Ham petrol fiyatlarının son 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesine bağlı olarak yurtiçinde de akaryakıt ve LPG fiyatlarında indirime gidildi. Bugünden geçerli olacak şekilde otogaz ve tüpgaz fiyatları ucuzladı. Zaman’ın sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre indirim otogaza yüzde 11,39 oranında, tüpgaza ise yüzde 9,89 oranında yansıdı. LPG’deki düşüş, otogazı litrede 16-33 kuruş ucuzlattı. 12 kilogramlık tüpgazın fiyatı ise 70 liradan 62 liraya düştü. Benzinde litrede 8 kuruş, motorinde ise 9 kuruş indirim oldu. İndirimler bugünden itibaren geçerli. Ham petrol fiyatları son dönemde hızlı bir düşüş trendine girdi. Varil fiyat (brent) yıl içerisinde 115 dolar seviyesinden 55 dolara geriledi. İndirim akaryakıt istasyonlarında pompaya beklentilerden az da olsa yansırken, LPG’ye yansımaması tepki almıştı. LPG’deki (likit petrol gazı) yüksek indirimin uluslararası piyasa kaynaklı. Akaryakıta yapılan indirim sonrası İstanbul’da istasyonlarda benzinin litre fiyatı 4,19 liraya, motorinin ise 3,70 liraya geriledi. Ankara’da ise benzinin litresi 4,19 lira ve motorinin 3,74 lira oldu. LPG’de ise fiyatlar illere göre değişken olmakla beraber indirim sonrası İstanbul ve Ankara’da LPG otogazın fiyatı litrede 2 lira seviyelerine geriledi.
Başımıza taş yağacak...
Çok iyi oldu bu Adana'da da artık 1.90'a gaz alabileceğiz herhalde
Ankarada 1.92 den aldim :)
quote:
Orijinalden alıntı: lacetti0606
2 hafta önce Ankara'daydım, Gülveren'den 1.95'e almıştım şimdi kaç oldu acaba
Umarım pompaya da aynı oranda yansır indirimler özellikle lpgde
Dilelelelelelele otogaz 2010 yılı fiyatlarına geri döndü. vınn vınnnnn
Hayret..
quote:
Orijinalden alıntı: C.Canky
Hayret..
Ankara'da 2.30'dan satan Shell 2.12 yapmış. bu da demek oluyor ki benim her zaman aldığım Total'de 2.05'ten 1.87 olmuştur.
Pomoaya yansimiyor. Ilk indirimde yansimidti sinrakinde gram hsreketlenmedi mesela. 2.15 fakanken bi anda 2.25 oldu simdi 2.15 e indirirler yjne. Brnce bu pompalara da bi ayar cekmek lazim
fiyatlar ankara ve istanbula yansıyor heralde
biz doğuda indirimin i sini görüyoruz ancak
quote:
Orijinalden alıntı: bozak07
fiyatlar ankara ve istanbula yansıyor heralde
biz doğuda indirimin i sini görüyoruz ancak
LPG fiyatları kim ne derse desin bu yüksek vergilere oranla gayet ideal rakamlarda mazot fiyatları da gayet ideal bence gayet ekonomik oluyor toplu taşıma araçlarına göre benzin fiyatı biraz daha düşsse oda ideal rakamı yakalayacak
NOT: dışarıya göre hala en pahalı akaryakıt bizde kıyaslama toplu taşımaya göre bireysel aracın ekonomik duruma gelmesine göre yapılmıştır
2.27 den satan istasyon 2.09, 2.45 den satan istasyon 2.22 yapmış fiyatı Üsküdar'da. Kozyatagı'nda 2.07 den alıyorduk indirimden önce, bakalım orada ne olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: _MaxPayne_
Çok iyi oldu bu Adana'da da artık 1.90'a gaz alabileceğiz herhalde
Adanada nereden alıyorsunuz LPG yi genellikle 2.30 2.40 civarlarinda fiyatlar. Ben akkapi yolundaki alpet i kullaniyordum uzun süredir 2.08 ama ucuz fiyata veren başka firma varsa bilmek isterim
2.06 dan alıyoduk 1.89 diye mesaj gelmiş
quote:
Orijinalden alıntı: lacetti0606
Nereden :)
Bu devlet soyguncu arkadaş. LPG nin 1 TL olması Lazım. Benzinin ise 1,5 TL olması Lazım. Anca saray yapıyoruz