C3 48'lerde EX panel vardır. Veya en kötü WBE (Evo) vardır. O da, zaten EX'in ilk jenerasyonu. Ömürleri eski OLED'lerden çok daha uzun. Yüksek parlaklıkta haber izlemek veya aynı oyunu yüksek HUD parlaklığında binlerce saat oynamak gibi bir şey yapmadıkça, yıllarca sorunsuz gider. EX panelde, normal bir kullanımda, en az 30000 saate kadar görüntüde hissedilir bir bozulma olmayacağı söyleniyordu. Muhtemelen doğru bir rakam. Reddit'te, LG C8, C9 ve CX gibi eski panelleri 15000 saattir sorunsuz kullanan ve kullanmaya devam edenler var. Onlar o kadar gidiyorsa, yeni panellerin o rakamı katlaması beklenebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Temmuz 2024; 13:11:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU] (249. sayfa)
-
-
Saol hocam yukardaki modeli aldim bakalim hangi panel cikicak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun. C3'lerde bir kod ayrımı yok hocam. Ekrana bakarak anlamak için ise, mikroskop lazım. EX ve WBE'nin piksel yapısı birbirine çok benziyor.
Önemli olan, eski WBC panel olmaması. Onun da C3 48'de kullanılma ihtimali yok. C2 42'de falan olabiliyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Temmuz 2024; 13:54:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar. Lg oled 65 c2 sahibiyim. Yaklaşık altı aydır başka bir şehirde yaşadığım için kullanamıyorum televizyonu . Hafta sonu gelip açtığımda yeni webos güncellemesi yaptı. C3 lerdeki webosu yükledi. Sanırım bundan sonra her sene beş sene boyunca yani yeni webos yüklenecekmiş. Güzel olmuş. Benim merak ettiğim en son çıkan C4 modelde neler yenilendi bendeki c2 ye göre. Uzaktan kumanda aynı gördüğüm kadarıyla . Bunu değiştirmemelerine şaşırdım aslında. Daha iyi bir kumanda yapılabilirdi böyle güzel bir televizyona. Televizyonu belki altı ay daha kullanamayacağım gibi görünüyor boş duruyor. Satıp değerlendirmemi tavsiye eder misiniz parayı altına yatırıp mesela
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
C4'te parlaklık olarak, %25 ve %50 window'da iyi artış var, ama genel fark çok fazla değil. Zira panel teknolojisinde C2'den farkı yok. Aynı EX panelin 3. jenerasyonu var.
Görüntü işlemede de gelişme var. (Ton haritalama, upscaling vb). Ama görüntüye ciddi bir etkisi olmaz.
Yenilikleri artık G serisinde yapıyorlar. G3'le fark açılmaya başladı. MLA katmanı, META algoritması ve heatsink var. Bu sayede, parlaklık ciddi arttığı gibi, ton haritalama ve renklerde de önemli fark oluyor. G4'ten itibaren ise, işlemci de C serisinden farklı oldu. (A11 serisi)
C8 ve üstü bir TV'si olanlar için, yüksek fiyat farkıyla upgrade'e değecek en alt model G3.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Temmuz 2024; 1:52:27 >
amazon prime da film izlerken alt yazılar bir dahaki konuşmaya kadar ekranda sabit kalıyor başına gelen var mı?
Evet bende var hocam, filmden filme degisiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu konunun başlığı LG OLED TV KULLANICILARI olarak değişse daha iyi olmaz mı?
-
Hakkaten bir düzenleme yapılmalı. Bu konu haricinde, LG G3 ve G4'ün konuları var. Hatta G4 için 2 konu var.
Eskiden her yıl, bu konu gibi ana konular açılıyordu. Ancak:
- G3'ten itibaren, C serisiyle farkın açılması.
- Samsung Oled çıkarınca, bazı kişilerin Samsung'a geçmesi
- @StreamRolleR gibi LG paylaşımı yapanların yazmayı bırakması etkili oldu.
Bir de, C9-CX-C1 döneminde çok Oled alan oldu. Onların çoğu hala upgrade yapmadığı için foruma yazmıyorlar. Kısaca, ana konuyla falan uğraşacak adam kalmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Temmuz 2024; 20:45:52 >
Selamlar hocam ben TV paylaşımı değil, komple forumu bıraktım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 17 Temmuz 2024; 21:59:41 > -
Oled sevdamız devam ediyor, geçen sene aldığımızı 55c2 ve 42c2 yanına bu gece vatandan 48c3 aldik 29000 tl ye indirimli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
C4 Ana konu açılmadı mı hala 2024 model OLED onu da favlayalım oradan devam edelim hala oled nasip olmadı almak umarım oled lg alabilirim bir gün.
-
Hocam yaşadığınız durumla için panelle ilgili garantiden bir işlem yaptırabildiniz mi?
-
Ufak bir sağlık durumu oldu da hocam yeni toparladım onla ilgilenmekten henüz TV olayının üstüne düşemedim :( Burak Bey’e özelden soracağım.
İstanbul’dayım, servisi aramıştım da böyle böyle bir durum var Ankara LG yetkili bayisinden satın alırken ek garanti yaptırmıştım dedim ancak bizde resmi garanti dışında kayıt olmuyor gelirsek ücret alırız ek garanti yaptırdığınız bayi ile görüşün vs. dediler.
Aslında bu başlıkta bahsedip Burak Bey’i de etiketledik ancak satış yaptığı 2024 başlığını çok sıkı takip edip her mesaja orada anında cevap dönmesine rağmen buralara artık pek uğramıyor takipte değil sanırım. Özelden yardımcı olur herhalde.
C2 için güncelleme gelmiş sanırım dün yoktu var mı deneyen?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben güncelledim bir fark göremedim
Son güncellemeler ile Fark görmediğini söyleyen pek çok kullanıcı var ancak ben farklı bir deneyim yaşıyorum son güncellemeler ile özellikle uydu yayınlarında (hd kanallar) bariz bir şekilde görüntü kalitesinde bozulmalar yaşıyorum televizyonu fabrika ayarlarına döndürmek de bir işe yaramadı
Eskiden tv'ye pc bağlıyken oyun modunu açtığımda "standad, spor vb" gibi seçenekler gelirdi. Ama şimdi o menü erişelemez durumda.
Youtube açıkken ekranı karanlık moda alırdım, şimdi o da yok.
Millet yeni tv alsın diye mi yapıyorlar anlamıyorum.
-
Genel ayardan Seside oyun moduna getirin açılıyor menü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X