Şimdi Ara

Logitech Z213 arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde logitech z213 model 2+1 ses sistemi var.

Logitech Z213 arızası

Sistemde güç var kumanda ışığı yanıyor ilk açtığımda tık sesi geliyor ancak sistemde ses yok.

Küçük hoparlörleri ayrıca telefona bağlayınca ses geliyor onlarda problem yok.

Büyük hoparlöre voltaj verince titriyor patlak değil.

Kumandadan anakarta giden kabloların hepsini multimetre ile kontrol ettim kopukluk temassızlık yok.

Anakart üzerinde 2 adet TEA2025 entegresi var. Bacaklardaki voltaj değerlerini ölçtüm. Olması gereken değerler ve ölçtüklerim aşağıdaki resimde olduğu gibi.

Logitech Z213 arızası

Ses neden gelmiyor yardımcı olabilecek var mı?

Logitech Z213 arızası

Logitech Z213 arızası

• Cihaz kapalıyken

Multimetre yi diyot ölçümü moduna alın.

Kırmızı prob TEA 2025 4-5 nolu pinine sabitleyin, siyah probla diğer bacakların ölçüm değerlerini numaralandırarak yazar mısınız?

1-

2-

3-

gibi...

Logitech Z213 arızası
  • Iki entegreyi de ölçtüm değerler aynı gibi.
    Logitech Z213 arızası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın arkasında 4558 smd entegresi var 1 adet. Cihaz açıkken bunun da voltaj değerlerini ölçtüm. VCC bacağında 10V diğer bacaklarda 5V okunuyor.

Ayrıca bazı bacaklarda ölçüm yaparken subwooferda uğultu oluşuyordu.

Logitech Z213 arızası
  • Konu yarıiletken arızası olabileceği gibi basit sorun da olabilir. Hoparlöerden geriye doğru ölçseniz?

Mesela sterio jak var, bu jak çoklu bağlantıları geçiş yaptırır. Bunu atlayıp ses çıkışını direk hoparlöre verebilirsiniz eğer aradaysa.. Jakı da ölçebilir, kulaklık takıp deneyebilirsiniz.

Soğuk lehim de olabilir yani çatlamış ve iletimi kesmiş bir lehim noktası.

• punisher_1211 kullanıcısına yanıt

Size yardım etmek istiyorum.

Başka forumlarda çözüm arıyorsunuz

Burada çözüm bulunmazsa başka foruma sorulması uygun olurdu.

Vaktimizi boşa harcamayalım.

O forumdan devam edin.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 15 Ekim 2022; 11:38:47 >
  • Aslinda önce baska forumlarda konu actim sonra burada konu açtım. Yardimci olmanız icin bazi on koşullarıniz varsa saygı duyarım. Ancak hangi forumdan devam edeceğime siz karar veremezsiniz.

Iyi günler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LOGİTECH Z5500 ARIZASI??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın @muhsin kamer sizin gibi değerli bir forumdaşımız, forum önde kişilerindendir. Bunu bilmeyebilirsiniz ama bilgi sahibi insanların hak ettiği itibarı göremediği zamanımızda göz önünde bulundurmalısınız.

Gerginlik sebebi olmamalı. Fikirler konuşulmalı. Mesela konu sahibi olarak Sayın Muhsin Kamer'in sorularını yanıtlayarak devam edebilirsiniz. Hem bu konu hem de bu konunun muhatap olduğu internet dünyası için.

Buyrun.

• entegrenin birisi bass icin digeri stereo icindir, entegrelerin, İN girislerini tespit edin ve opamplar ile baglamtisini kesin yani bosa alin,, devreyi calistirinca oralara elinizle dokununca hoparlorlerden cavzt cuzvt sesleri geliyorsa , ses cikis entegreleri saglamdir.

bu durumda geriye opamplar kaliyor.

bu cavzt cuzvt ses tüyosu size ömür boyu lazim olup fikir verecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.