Şimdi Ara

Mac'te Port-lar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Mac yahut MacOS kullanıcısı değilim.

İki yardımsever, iki öğrenciye eski MacBookPro'larını (intel) bağışlayınca baştan kurulumlarını yapıp ardından da VMWare WS Player ile 1 sene falan VM'de High Sierra, Mojave, Catalina denedim. Geçmişim bu kadar.

Anladığım kadarıyla, UNIX (yahut BSD) program/yazılımların, sanki bir compatibility layer üstünde native'mişçesine kaynak kodlarından oluşturulduğu port mantığı çok hoşuma gtmişti.

Bildiklerim: MacPorts, homebrew, fink.

Görebildiğim kadarıyla, bu alanda hiç port konuşulmuyor. Halbuki müthiş imkanlar sağlıyor. Bilmiyorum, belli bir MacOS ya da intelden ARM'a geçince artık kullanılamıyor da ondan mı...

• Merhaba, Macbook için Türkçe yamaları portlamak sizce zor mu ? Pc de zaten hazır olan yamaları mac için uygun hale getiricez sadece.

• "Türkçe yamaları portlamak" ile ne kastettiğinizi anlamadım.

Mac'teki portlanmış yazılımları, Türkçeleştirmek ise gayeniz, yazılımın reposunda lokaliasyona uygun geliştirici alanları vardır, oradan bilgi edinilebilir.

PC'de de aynı port adıyla mevcut olan compatibility layer'da Türkçesi bulunan ama Mac'de İngilizcesi olan bir yazılımı kastettiyseniz, yine yukarıdaki ile aynı durum.

Ama, "Macbook için Türkçe yama" dediğinizde, benim Mac portları ile kastettiğim şey bu değil.

Buradaki port, Mac dışı ve ezici çoğunlukla UNIX, Linux için hazırlanmış kaynak kodunun, bir (MacOS) port compatibility layer'ında çalışacak şekilde derlenip, paket olarak sunulması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 23 Aralık 2024; 2:42:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.