
y 550 yerine daha ucuza 13,3 inc u 330 alabilirsin . hem hafif hemde cift ekran kartli. universite ogrencisi icin de ideal
tam bende aynı konuyu açacaktım siz açmışsınız :) bende takip edeyim burdan
quote:
Orjinalden alıntı: dangerous210
Öncelikle selamlar...
Öğrenciyim. Bu yıl ÖSS'ye girdim. Beni üniversite boyunca idare edecek bir laptop arıyordum. Kısa bir araştırma sonucunda Lenovo Y-550 modelinde karar kıldım. Gerek RAM'lerin, gerekse ekran kartı belleğinin DDR3 olması sebebiyle. Gelgelelim ki hiçbir yerde bu Y-550'yi bulamıyorum. Teknosa'nın bazı mağazalarında varmış ancak birer tane olduğundan teşhir ürünüdür diye getirtmek istemiyorum. Çok fazla beklemeye tahammülüm yok. Bu modelin ne zaman stoklara gireceğini bilen biri, buraya yazarsa sevinirim. Eğer bu tarih 1 haftadan fazlaysa bu modelden vazgeçip muadili bir ürün alacağım. Bana önerebileceğiniz, özellikleri Y-550 ile başa baş olan bir laptop var mı? Bütçem en fazla 2250 TL.
Şimdiden çok teşekkür ederim...
bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum
İnşallah hep beraber en uygun laptopu buluruz. Benim için uzun süre kullanabilmek çok önemli almışken tam olsun 4 - 5 yıl sorunsuz kullanılsın, çağın gerisinde kalmasın istiyorum :) Umarım bizden daha tecrübeli arkadaşlar bizlere yol gösterir...
Bütçeyi 2450'ye çıkarabilirseniz, Lenovo'dan çok daha uzun süre gidecek özelliklere sahip olan Casper'ın 4 çekirdekli modelini öneririm.
Ekran kartı ve işlemcisi çok daha üstün Lenovo Y550'den, üstelik bunda da ramler ddr3.
casper nasıldır ki babamda vardı bi tane ekranın sol alt köşesi kırılıp duruyodu kaç kere servise gitti ben almak istemem şahsen casper ne kadar uzun ömürlü olur ben aldımmı 4sene falan kullanmayı düşünüyorum
Üstteki linkten Casper'ın ana başlığına ulaşabilirsiniz, alanlar oldukça memnun ve sorunsuz kullanıyor.
Casper eskisi gibi sorunlu değil, özellikle son zamanlarda çıkardığı yeni modellerde sorun yaşayanlar oldukça az.
bende 1.5 senedir casper kullanıyorum ve gayet memnunum laptopumdan
Teşekkürler ama ben Casper düşünmüyorum. Daha ziyade Lenovo veya ASUS alma taraftarıyım.
bende casper düşünmeyenlerdenim
Lenovo Y-550 tekrar ne zaman piyasaya girer arkadaşlar bilen varmı
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu
ben y 650 bekliom artık sıkıldım y 550 beklemekten!
y650 yakına piyasaya cıkar arkadasım 16 inc devamsa touchpadıde var..apple gibi duruyo.. ama y550 belli değil hala... teknosa magazaya gittiğimde gayet temiz bı y550 vardı.. ben kendı mağazamda bıle teşiri 1.5 ay önce sattım.. istanbul cevahir mağazaya git bak derım..gayet temiz bi y550 var orada.. teşir diyede aklın karısmasın böle urunler az gelır genelde hpde bunu cok yapıyo..kacırma bence makınada hersey ddr3 üzerine kurulu bı makına varmıkıne hemde64 bıt sistem çok zor...
hımm y650 ne zamana çıkacak acaba bilgisi olan varmı istanbula bu aralar gidemem artık okullarn açılmasına yakın giderim int şipariş vermeyi düşün,yorum
valla temmuzun ortası diye bılıyorum ama sonuda olabilir...
İstanbul'a gitme imkanım yok şu an için. Bulunduğum yerdeki Teknosa'ya sordum. Kasadaki bayanla beraber baktım 10 - 12 şubede gözüküyor ama hepsinde 1 tane o da teşhir ürünü. İsterseniz getirtelim dediler ben istemedim kimin ellediği belli değil çizik midir değil midir... Riske girmek istemedim. Şöyle bir şey sorayım, diyelim ki ben Teknosa'ya tamam getirtin dedim. O ürünü almak zorunda mıyım? Yoksa inceleyip işte Windowsu kurup performansına falan bakıp öyle de alabiliyor muyum? Zira Teknosa'daki bayan biraz bilgisiz geldi. Elinizde başka DDR3'lü model var mı dedim bana 4 GB RAM'li modelleri gösterdi, nitekim hepsi DDR2 :)
:D nedense teknosacı arkadaşlar akademide eğitilip mağazalara postalanan arkadaşlar..yani bu işi ustalık(sensei) olamk ıcin yapmıyolar üstleride çok zorluyo.her işe kosuyolar arastırmaya vakitleri kalmıyo...
söle dıyım kısacası ürünü getirt.. üstede yazdım cevahir magazadaki ürünü biliyorum... orada bir arkadaşım var ismini istersen özelden sölerim onu ararsın ürünün temizliği hakkında sana bilgi verir.cünki bi zamanlar ben bakıyodum bütün ürünlere o magazada.ürün çok temız ama özellikle istanbul cevahir avmden isteki o urunden ok eminim... ürünü temizlesin sana göndersin en ufak çizik vs bısey görursen bırakırsın.. almassın sonucta gelıcek urun teşşir ürünü görerek alıcaksın o konuda alma zorunlulugun yok... soracagın bişey olursa özelden yardım ederım sana
Teşekkür ederim. Ben babamla konuşayım bir. Ona göre sizinle ö.m. den irtibata geçerim.