Şimdi Ara

Lpg li araçlar avm lere girebiliyor mu, giremiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hem sosyal haytımda hemde forumda lpg kullanıcıları ikiye ayrılmış durumda

Kimisi hepsine alıyorlar sorun yok diyor, kimiside kapalı otoparka almıyorlar diyor.

Yakıtı yeter girmesen de olur veya çok sorunlu zaten girsen nolur yorumları hariç bu konu hakkındaki tecrübelerinizi aktarır mısınız?

• Her yere giriliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baganinizda tüp vs. Olursa kapalı otoparklar alanlarina giremezsiniz. Bu konuyu sormuştum, dizel olduğu halde neden bakiyorsunuz bagaja diye. Aldığım cevap " bagajinizda mangal tüpü/ ev tüpü dahi olsa almıyoruz " demişti. Güvenlik..

Yani stepne olduğu kısıma taktirirsaniz tüp gözükmezse ve sorduklarında yok yanıtını verirseniz girersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde girilmiyor, çünkü ülkemizdeki avm'lerin otoparklarında uygun, yeterli şartları sağlayan havalandırma sistemi yok.
  • Yasal olarak 3-5 avm haric kabul etmiyorlar.

Ben riskini alirim derseniz (ki risk eger avm otoparkinda sizin aracinizla ilgisi bile olmayan bir yangin basladi ve tum araclar yandi diyelim, sizin araciniz yangini. Hizla dirici etki yaptigi icin zararin bir kismini size rucu edebilirler sirf arabaniz orada olmamasi gerektigi icin)

Simit depo ve benzin kapağına dolum agzi yaptiri stepneyi de bagajda tasimazsaniz kimae anlamaz.

Ama bu davranis turunu asla tavsiye etmem acik otopark her avm de var biraz fazla yürüyün olsun bitsin.

Hayirli gunler

• Hava sirkülasyon sistemi varsa her türlü girer.. kapıdaki güvenliğe nanik bile yapar..
  • Girmeyin kardeşim İstanbul’da yaşıyorum 8 sene LPG’li araba kullandım simit tank LPG vardı. Gittim açığa park ettim yürüdüm. Herkes kanun çiğnemeye çalışıyor ülkede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bursa'da bildiğim kadarıyla girilmiyor. Otoparklara girerken de zaten 3-4 tane güvenlik, arabanızın periyodik kontrolünü yapar gibi bakıyorlar sağ olsunlar. Arada soruyorum altta sürtme vs. gördünüzmü diye.
  • sözde bazı avm'lerde güvenlik kontrol yapıyor ama tek yaptığı şey bagaj kapağını kaldırıp indirmek. öyle halının altına bakmıyor tank orada asıl artık teknoloji ilerledi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

sözde bazı avm'lerde güvenlik kontrol yapıyor ama tek yaptığı şey bagaj kapağını kaldırıp indirmek. öyle halının altına bakmıyor tank orada asıl artık teknoloji ilerledi
    Aracın içine el süremezler, suçtur. Polislerde dahi, özel araç içi arama izinleri olur süreli olarak. Normalde bagaji bile inip, sürücünün açması gerek ancak gelenler müşteri sonuçta. Millet isyan etmesin diye kanıksanmış.

• Ben tüp ile girebiliyorum,simit depo olduğu icin gözükmüyor

• 2012-2015 arası LPG kullandım.
    İstanbul'da Avrupa yakasında gittiğim hiçbir AVM'de sorun yaşamadım.

Simit depoyu göremezler. Altına aynayla bakanlar da var hatta ama lpg tesisatından ziyade yabancı madde, bomba kontrolü yapıyorlar daha ziyade.

Zaten saçma bir uygulama, araçların zaten muayene kontrolü yapılıyor. Külüstür, ağzı açık mutfak tüpü gibi dolaşan aracın da zaten 5 metre öteden LPG kokusu alınıyor, onları almıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 6 Mart 2019; 8:12:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

2012-2015 arası LPG kullandım.
    İstanbul'da Avrupa yakasında gittiğim hiçbir AVM'de sorun yaşamadım.

Simit depoyu göremezler. Altına aynayla bakanlar da var hatta ama lpg tesisatından ziyade yabancı madde, bomba kontrolü yapıyorlar daha ziyade.

Zaten saçma bir uygulama, araçların zaten muayene kontrolü yapılıyor. Külüstür, ağzı açık mutfak tüpü gibi dolaşan aracın da zaten 5 metre öteden LPG kokusu alınıyor, onları almıyorlar.
    İstanbul'da en ücra köşedeki outletler dahil hiçbir yer almıyor arkadaşım bagajında tüpü görürse, hatta bagajda stepne olunca bile şüphelenip soruyorlar. Yani senin aracının lpg'li olduğunu tespit ederse İstanbul'daki hiçbir avm almıyor. Simit olunca ve kanıt olmayonca tabi öyle bir problem olmuyor, İstinyePark'a bile girersin. Ancak Starcity, 212Outlet dahil hiçbir avm almıyor hele hele Kanyon, İstinyePark, Cevahir gibi yerler hiç mi hiç almıyor. Müşteri çekmekte zorlanan Metrocity bile paralı otoparka kabul etmiyor.

Ancak Ankara'da istediğin yere girebiliyorsun, güvenlik bagaja bakıyor lpg'li olması hiçbir sorun teşkil etmiyor.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    cr-v 2.0i
    stepne dışarda
    bagaj bomboş
    avm lerde sorunsuz

• aracımda simit lpg var yedek lastik yerinde yedek lastiği de bagajan çıkardım çok yer kaplıyor zıplıyor vs.. mümkün olduğunca girmemeye çalışıyorum.
    güvenlik açıyor bagajı çantaları görüyor kapatıyor, lpgye bakmıyor ve sormuyor.
    Aslında avmlerde YASAK gördüğüm her kapalı otopark girişinde LPG li araç giremez olarak uyarı levhaları mevcut.
  • Çoğu almıyor istanbulda. Simit depo bile olsa aynayla dolum yerine falan bakıp görüyorlar.
  • Ankara'da gittiğim her avm'ye giriyorum , sorun olmuyor.
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde girilmiyor diye genelleme yapmak doğru değil ben izmirdeyim ve tüm avmlere rahatça girebiliyorum havalandırma sistemi yok demişsiniz örneğin optimum avm de yeterli havalandırma mevcut ve sürekli çalışıyor.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Bu durumda benzinli araçları da kapalı otoparka almamaları gerekir herhangi bir hortum veya deponun kaçırması durumunda yangın riski büyüktür zira benzin ısı değişimlerine oldukça duyarlıdır egzoz manifoldu vs.damladığı durumda alev alma potansiyeli oldukça yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Bu durumda benzinli araçları da kapalı otoparka almamaları gerekir herhangi bir hortum veya deponun kaçırması durumunda yangın riski büyüktür zira benzin ısı değişimlerine oldukça duyarlıdır egzoz manifoldu vs.damladığı durumda alev alma potansiyeli oldukça yüksektir.
    Ama benzin ucucudur ortamdan cabuk dagilir, lpg ise havadan agirdir ortamdan kendi kendine uzaklasmaz. O bakimdan tehlikeli zaten.

Hayirli gunler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.