Şimdi Ara

Lenovo Y-550 yerine ne almalı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
6.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O belleğe göre değişir adamlar niye yavaşlatsın daha fazla para verip sony niye ddr3 kullanıyo
    Haftaya bimeks e yeni lenovolar gelcekmiş Y550 ve Y650
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Orjinalden alıntı: cemaydinlik

Beklemenizi tercih ederim bende bekliyorum şu zaman aralığında sistem belleği drr2 olan olan notebook almak pek doğru bi karar olarak gelmiyor bana HP ler fazla ısınıyo falan diyolar ama pek bilgim yok yeni kasaları biraz farklı sanırım şu siyah olanlar ya da sadece siyah yapmışlar pek bilgim yok HP ler hakkında. 2bin tl civarında bs alcam diyorsanız işlemci benim için daha önemli diyorsanız aynı fiyatlarda işlemcileri bu lenovolardan daha iyi olan bs ler var onları düşünün ama ddr3 süz bs almak tuhaf geliyo bana, daha sonra değiştirme gibi bi şansında olmuyor işlemci içinde geçerli tabi bu

DDR3 ramleri çok iyi sanmayın.Daha yerine oturmamış bir ram türü ve bellek zamanlamaları DDR2'den daha kötü.Dolayısıyla ağır işlemlerde genellikle DDR3,bu zamanlamalardan dolayı DDR2'nin de gerisine düşüyor...

Belek zamanlamalarının kötü olduğu bilgisini nasıl edindiniz

• İnternetteki testlere bakarsan görürsün
    Gecikme süreleri daha yüksek DDR2'lerden
    Sony'e git bak bakalım en yüksek modeli FW olan FW41 modeli onda bile 6 GB DDR2 bellek vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanemre58 -- 9 Temmuz 2009; 17:03:45 >
  • Üslübunu değiştir bence artislikte yapma burda kimseye, intdeki 3-5 şeyden yola çıkarak mı söylüyosun genelleme yapma o belleğin problemi olabilir notebook belleğimi onu bile söylemiyosun
    Bişey söylüyosanız duymuşsunuz adam gibi söyleyin
  • quote:

O belleğe göre değişir adamlar niye yavaşlatsın daha fazla para verip sony niye ddr3 kullanıyo

haftaya gelme konusu kesin mi acaba :D
  • aşırı pahalı bi bs grubu değil fw41 ddr2 olabilir normal sony için, 4bin 5 binlik bs lere bakın bakalım, monster lara bakın, apple lara bakın drr2 nin drr3 den üstün olduğunu hiç bi şekilde düşünmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratseyy

quote:

O belleğe göre değişir adamlar niye yavaşlatsın daha fazla para verip sony niye ddr3 kullanıyo

Evet tam modellerini aldım, biri t6600 işlemcili biri p8600 işlemcili hangisi hangisinin bilmiyorum ama ayrıntılı konuşmadım, bimeks e geliyorsa teknosa gold vatan ve media markt a da gelme olasılıkları yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaydinlik -- 9 Temmuz 2009; 17:14:54 >
  • quote:

Üslübunu değiştir bence artislikte yapma burda kimseye, intdeki 3-5 şeyden yola çıkarak mı söylüyosun genelleme yapma o belleğin problemi olabilir notebook belleğimi onu bile söylemiyosun

Artistlik yaptığım yok test yapılan yerler tomshardware,forums.techpowerup.com gibi bilindik donanım siteleri.Ayrıca hepsinde DDR2 geçiyor demedim.DDR3'ünde geçtiği bölümler var ama bazı ağır işlemlerde DDR3 bellekler gecikme sürelerinden dolayı DDR2'nin gerisine düşüyor.Belleğin notebook ya da masaüstü bellek olması birşeyi değiştirmez hepsinde gecikme süreleri fazladır...

• quote:

quote:

quote:

Evet tam modellerini aldım, biri t6600 işlemcili biri p8600 işlemcili hangisi hangisinin bilmiyorum ama ayrıntılı konuşmadım, bimeks e geliyorsa teknosa gold vatan ve media markt a da gelme olasılıkları yüksek

y650 t6600 işlemcili sanırım. bu çok iyi haber,bir hafta daha bekleyelim o zaman . çok teşekkürler

• quote:

quote:

Üslübunu değiştir bence artislikte yapma burda kimseye, intdeki 3-5 şeyden yola çıkarak mı söylüyosun genelleme yapma o belleğin problemi olabilir notebook belleğimi onu bile söylemiyosun

Artistlik yaptığım yok test yapılan yerler tomshardware,forums.techpowerup.com gibi bilindik donanım siteleri.Ayrıca hepsinde DDR2 geçiyor demedim.DDR3'ünde geçtiği bölümler var ama bazı ağır işlemlerde DDR3 bellekler gecikme sürelerinden dolayı DDR2'nin gerisine düşüyor.Belleğin notebook ya da masaüstü bellek olması birşeyi değiştirmez hepsinde gecikme süreleri fazladır...

kaç marka ddr3 üretiyor notebooklara üreten keç marka var, ram e göre değişir o, 1066 mhz diye 3 kanallı diye gecikme süresi fazlamı olacak, notebooklarla yapılmış test varmı söylediğniz yerlerde ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

y650 t6600 işlemcili sanırım. bu çok iyi haber,bir hafta daha bekleyelim o zaman . çok teşekkürler

Önemli değil

• quote:

quote:

quote:

kaç marka ddr3 üretiyor notebooklara üreten keç marka var, ram e göre değişir o, 1066 mhz diye 3 kanallı diye gecikme süresi fazlamı olacak, notebooklarla yapılmış test varmı söylediğniz yerlerde ?

Her marka farklı ram kullanır ben o kadarını bilemem.Biri Ocz kullanır diğeri Hynix.Gecikme süreleri CL9-CL8 diye oluyor sonuçta genel olarak gecikme süreleri yüksek.Şu an için arasındaki farkı normal bir ev kullanıcısı pek anlayamaz.Bu fark ancak Q9000,QX9300 gibi işlemcilerde belli olur.

• quote:

http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=252,434&level=3&id=434&fno=2417
    Bence bu yeter

Ona bakacak olursan bir de bunu dene. Üstelik LG'den daha fazla şikayet var

http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=lenovo&s22.x=16&s22.y=9&loc=ara

• LENOVO ları siz yapın o zaman EV KULLANICILARI da hitsetsin farkı. Farkı olmayacaksa hisedilmeyecekse zorlanınca gecikme yapcaksa, niye reklam yapsınlar ddr3 daha performanslı ve daha az enerji harcıyor diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: veleciraptor

quote:

http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=252,434&level=3&id=434&fno=2417
    Bence bu yeter

Ben LG'e hitaben gösterdim o linki.Yoksa Lenovo'nun servis kalitesini biliyorum çalıştığım sektörden.Bir ara notebook bölümünde de açılmıştı en iyi satış sonrası desteğin Lenovo'da olduğuna
    Cem,
    DDR3 ram ileriye dönük bir teknoloji bunun farkındayım ama daha henüz oturmamış teknoloji.Enerji konusunda bana gerek yok sürekli pilsiz kullanırım bilgisayarı.Zaten fark edeceği pil ömrü de %5-%6 civarı birşey.Bana göre 3 GB DDR3 ramdense 4 GB DDR2 800 MHz rami tercih ederim.Zaten Win7 geldiğinde öyle yapacağım

• quote:

Orjinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Bence bu yeter

arkadaşlar bu şikayet var sitesindeki herşey müşterilerin hurafeleri.... bir müşteri şikayet etmiş;;;

Vatan Bilgisayar'dan 26.06.2009 tarihinde iki adet Lenovo ideapad g530 satın aldım. Bu ürünü satın almamdaki en büyük etken, markanın güvenirliği ve bu konudaki tecrübesiydi.

Cihazları aldıktan sonra kutu içeriğinde sadece cihaz, şarj cihazı ve iki tane kullanım kılavuzu çıktı. Bunların haricinde ne satın aldığım Vista lisans CD'si ne de driver'lar bulunmaktaydı.

Bugün aradığım firmanın destek hattındaki arkadaş ise bu CD'lerin bulunmadığını ve belki ileriki aylarda olabileceğini söyledi. Şu an bu şartlarda Lenovo aldığıma başka markayı tercih etmediğime pişmanım. Siteniz aracılığıyla problemlerin çözüm bulmasını rica etmekteyim. **

şimdi bu arkadaş ürünü almış ve bi açmiş içinde cdler yok...off öle sinirlenmişki keşke lenovuyu almasaymıs:D:D:D biraz sert konuşayım sikayet var sitesi böle sorunlu insanlarla dolu..arkadaşımız biraz araştırsa microsoftun yazılım cdlerini artık vermediğini ve recovery bölümü oldugunu üstelik format tusunun oldugunu görmüyo..öle pc almak için mağazaya gitmiş bir aradasımız:D

böle seylerle çalıştığım yere yüzlerce müşteri geliyo..müşteri haklıdır tamam ama her zaman değil biz sizlere yardımcı olurken sıra bize geldiği zamanlarda olur:D...

onun için siz siz olun ürünüzü tam kontrol etmeden şikayette bulunmayın:D

• quote:

Cem,
    DDR3 ram ileriye dönük bir teknoloji bunun farkındayım ama daha henüz oturmamış teknoloji.Enerji konusunda bana gerek yok sürekli pilsiz kullanırım bilgisayarı.Zaten fark edeceği pil ömrü de %5-%6 civarı birşey.Bana göre 3 GB DDR3 ramdense 4 GB DDR2 800 MHz rami tercih ederim.Zaten Win7 geldiğinde öyle yapacağım

Genel olarak ddr3 ddr2 den iyi değilmi şimdi
  • sailorsaturn arkadaş verdiğin örnek çok güzel ama benim takip ettiğim kadarı ile oradaki şikayetlerin çoğunluğu sanki daha çok ciddi ve donanımsal sorunlar oluyor.yani örnek de verdiğiniz arkadaşın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanan olayla genelleme olmaz.ama yine de etraflıca araştırıp şikayet yapmamız da vayda var diğer insanları yanlış bilgilendirmemek adına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: patronas

sailorsaturn arkadaş verdiğin örnek çok güzel ama benim takip ettiğim kadarı ile oradaki şikayetlerin çoğunluğu sanki daha çok ciddi ve donanımsal sorunlar oluyor.yani örnek de verdiğiniz arkadaşın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanan olayla genelleme olmaz.ama yine de etraflıca araştırıp şikayet yapmamız da vayda var diğer insanları yanlış bilgilendirmemek adına.

dostum orada lenovonun 3 sayfa şikayet girilmiş emin ol hepsini okudun rahat yarısı hurafe..diger yarısı donanım... adam demıs 2 ölü pixel cıktı..ee bunu zaten kanunlar yasalar acıklamıs belli bir milimetre kare içinde en az 3 ve üstü olucak..2 tane cıkmıs gidip oraya bagırp cagırmaya ne gerek var.paramızla rezil oluyoruz lafınada gıcık oluyorum paranla rezil ouyosun bende sana o verdıgın para kadar mal veriyorum...

insanlar araştırmadan laf ebeliği yapıyo patronas kardes..vatana böle yüzlercesi geliyo.delirtiyolar müşteri hizmetlerindekileri..

• quote:

Orjinalden alıntı: sailorsaturn

quote:

Orjinalden alıntı: patronas

sailorsaturn arkadaş verdiğin örnek çok güzel ama benim takip ettiğim kadarı ile oradaki şikayetlerin çoğunluğu sanki daha çok ciddi ve donanımsal sorunlar oluyor.yani örnek de verdiğiniz arkadaşın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanan olayla genelleme olmaz.ama yine de etraflıca araştırıp şikayet yapmamız da vayda var diğer insanları yanlış bilgilendirmemek adına.

dostum orada lenovonun 3 sayfa şikayet girilmiş emin ol hepsini okudun rahat yarısı hurafe..diger yarısı donanım... adam demıs 2 ölü pixel cıktı..ee bunu zaten kanunlar yasalar acıklamıs belli bir milimetre kare içinde en az 3 ve üstü olucak..2 tane cıkmıs gidip oraya bagırp cagırmaya ne gerek var.paramızla rezil oluyoruz lafınada gıcık oluyorum paranla rezil ouyosun bende sana o verdıgın para kadar mal veriyorum...

insanlar araştırmadan laf ebeliği yapıyo patronas kardes..vatana böle yüzlercesi geliyo.delirtiyolar müşteri hizmetlerindekileri..

Doğru söylüyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.