Şimdi Ara

LPG ilk kullanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam daha önceki forumlarımda da bahsettiğim gibi Seat cordoba marka bir araç aldım ilk defa LPG li araca biniyorum. İşimden dolayı ne yaktığını filan bir türlü hesaplayamadım. Tüp göstergem de arızalı olduğundan bagajdan bakıyorum ama 30 TL lpg aldım km yi sıfırladım şu anda 138 Km yaptım bana fena gibi gelmedi halen de var içinde sizce ortalama depo kaça doluyor ne kadar yakarım bilgili arkadaşlar paylaşımda bulunursa çok sevinirim. İyi Günler...

• LPG tankını tam boşaltıp 10-20 tl lik LPG alın ve km yi sıfırlayın. Bitene kadar da her zamanki sürüş tarzınızla aracı kullanın. Böylece bir ortalama tüketim ortaya çıkacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında aldığımda boştu zaten 30 TL koydum bir daha almadım 138 km lerde hala da ötmedi yakındır herhalde ötmesi :)
  • banamı öyle geliyor yoksa havalar ısındıkça tüketim arttımı
    sıcak havada yoğunluğunu daha çabuk kaybeden lpg yi motor daha fazla tüketiyor olabilirmi

kışın en soğuk günlerinde tüketim rekorları kıran araç aynı yolda aynı mesafede %25 daha fazla yakmaya başladı

• LPG deposundan tüketim ölçmek sağlıklı sonuçlar vermez sizi yanıltır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

banamı öyle geliyor yoksa havalar ısındıkça tüketim arttımı
    sıcak havada yoğunluğunu daha çabuk kaybeden lpg yi motor daha fazla tüketiyor olabilirmi

kışın en soğuk günlerinde tüketim rekorları kıran araç aynı yolda aynı mesafede %25 daha fazla yakmaya başladı

Tam tersi aslinda.

Sicak havada motor daha cabuk sekilde optimum sicakliga ulasir.Bu sayede motor lpgye gectikten sonra 90 dereceye ulasma suresi cok daha kisa olur

Aracinizin bakim zamani gelmis olabilir(hava filtresi,bujiler vs etkiler)

Klima aciyorsaniz etkiler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

banamı öyle geliyor yoksa havalar ısındıkça tüketim arttımı

Tam tersi, sıcak havalarda 1 lt daha az yakıyor, lpg ve benzinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 150-180 aralığında lpgniz bitecektir.

• Adana sehir ici trafigi ortalama hiz 20km/s lpg ile 11.3 lt.pompa olcumu ile de dogrulanmistir.arac seat cordoba 1.6.fabrika verisi sehir ici 9.7 lt.soyledimden asagi yakmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.