Şimdi Ara

Maden Suyu 1 LT, 1.5 LT, 2.5 LT ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maden suyu neden cam şişede satılır? Bir nedeni var mı? Sağlık açısından mı?

Daha büyüğü var mı? 1 LT, 1.5 LT, 2.5 LT ?

Önerebileceğiniz markalar var mı?

Açıkçası maden suyu içince "Neden kola içiyorum?" diye sormaya başladım kendime.

• Cam Sağlıktır
  • Maden suyunun ülkemizdeki günlük kullanım oranı çok düşük. Ülke olarak sıralarsak belkide en sonlardayız.

Milletimize maden suyu tüketimini aşılarsak o bahsettiğin büyüklükte maden suları çıkar piyasaya.

En çok beklediğim şeydir. Eğer çıktıysada haberim yoksa nerede bulacağımı haber verin.
  • Maden suyu sürekli bir içecek değil. Yani içince ard arda 3-4 bardak içilecek bir şey değil. 1 şişe içersin olur biter.
    Yani ben ard arda 2 şişe maden suyu içen birini ne gördüm ne duydum bugüne kadar.
    Gün içerisinde belki 1'den fazla içilebilir.
    Bundandır muhtemelen.

Ben aldığım zaman 24'lü koli alıyorum, atıyorum dolaba hepsini. Günde en az 1 tane içiyorum. 1'i geçmiyor mesela. 1 litrelik olmuş olsa gazı falan kaçacak bi şeye benzemeyecek.
  • Çıkacaksa Meyvelisi çıksın.

• Almanyada böyle değil şaşırıyorum. Adamlar su değil maden suyu içiyor. Mesala küçük marketlerden, burger king den falan su ( wasser ) istediğinde sana soda veriyolar. (BK da yaşadım bunu ). Çok ciddiyim araştırın bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopy -- 11 Nisan 2010; 13:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopy

Almanyada böyle değil şaşırıyorum. Adamlar su değil maden suyu içiyor. Mesala küçük marketlerden, burger king den falan su ( wasser ) istediğinde sana soda veriyolar. (BK da yaşadım bunu ). Çok ciddiyim araştırın bakın.

İyi de fazlası zararlı değil mi bunun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Maden Suyu 1 LT, 1.5 LT, 2.5 LT ?

• 750ml
    Uludağ
    Korupark- Kipa'da var.
    (Bursa)
  •  Maden Suyu 1 LT, 1.5 LT, 2.5 LT ?

1 litre
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Almanyada böyle değil şaşırıyorum. Adamlar su değil maden suyu içiyor. Mesala küçük marketlerden, burger king den falan su ( wasser ) istediğinde sana soda veriyolar. (BK da yaşadım bunu ). Çok ciddiyim araştırın bakın.

Google abimize sordum. Zararlı olduğu yazıyor bir kaç makalede. 2'den fazlası zararlı sanırım.

Sanırım o yüzden büyük boyları yok. :/

• quote:

Dayım Almanya'da yaşıyor o da aynısını söyledi su yerine maden suyu içiyorlarmış nedenide suyun çok pahalı olduğunu söyledi.
  • quote:

Aynen öyle , su içmezler pek , maden suyuna alışmışlar bi zararıda yok adamlar su yerine içiyor işte , zaten almanyada şebeke suyu içmeye kalkarsanız ,kusmanız muhtemel.
  • Bu tür gazlı içeceklerin küçük olanı makbuldür.. Büyük olunca tek seferde içmek gerekir, kapatıp sonra içmeye gelmez. Ama ben 1-2 markanın 1 litrelik şişeşerini gördüm..

Benim merak ettiğim başka bir soru var! plastik şişede de maden suyu gördüm ancak plastik olmasına rağmen yeşil renkte şişeler yine sadece 1-2 markada fazklı renkte şişelerde gördüm.. Neden yeşil renge çok takmışlar anlamadım.. Haa diğer renklerdede gördüm ancak çok nadir..
  • Yurtdışında normal su içmedikleri gerçek. Mineral Water yani maden suyu tüketiyorlar normal su yerine.
  • quote:

Maden suyu sürekli bir içecek değil. Yani içince ard arda 3-4 bardak içilecek bir şey değil. 1 şişe içersin olur biter.
    Yani ben ard arda 2 şişe maden suyu içen birini ne gördüm ne duydum bugüne kadar.
    Bundandır muhtemelen.

Ben aldığım zaman 24'lü koli alıyorum, atıyorum dolaba hepsini. Günde en az 1 tane içiyorum. 1'i geçmiyor mesela. 1 litrelik olmuş olsa gazı falan kaçacak bi şeye benzemeyecek.

Valla ben içtiğim zamanlar arka arkaya dört şişe içtiğimi hatırlarım. 6'lı paketi bir günde bitiriyordum. Bana bağımlılık yapıyor bu meret.

• quote:

quote:

Zararlı günde en fazla 2-3 şişe diyorlar.1 litrelik 750 ml lik lere maden suyu demiyorum zaten onlar su gibi.

• Günde iki şişeyi geçersen ölür gidersin mazallah.
    Kanın Ph değerinin 7(0,5 oynayabilir) değerinin üstüne yada altına inmemesi lazım.Soda bazik olduğu için ve kana direk su gibi karıştığı için kanın Ph değerinin yerinden oynatacağından fazla içilmesi tehlikeli.
  • quote:

O maden suyu değildir, doğal mineralli yani sonradan mineral eklenmiş sudur. Türkiye Danone Akmina falan var bu şekilde ve1-1,5 litreleri mevcut diğer firmalarda çıkarmaya başladı. Yani filmlerde yada yurt dışında falan gördüğünüz sodalar maden suyu değil mineral eklenmiş sudur. Sakıncası yoktur istediğiniz kadar içebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 11 Nisan 2010; 14:50:00 >
  • quote:

Maden suyu sürekli bir içecek değil. Yani içince ard arda 3-4 bardak içilecek bir şey değil. 1 şişe içersin olur biter.
    Bundandır muhtemelen.

Ben 1 defada 6-7 tane içtiğimi bilirim normaldede 2-3 tane

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.