Şimdi Ara

!............Lüks araçlarda LPG sistemi.............!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa'da model farkı aramaksızın çok yaygın olarak kullanılan LPG, Türkiye'de daha düşük modelli araçlarda tercih ediliyordu. Ancak son birkaç yıl içerisinde Türkiye'de de değeri 100-150 bin Euro arasında değişen araç kullanıcıları da LPG taktırmaya başladı. En büyük etken yakıt tasarrufu. Enjeksiyonlu araçlar için geliştirilen ve sıralı sistem olarak adlandırılan LPG dönüşüm sisteminin lüks araçlarda rahatlıkla uygulanabiliyor ve hiçbir sorun yaşanmıyor.

2002 Model Mercedes C 200 Kompressor aracıma Milano taktırdım ve çok memnunum. Montajı çok iyi yapıldığından, araç kesinlikle çekişten düşmedi. Milano ya da Lovato'yu kesinlikle tavsiye ediyorum.
    İst-Bostancı Aser Lpg'de konu ile ilgili tüm arkadaşlarıma yardımcı olurum
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserlpg -- 15 Mayıs 2008; 12:31:03 >

• hayırlı olsun
  • lpg ciyseniz zaten şimdiye kadar beklemeniz hata...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

hayırlı olsun

@wolf_HKN
    Konudaki espiriyi anlamadınız sanırım
    Reklamlaaaar

@aser lpg
    hayırlı işler arkadaşım işlerinizde başarılar dilerim :))
    Bu sektöre mutlu kullanıcılar kazandırabilmeniz dileğiyle kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: aserlpg

Avrupa'da model farkı aramaksızın çok yaygın olarak kullanılan LPG, Türkiye'de daha düşük modelli araçlarda tercih ediliyordu. Ancak son birkaç yıl içerisinde Türkiye'de de değeri 100-150 bin Euro arasında değişen araç kullanıcıları da LPG taktırmaya başladı. En büyük etken yakıt tasarrufu. Enjeksiyonlu araçlar için geliştirilen ve sıralı sistem olarak adlandırılan LPG dönüşüm sisteminin lüks araçlarda rahatlıkla uygulanabiliyor ve hiçbir sorun yaşanmıyor.

2002 Model Mercedes C 200 Kompressor aracıma Milano taktırdım ve çok memnunum. Montajı çok iyi yapıldığından, araç kesinlikle çekişten düşmedi. Milano ya da Lovato'yu kesinlikle tavsiye ediyorum.
    .

Geçen gün benzin alıyorum depo 96 lt aldığı için konuşmaya bol miktarda fırsat kalıyor ondan pompacı ile sohbet ediyoruz. Araba ne kadar yakıyor falan sohbeti oldu. "50-55 kuruş 60 kuruşa kadar yolu var" dedim. Sonra aynı istasyondaki LPG konusu açıldı çocuk dertlenmeye başladı abi bu LPG neler dönüyor bilmem bilmem bilmem ne istasyona asıl para oradan kalıyor... Neyse karşılıklı muhabbet uzadı derken "Abi" dedi "Geçen gün bir Hummer geldi LPG yanaştı dedik orası LPG LPG alacağım dedi adamda tamam dedik"... Ben gülüyorum. "Sorma abi ya" dedi "Birde böyle öküzler ile uğraşıyoruz adam almış bilmem kaç milyar araba LPG taktırmış 2 model düşüğünü al cebine benzin parası kalsın" diyor çocuk..

Beni aldı bir gülme İçimden pompacıya dedim "Lan oğlum Hummer'a binecek adamışsında kader utansın işte dünya yuvarlak"

Bunu laf atmak için anlatmadım 100-150 bin Euroluk araçlar yazdığı için aklıma geldi anlattım yanlış anlamayın...

• quote:

Avrupa'da model farkı aramaksızın çok yaygın olarak kullanılan LPG, Türkiye'de daha düşük modelli araçlarda tercih ediliyordu. Ancak son birkaç yıl içerisinde Türkiye'de de değeri 100-150 bin Euro arasında değişen araç kullanıcıları da LPG taktırmaya başladı. En büyük etken yakıt tasarrufu. Enjeksiyonlu araçlar için geliştirilen ve sıralı sistem olarak adlandırılan LPG dönüşüm sisteminin lüks araçlarda rahatlıkla uygulanabiliyor ve hiçbir sorun yaşanmıyor.

.

araban güzelmiş bir gezdirirsin bizi artık

• quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

.

Geçen gün benzin alıyorum depo 96 lt aldığı için konuşmaya bol miktarda fırsat kalıyor ondan pompacı ile sohbet ediyoruz. Araba ne kadar yakıyor falan sohbeti oldu. "50-55 kuruş 60 kuruşa kadar yolu var" dedim. Sonra aynı istasyondaki LPG konusu açıldı çocuk dertlenmeye başladı abi bu LPG neler dönüyor bilmem bilmem bilmem ne istasyona asıl para oradan kalıyor... Neyse karşılıklı muhabbet uzadı derken "Abi" dedi "Geçen gün bir Hummer geldi LPG yanaştı dedik orası LPG LPG alacağım dedi adamda tamam dedik"... Ben gülüyorum. "Sorma abi ya" dedi "Birde böyle öküzler ile uğraşıyoruz adam almış bilmem kaç milyar araba LPG taktırmış 2 model düşüğünü al cebine benzin parası kalsın" diyor çocuk..

Beni aldı bir gülme İçimden pompacıya dedim "Lan oğlum Hummer'a binecek adamışsında kader utansın işte dünya yuvarlak"

Bunu laf atmak için anlatmadım 100-150 bin Euroluk araçlar yazdığı için aklıma geldi anlattım yanlış anlamayın...

sen gene onu görmüşün adam m5 almış lpg taktırmış değişik insan bunlar dediğn gibi m3 alıpda biraz parası cebinde kalsa ölecek m3 de aynı m5 de aynı ikiside çok yakıyo çok kaçıyo olay bu işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klasik bir laf
    Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış :=)

İsteyen istediğine biner hemde LPG taktırır.
    Müsrüflük haramdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Klasik bir laf

Müsrüflük haramdır.

Müsrüflük haramıdır değilmidir bilmiyorum ama tutumlu adam 3000 motor arabanın üstüne binmez. LPGlide binmez, benzinlide, dizelde...

Ayrıca büyük motorlu araçları kullananlar mesela ben ve çevremdekiler genelde modeli yüksek olanlara taktıranlar için görgüsüz diyoruz... Yani hem büyük motor bineceksin hem gösterişini yapacaksın hem cadillac hummer vs vs görecek insanlar altında hemde yaktığın 10-20 kuruşu hesaplayacaksın... Bu şu olur ancak "Benim toplum içinde bir yerim yok bir ortama giriyorum pasif kalıyorum bu yeri ve ilgiyi arabam ile sağlayım ama bak bu arabayıda aldık bir kere çok yakıyor LPG taktırayım" A şahsının görüşü budur B'ki değişebilir.

LPG bütçe yapan insanın işiyken bu tip uygulamalar yönünden halen zam görmekte buda yine garibana vurgun vurmakta bu kısmı benim için önemli değil istediği kadar pahalansın ama gerçektende sağa sola gitmek için ve bütçe için taktıranlara önemlidir.

"Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış :=)" Ayrıca adam yeterince zengin olsa LPG taktırmaz. Demekki Hummer binecek kadar zengin değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 17 Mayıs 2008; 17:47:14 >

• quote:

quote:

Klasik bir laf

Müsrüflük haramdır.

Müsrüflük haramıdır değilmidir bilmiyorum ama tutumlu adam 3000 motor arabanın üstüne binmez. LPGlide binmez, benzinlide, dizelde...

Ayrıca büyük motorlu araçları kullananlar mesela ben ve çevremdekiler genelde modeli yüksek olanlara taktıranlar için görgüsüz diyoruz... Yani hem büyük motor bineceksin hem gösterişini yapacaksın hem cadillac hummer vs vs görecek insanlar altında hemde yaktığın 10-20 kuruşu hesaplayacaksın... Bu şu olur ancak "Benim toplum içinde bir yerim yok bir ortama giriyorum pasif kalıyorum bu yeri ve ilgiyi arabam ile sağlayım ama bak bu arabayıda aldık bir kere çok yakıyor LPG taktırayım" A şahsının görüşü budur B'ki değişebilir.

LPG bütçe yapan insanın işiyken bu tip uygulamalar yönünden halen zam görmekte buda yine garibana vurgun vurmakta bu kısmı benim için önemli değil istediği kadar pahalansın ama gerçektende sağa sola gitmek için ve bütçe için taktıranlara önemlidir.

"Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış :=)" Ayrıca adam yeterince zengin olsa LPG taktırmaz. Demekki Hummer binecek kadar zengin değilmiş.

Ben çok zengin değilim, gösteriş meraklısı hiç değilim, ama çok hoşuma giden bir arabayı kullanmak istiyorum ... Bu araç 2 ton ağırlığında ve benzinde 500 ykr yakıyor 7+1 kişilik bir minibüs Toyota previa öyle lüx falan yada pahallı falan değil 10.000 tl ye alabileceğiniz bir araba .... LPG de uzun yolda 200 ykr şehir içinde 250 ykr yakıyorum, Balık avcılığı için meraklıyım gittiğim yerlerde pansiyona para vermiyorum , Hilton gibi arabamda yatıyorum.
    Ben size göre gösteriş meraklısı bir budalamıyım, veya cimrimiyim, veya pasif birimiyim, veya aracımın görüntüsü ile kariyer yapmaya çalışan bir gerzekmiyim, veya hem lüxü hem ekonomiyi aynı anda yaşamaya çalışan bir akıllı türk vatandaşımıyım ? Yada sizin söyleminizi yanlış anlayan bir görgüsüzmüyüm...(Dip not olarak yıllık 80.000 ila 100.000 km arası yol yapan birisiyim , sayısal zekanızla bana bir hesap yapabilirmisiniz) Acaba boşunamı LPG takmışım ben aracıma.Yada ülkem koşullarıma göre yorgan -bacak hesabı yapan birimiiyim!!!!
    Aşağıdaki linkde sondan ikinci resimde aracımı görebilirsiniz
    http://www.samader.org.tr/haber_detay.asp?id=1065

• Ben hesap yaptım yıllık 25.ooo ytl kardayım maksimum , Yani aracımı 2.5 kere satın alabiliyorum

Sen ne diyorsun bu işe !!!

• quote:

Ben hesap yaptım yıllık 25.ooo ytl kardayım maksimum , Yani aracımı 2.5 kere satın alabiliyorum

Sen ne diyorsun bu işe !!!

quote:

quote:

quote:

Klasik bir laf

Müsrüflük haramdır.

Ben çok zengin değilim, gösteriş meraklısı hiç değilim, ama çok hoşuma giden bir arabayı kullanmak istiyorum ... Bu araç 2 ton ağırlığında ve benzinde 500 ykr yakıyor 7+1 kişilik bir minibüs Toyota previa öyle lüx falan yada pahallı falan değil 10.000 tl ye alabileceğiniz bir araba .... LPG de uzun yolda 200 ykr şehir içinde 250 ykr yakıyorum, Balık avcılığı için meraklıyım gittiğim yerlerde pansiyona para vermiyorum , Hilton gibi arabamda yatıyorum.
    Ben size göre gösteriş meraklısı bir budalamıyım, veya cimrimiyim, veya pasif birimiyim, veya aracımın görüntüsü ile kariyer yapmaya çalışan bir gerzekmiyim, veya hem lüxü hem ekonomiyi aynı anda yaşamaya çalışan bir akıllı türk vatandaşımıyım ? Yada sizin söyleminizi yanlış anlayan bir görgüsüzmüyüm...(Dip not olarak yıllık 80.000 ila 100.000 km arası yol yapan birisiyim , sayısal zekanızla bana bir hesap yapabilirmisiniz) Acaba boşunamı LPG takmışım ben aracıma.Yada ülkem koşullarıma göre yorgan -bacak hesabı yapan birimiiyim!!!!
    Aşağıdaki linkde sondan ikinci resimde aracımı görebilirsiniz
    http://www.samader.org.tr/haber_detay.asp?id=1065

Sizin görüşünüz ama 10.000 YTL bir araca 25.000 YTL kâr etmeniz çok güzel zevklerinizi o araç ile alıyorsunuz ve bunu yaparken bütçenizi sarmamaya çalışıyorsunuz. Araç sizin yakıt parasını, vergisini ve diğer masraflarını ben ödemiyorum.

Herkesin bütçesi farklı olabilir. Ben üstte marka ve classman vererek bunu zaten belirttim ve kendinizde demişsiniz benim arabam lüks araç değil diye ben lüks araçları kastettim ve konunu başlığıda "Lüks Araçlarda LPG Sistemi". (Tekrar yazmam gerekirse; Cadillac, Hummer vs vs)

Not: Ayrıca derneğiniz sitesinde Atilla Abi'nin resmini ve Tarık abinin ismini gördüm. (Atilla Beşiroğlu-Tarık Ersal) İkisiylede avlarımız vardır ve harika birer insandırlar. Rastgele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 18 Mayıs 2008; 1:35:33 >

• Aracın fiyatının ne önemi var dostum yakıt ekonomisi biliyorsunuz büyük araçlarda daha fazla ve yıllık kârımız ortada,
    Yani herkez binmek istediği araca binebiliyor LPG sayesinde , Bundan güzel ne olabilir
  • hummer lincoln cadillac vs. bana da abartı geliyor gerçi ama benim dikkatimi çeken şey bunların benzin-lpg arası yakıt farklarının hiç de 10-20 kuruşlar seviyesinde olmayacağı kanaatindeyim. şehir içinde 1 lira yakan araçlar bunlar. ayda 2000 km yapan bir şehir içi kullanıcısı olarak konforlu aracımla(olsa binmem demem o ayrı) 1000ytl daha az yakıt yakmak bence haddini bilmez bir pompacının arkamdan konuşmasından daha dikkate alınır bir değer.
    bize öğretilen "işten artmaz, dişten artar" prensibidir ki doğruluğuna ne kadar param olursa olsun inanırım. saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akineton

hummer lincoln cadillac vs. bana da abartı geliyor gerçi ama benim dikkatimi çeken şey bunların benzin-lpg arası yakıt farklarının hiç de 10-20 kuruşlar seviyesinde olmayacağı kanaatindeyim. şehir içinde 1 lira yakan araçlar bunlar. ayda 2000 km yapan bir şehir içi kullanıcısı olarak konforlu aracımla(olsa binmem demem o ayrı) 1000ytl daha az yakıt yakmak bence haddini bilmez bir pompacının arkamdan konuşmasından daha dikkate alınır bir değer.
    bize öğretilen "işten artmaz, dişten artar" prensibidir ki doğruluğuna ne kadar param olursa olsun inanırım. saygılar.

Yok 1 ytl yakmıyor...

Cadillac Escalade ; 0,650-0,680 ykr
    Ford Explorer; 0,530-0,580 ykr
    Hummer H3 ; 0,560-0,590 (Bir arkadaşımda var.)

Tamamı şehir içi değerler otobanda çok daha düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 18 Mayıs 2008; 19:08:25 >

• Hemen hemen benimle aynı yakıyorlar benim benzin değerlerim 500 kr LPG değerlerim 250 kr (Şehir içi)
  • quote:

Hemen hemen benimle aynı yakıyorlar benim benzin değerlerim 500 kr LPG değerlerim 250 kr (Şehir içi)

Yani şuan zaten piyasada lüks sınıfında en çok yakan Cadillac Escalade ve Chevrolet Suburban. Suburban'da şehir içi 0,70 görür sanırım yeni kasasınıa hiç kullanmadım. Birde Ford-E serisi var ama o minibus.
  • ilginç x5lerin 900 civarı yaktığını okumuştum (fabrika verisini bilmem, bir kullanıcının yazısıydı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akineton

ilginç x5lerin 900 civarı yaktığını okumuştum (fabrika verisini bilmem, bir kullanıcının yazısıydı)

Yok ustam pederde vardı dizeli 0,33-0,35 civarında yakıyordu 8 ay önce işte şimdi ne yakar bilmiyorum. Benzinlisede 580-600 falan yakar ama benzilerin motorları V6 V8 birşey değişmez zira kilo aynı..

Not. Yukarıda verdiklerimin hiç birisi Cadillac Escalade, Ford Explorer, Hummer H3. Fabrika verisi değil. 2 benim kullandığım diğeri arkadaşın arabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 19 Mayıs 2008; 1:04:53 >
  • Slm,
    Arkadaşlar, sorun sadece arabanın çok yakması değil, lpg ucuz olduğu kadarda çevreci bi yakıttır. Lüks araçlarına lpg dönüşümü yapan insanlar size alay konusu olmak için taktırmıyo, çevreye duyarlılık adınada lpg dönüşümü yapılıyo.....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.