Şimdi Ara

Lütfen yardım ruhsat kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
16.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asıl konu ruhsatı tekrar nasıl çıkaracağım neler gerekiyor ve nekadar masrafım olur. birde araç benim adıma değil bir arkadaşın adına en kolay ve masrafsız yoldan nasıl hallederim.
    zaten ruhsatı adıma alacaktım 1 hafta içinde

kayboldu diye aynı arkadaşın adına başka bir ruhsat çıkarıp sonramı adıma almam gerekiyor. kayboldu diye 2 milyar paran gidecek diyorlar.

pazartesiye kadar bana bilgi verirseniz çok çok memnun olurum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tekne Ruhsatı Kayboldu? İşte Bilmen Gerekenler

Tekne ruhsatını kaybetmek, stresli bir deneyim olabilir. Yasalara uymak ve tekneni güvenli bir şekilde çalıştırmak için bir an önce kayıp ruhsatını bildirmen önemlidir. İşte tekne ruhsatını kaybettiğinde yapman gerekenler:

1. Kaybı Yetkililere Bildir

• Tekne ruhsatını kaybettiğini Sahil Güvenlik Daire Başkanlığına veya ilgili diğer yetkililere derhal bildir.
    • Kayıp belgesi düzenlenecektir ve bu belgenin bir kopyasını saklaman gerekir.

2. Yeni Ruhsat Başvurusu Yap

• Kayıp ruhsatının bildirilmesinin ardından, yeni bir ruhsat için başvurmalısın.
    • Başvuru işlemi, teknenin türüne ve kaydedildiği yere bağlı olarak değişebilir.

3. Sahte Ruhsatlara Dikkat Et

• Ruhsatını kaybettikten sonra, sahte ruhsatlar sunan dolandırıcılara karşı dikkatli ol.
    • Yalnızca yetkili kuruluşlardan ruhsat almayı unutma.

4. Cezai Sonuçlar

• Tekne ruhsatı olmadan tekne kullanmak yasa dışıdır ve cezai sonuçlar doğurabilir.
    • Kayıp ruhsatı derhal bildirmek, cezalardan kaçınmana yardımcı olabilir.

5. Diğer Önemli Belgeler

• Ruhsatına ek olarak, teknenin tescil belgesi ve sigorta kanıtının da elinde bulundurulması önemlidir.
    • Bu belgeler, tekneni yasal olarak çalıştırmak ve bir kaza durumunda seni korumak için gereklidir.

Tekne ruhsatını kaybetmek can sıkıcı olabilir, ancak doğru adımları izleyerek süreci sorunsuz bir şekilde yönetebilirsin. Kaybı derhal bildirmek, yeni bir ruhsat almak ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmak, tekneni güvenle ve yasalara uygun şekilde çalıştırmanı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce arkadaşınızın yeni ruhsat çıkarttırması, sonra çıkan ruhsatla satışı sizin almanız gerekiyor.

Arkadaşınız önce ruhsatı kaybettiğini emniyete bildirecek. Aracın şasi ve motor numaralarının tespiti için araç muayeneye girecek. Muayene sonucunda doldurulan ek-1 belgeleri ile ruhsat çıkartılacak. Normalde ruhsat yenilemeyi arkadaşınızın yaptırması lazım. Ama siz de vekaletle yaptırabilirsiniz. Kayıp ruhsatı yenilemenin masrafı muayene ücreti + ruhsat yaprak ücretleri + ek-1 belge ücretleri = muayene 130 civarı sanırım + iki yaprak ruhsat 70 civarı + ek-1 ler 3 lira. = 203 yaklaşık 200 lira...

Sonra yeni ruhsat üzerinden satışı siz alacaksınız. Eğer plaka değişmeyecekse ruhsatın sadece tek yaprağı değişecek. Noter masrafı + tek yaprak ruhsat 35 lira. İl değişmiyorsa noter masrafı da aracın değerine göre 200 lira civarında tutar.

Hiçbir şekilde 2 milyar paranız gitmez. Normalde noter satışı + tek yaprak değişimi olacaktı. Şimdi buna ayrıca iki yaprak değişimi ve muayene eklendi. Bunlar da 200 lira. Yani zararınız 200 lira...

Kolay gelsin...

• çok teşekürler
    bu arada sigorta poliçe side ruhsatın içinde idi onuda sıfırdanmı çıkarmak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: firatalir

çok teşekürler
    bu arada sigorta poliçe side ruhsatın içinde idi onuda sıfırdanmı çıkarmak gerekir

sigorta poliçesi, ruhsat sahibinin adına tekrar çıkarılır, ekstra ücret ödenmez... neticede sigortanın ücreti ödenmiş araç hala sigortalı...
    ama siz arabayı noter satışı ile aldığınız anda poliçenin ,sizin adınıza yenilenmesi gerekir...
  • mrb.benim sorum aracın satışını aldım ruhsatın tek yaprağını noter aldı diğer yaprağını sanırım kaybettim. trafikde sorun olurmu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.