Şimdi Ara

Linea 1.3 Multijet test ettim..!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bugün sıkıntıdan napayım dedim,gittim Linea 1.3 Multijet test ettimÇok uzun kullanma imkanım olmadı ama araç hakkında çoğu şeyi tanıdım diyebilirim.Benim aracım 2001 Doğan 1.6.i.e,öncelikle şunu söyleyeyim Linea nın 1.vitesi herkesin de dediği gibi zayıf kalıyor yani benim doğan slx ile ilk kalkışta çok rahat geçerim lineayı (Ama sadece 1.viteste).Eğer 1.vitesten 2.vitese çok çabuk atarsanız (yani 1000-1500 devir arasında) çok problem olmamakla birlikte araç 2-3 saniye yığılma yapıyor sonrada hissedilir derecede hızlanıyor.2000 devirden başlayarak 4000 devire kadar turbonun yardımıyla çok güzel gidiyor ondan sonra ivmelenmesi yavaşlıyor ama zaten 4000 devirin üstüne çıkmanıza gerek kalmıyor çünkü en yüksek tork bu devir aralığında veriyor.Bazı arkadaşlar araba gitmiyor falan diye rivayetler çıkarmışlar,o arkadaşlar ya daha önce çok güçlü arabalara binmişler ya da sırf laf olsun diye mualefet olmak için kafadan atıyorlar.Şimdi bazıları diyecekki "sen de doğan slx ten inmişsin diye sana hızlı gelmiştir"Hayır arkadaşlar yaklaşık 15 senelik şoförüm o kadar anlama hakkım olsun artık. hakkını yemeyelim araba 1.vites harici çok güzel ve yeterli gidiyor.Ayrıca bu araba zaten ekonomi arabası hız isteyen 2.0 motor araba alsın o zaman iyi gider araba ama yakıtı da lineanın 3 katı olur heraldeAraba 1.vites harici gayet güzel hızlanıyor yani birazcık koltuğa yapıştırdığını da hissediyorsunuz.Çok çabuk devirlendiği için vitesi 3-4-5 diye değiştirip basıyorsunuz araba hiç zorlanmadan ve kısa mesafede 120-130 görüyor.Tam dikkat etmedim ama 5.Vites 3000 devirde hız 130 falandı veya biraz daha fazla.Benim Doğan ya da başka marka bir benzinli araç 5.vites 3000 devirde en fazla 95 görür,daha az gaza basarak yaklaşık olarak 40 km fazladan hıza sahip olabiliyorsunuz bu da dizel araç farkı.
    Benim test ettiğim araç 85.000 km de idi ve en düşük baz modeldi o yüzden iç aksamı çok kaliteli değildi ama üst donanımlarda gerçekten kalite farkı fazla,koltuklar daha iyi konsol daha güzel direksiyon deri v.s...Araç baz model ve ABS fren yoktu buna rağmen frenleri çok hoşuma gitti.ABS li Lineanın frenleri gerçekten muhteşemdir heralde.
    Gelelim ses yalıtımına,araç düşük devirlerde motor sesini içeriye biraz alıyor ama çok rahatsız edecek derecede bir ses değil normal dizel araba sesi işte.ilginçtir yüksek devirde ses azalıyor yani uzun yolda kafam şişer mi diye düşünen arkadaşlar varsa rahat olsun motor sesi o kadar çok değil uzun yolda sorun olmaz diyorum.Araçta ben pek fazla asfalt sesi duyamadım üstelik test aracı 2008 modeldi ve biraz hor kullanılmıştı.Yani ses yalıtımı ve süspansiyonları güzeldi.Bir de dikkatimi çeken şey araba hızı belli etmiyor,benim Doğan ile 110 km üstüne çıkınca hem motor sesi artıyor hem de arabanın hafiflediği hissdiliyor ama Linea gerçekten güzeldi,çok kısa mesafede 130 km sürate çıktım ama araç gerçekten hızı belli etmiyor yani oturaklı bir araç.
    Yakıt tüketimine gelirsek;ben aracın ivmelenmesini görmek için biraz agresif kullandım ama buna rağmen yol bilgisayarı anlık tüketimi 6,8 gösteriyordu,üstelik bu test aracı yani kimbilir kaç kişi kullandı ve nasıl kullandı.Bu arada trafik yoğundu ama dikkatli kullanılırsa sanıyorumki şehiriçi 6,00 litre görmek zor değil.
    Aklıma gelenler bunlar okduğunuz için teşekkürler.Başka sorunuz olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım...

• teşekkürler.. lazım olan herşeyi yazmışsın :)
  • Yeni modellerde yani 2011 lerde ses yalıtımını iyileştirmişler, 2009 model bitanesine binmiştim lastik sesini çok içeriye verirken 2011 modellerde epey izolasyon var ses vermiyor
  • ysf 223 paylaşım için teşekkürler

ama linelarda actuel hariç hepsinde abs standart sizin kullandığınız araç 2008 ve active bile olsa abs standart actuel 2010 dan itibaren var sizin kulandığınızda abs vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 20 Mart 2011; 20:55:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starforces

Yeni modellerde yani 2011 lerde ses yalıtımını iyileştirmişler, 2009 model bitanesine binmiştim lastik sesini çok içeriye verirken 2011 modellerde epey izolasyon var ses vermiyor

Hocam bende aracı teslim alalı 3 gün oldu, grande puntodan sonra araç çok sessiz geldi, arka çamurluklarda izolasyon malzemesi var, arka koltuk altlarında var active plus ama dediğin gibi baya sessiz. rüzgar sesi de 120 de hafiften gelmeye başlıyor daha üstünü denemedim.
  • Araç fiyat performans için gayet güzel. Ses olay da sanırım lastiklerden de kaynaklanıyor. Yumuşak lastik daha az ses yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok artık bitti

ysf 223 paylaşım için teşekkürler

ama linelarda actuel hariç hepsinde abs standart sizin kullandığınız araç 2008 ve active bile olsa abs standart actuel 2010 dan itibaren var sizin kulandığınızda abs vardır

Valla hocam sert fren yaptım pedal ayağıma vurma yapmadı(hani abs ler tak tak diye ayağa vurur ya),bir de arabanın sorumlusu da ABS yok dedi,belki de abs bozuktu tam bilmiyorum ama frenleri çok hoştu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lastik yeni olunca ve yerler kaygan değilse kolay kolay abs devreye girmez. ABS fren mesafesini artırır fakat manevra kabiliyeti sağlar.
    Genel olarak Linea'nın frenleri başarılı.
  • 2011 lerd ses yalıtımı çok iyi
  • Arkadaşlar yazılarınızı ibretle okudum. Bende 2012 model Linea 1.3 dizel Euro 5 motor mevcut. Sıfır aldım şuan 53000 km de, araç hakkındaki görüşlerim : Araç genel itibariyle çok kötü, ama aracı 90'dan yukarı sürmeyecekseniz tercih edebilirsiniz. Araç 95 beygir, 120 km hızla uzun yol yaptığımda aracın sesinden dolayı başım ağrıyor. Bu kadar ses şahin doğandan sonra bu araçta vardır diye düşünüyorum. Aracın 120 km den sonraki yol tutuşu çok kötü, rüzgar varsa şerit değiştirmeye korkuyorsunuz, yakıt olarak araç gitmediği için 90 ile sürerseniz normal yakıyor fakat benim gibi 110-120 ile giderseniz araç 6,2-6,3 litrenin üzerinde yakıt yakıyor, bu hız için çok kötü bir yakıt yakma oranı. ABS'sine gelince ABS çok hızlı devreye giriyor. önünüzde kalite bir araç ani frene basarsa durmakta güçlük çekiyorsunuz çünkü araçta ABS hemen devreye giriyor. ABS konusu Linea araçların modeline görede değişiyor, eski bir Lineaya bindim aracın frenleri tamamen farklıydı ve çok iyiydi. Şuanki en büyük derdim ses, aracı alırken bunları göz önünde bulundurup, tavsiyem bu araca para vermeyin. Üzerine para ekleme durumunuz varsa, Toyota, Honda tarzı araçlara yönelin, daha az maliyetli araç alma durumunuz olursa Hyundai veya Renault almanızı tavsiye ederim.

• Bir sene 2012 model linea 1.3 dizel kulandım memnun kalmadım araba çok hantal atak bir araba değil sürüş zevki yok
  • 2012 model 29 bnde linea aldım ve arac cok basarılı yanlız ses olayı bıraz rahatsız edıcı belkide dizele ilk gecişinm diye öle gelioo arac hantal degıl bnce sadece 1. Vites kısa biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman1933 -- 8 Nisan 2014; 16:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model linea 1.3 multijet deneme fırsatım oldu, birinci vites çok sıkıntılı, düşük devirde 2 ye geçince araba bayıyor 2 sn kadar, normal devirde geçince araba tekliyor, yüksek devirde bağırtarak geçince sıkıntı yaşamadım sadece. Vitesleri 3000-4000 devir aralığında attığınızda çok seri hızlanıyor.

Hız denemesi olarak 185 gördüm ibrede sabah 7 de 3 şeritli boş artvin yolunda. Zorladım ama yukarıya çıkmadı...
    110-120 Km/sa aralığında kullandım 1600 km boyunca aracın yaktığı yakıt tam 400 Lira. Km de 25 kuruş yakmışım, yalnız gezi amaçlıydı yolculuk, bol bol dur kalk ve şehir içi yaptım...

120 km ve sonrasında araç ses almaya başlıyor, ama öncesinde dizel olmasına rağmen çok sessiz ve rahat bir yolculuk yaptım. o hızlarla girdiğim virajlarda araba savrulma hissi yaşattı yalnız...

Ailem Fiorino 1.3 multijet kullanıyor o aracı hiç beğenmemiştim. Bunu da ona benzer zannediyordum ancak beklentilerimin kat kat üstünde çıktı.

• Arkadaşlar bende 2013 model 0 km 1.3 Linea Multijet- Aktive Plus modeliyle aranıza katıldım. ( 38.500 TL) Aracın vites geçisleri,hız,devir aralığı hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. İstanbul şehiriçi trafiğin yoğun olduğu,dur,kalkların çok olduğu,yokuş,rampa,eğimin olduğu... yani trafiğin biraz yoğun olduğu bir yerde ne şekilde kullanılmalı.
    Kısaca araç kullanımı hakkında bilginize ihtiyacım var.
    Saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.