Şimdi Ara

MacBook'un ısınmasının bir zararı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle oyun oynarken çok fazla ısınıyor. 80 derecelere çıktığını gördüm. Acaba böyle ısınmasına rağmen oyun oynamaya devam etmemin bir zararı olur mu? Bu ısılara dayanıklı mı?

• Pro mu air mı ? 2. Olarak 80c çok ürkünç bir rakam değil. Ama tabi hq olmayan cpu ile oynamak biraz sıkıntı. Cs go mu oynuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    2.3ghz i5 işlemcili pro ile oynuyorum. Civilization oynarken, hatta war of mine gibi basit bir oyunu bile oynarken 70 derecenin altına inmiyor.
  • switel kullanıcısına yanıt
    Bana normal gibi geldi. Windows ta da olsa fark etmez ama cift fanli u serisi cpu lu dell xps ler daha serin olacaktir. Adaptör olayi olmasa dell iyi bir firma.

• uzun dönemde donanımla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım böyle sıcaklıklar yüzünden?
  • Piliniz ölmeye başlar. Pilin en büyük düşmanı fazla ısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: emirayso

Piliniz ölmeye başlar. Pilin en büyük düşmanı fazla ısı...
    Eski bilgisayarlarda hem şarj yeri hem işlemci ve grafik kartı hem de pil aynı bölgede olurdu. Sizin de dediğiniz gibi piller çabuk ölüyordu. En azından artık üreticiler pilleri işlemciden uzak köşelere yerleştiriyorlar. Biraz daha avantajlıyız artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canavarius Infectus kullanıcısına yanıt
    ısının işlemciye ya da pil haricindeki parçalara zararı yok mu?
  • Eski macler artık yavaş yavaş sacmalamaya başladı eskiden 2009 mac bile stabilken şuan Chrome bile acamaz oldu . Apple artık tüm 2012 öncesi ürünleri cope attirmaya niyetli. Aynı şeyler telefonlar için de geçerli.

Benim mac proda internette gezinirken bile 68i falan goruyor o yuzden oyunda 80 bence normal smcfancontrol ile 6000 rpmlik bi profil olusturursan cok yardimci olur . Bende 20 derecelik dusus sagliyor cunku.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    ben 7200rpm'de çalıştırmama rağmen 80leri görüyorum.
  • Içini aç bak bi dönmeyen fan varmı tozlanmis olabilir . ayrıca bi program daha vardı onda CPU ve gpu fanlarını da detaylı gorebiliyodun. Fan kontrolle 80 ° c aliyosan sikinti

• Yüksek sıcaklıkların tabiki uzun vadede parça ömürlerine olumsuz etkisi vardır, en büyük olumsuz etki ise batarya içindir. Batarya ömrünü azaltan en önemli şey sıcaklıktır.

Fan kontrolü için macs fan control yazılımını kullanabilirsiniz, bazı mac serilerinde sıcaklıklar çok yüksek seviyeye gelmediği müddetçe fanlar çalışmıyor, 2016 serisi macbook pro'm da bu sorunu yaşamıştım özellikle yazın el değmiyordu sıcaklıklar boşta bile 50 derecelerde geziyordu yükte 70 derecelere çıkabiliyordu. Macs fan control programını indirdim birkaç ayar sonrasında boşta 35 yükte 55-60 dereceyi geçmemeye başladı, fan sesi de rahatsız edici değil sıcaklığa göre deviri ayarlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.