Şimdi Ara

MAHKEME KONUSU(CİDDİ) EDİT GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
6.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    6 haziranda mahkemem vardı,eşimi güzellikle boşanmaya ikna ettim,sağolsun beni yormadı ve boşandık
    mahkeme çocuğu annesine verdi ama eski eşim istemedi ve oğlumu bana bıraktı.Şimdi oğluma annemle bakıyoruz.Annesi bazen istiyor çocuğu,ben de görmesi için 10 günde 1 gün götürüyorum.
    ben 3 hafta sonra mesajımda bahsettiğim kızla evleniyorum.
    duyduğuma göre eski eşimi,ailesi avrupada yaşayan akrabasına verecekmiş,artık herkes kendi yoluna
    olumlu veya olumsuz yorum yazan herkese teşekkürler

Arkadaşlar,zor bir çıkmazdayım,düşünmekten kafayı yemek üzereyim..
    size birşey danışmak istedim ama lütfen mantıklı ve ciddi yorum yazacak arkadaşlar dışında kimse yazmasın.

olay;

yaşım 24 ve benim 6 Haziran günü Aile mahkemesinde boşanma duruşmam var.Benden 1 yaş küçük eşimden 3 ay önce birçok anlaşmazlığın sonunda ayrıldık.2 yıl evli kaldım ve 1 yaşında oğlum var,çocuk annesinde kalıyor ve boşanma kesinleşsin,bundan sonra da annesinde kalacak ve ben çocuguma nafaka ödeyeceğim,bu kesin.İlerde çocugu yanıma alırım,çünkü maddi durumum iyi çok şükür.

ÖZETLE nedeni;
    eşim beni çok sevdiğini söylüyor ama öyle dengesiz bir ruh hali vardı ki,beni seviyor mu benden nefret mi ediyor anlayamazdım..
    Ve daha önce eşim 2 kere evden gitti,araya akrabalar girdi de tekrar kabul ettim.Daha çok şey var ama detaya girmek istemiyorum,çünkü özel şeyler
    neyse
    eşim 3 aydır ailesinin yanında,hala beni arayıp ''nolur barışalım'' diyor.Ama ''senle ben artık olmaz'' diye tersleyip telefonu kapatıyorum.
    Çünkü biliyorum ki, tekrar barışsak,evlilik yürümeyecek,ya ben ona zarar verecem,ya da o bana zarar verecek..

şimdi ben,bir akraba sayesinde başka bir kız buldum,daha efendi,terbiyeli,oturaklı,akıllı.
    Bu kızla evlenmek istiyorum.Ama sorunum şu ki,eski eşim benden vazgecmek istemiyor,

size sorum:
    MAHKEMEDE NE SÖYLESEM DE,HAKİM BİZİ HEMEN BOŞASIN VE BU KADIN BENDEN UMUDUNU KESSİN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myhunter -- 24 Temmuz 2017; 14:33:4 >

• Durumun boşanacak kadar kötüyse eğer hakime anlatman yeterli olacaktır hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük sorunlar olmadığı sürece boşanmayin hocam. Çocuğu düşünün. Hangi çocuk anne ve babasız yaşamak ister? İleride yaşayacağı ruhsal problemleri düşünün. Ve anladığım kadarıyla çok da büyük bir şey yok ortada. Ve unutmayın ki hatalar karsilikli dir çoğu kez. Oturup dinlediniz ni onu? Taleplerini karşılayabildiniz mi? Sevgisiz bir kadin ancak yuvadan ayrılır. Gerekirse aile terapistine gidin ve bu yuvayi kurtarın. Kendi egolarinizdan ziyade çocuk için yapın bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi bir biçimde konuşun sevgi konusunda özellikle ve ikinizin ilişkisi arasına başkası girmesin aileler dahi kabul ederse barışın yoksa boşver o insandan hayır gelmez

• emin olun çok çabaladım hocam,
    burda herşeyi yazamam ama evlilik devam etsin deiye çok uğraştım
    kadın boşanmak istemezse hakim boşamıyormuş.
  • Boşanma davasının iki türlüsü var, anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olarak. Taraflardan biri israr edip istemediğini belirtirse yaklaşık 1 veya 1.5 srne kadar sürebilir.

• zaten akrabalar da araya girince 2 kez ayrılıp sonra barıştık
    ha bu arada
    evlilikten önce de 2 kez nişandan dönmüştük,yine akrabalar girip barıştırmıştı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle şunu ölçmen gerekiyor,sen eşinle evlenmeden önce oturaklı aklı başında değilmiydi,eğer değilse evlenmendeki sebep neydi.Ayrıca şimdi bulduğun oturaklı olan kızın,ilerde eski eşini aratmayacağının garantisi varmı.Anne babası ayrılmış çocuğun büyüdüğünde nasıl bir ruh hali içinde olacağını-ne hale geleceğini biliyormusunuz.Evlenirken sözü edilen iyi günde ve kötü günde ibaresi,çocuğunun annesine bir şans daha vermeni gerektirmezmi.Bunların tüm cevapları halen boşanmanı gerektiriyorsa,ve 23 yaşındaki bir bayanı (belki kendi hatalarından) dul bırakmanın ve o bayanında nasıl bir psikolojiyle yaşamak zorunda kalacağının da manevi vicdan durumu sorgulanmışsa, mahkeme sen istediğin sürece boşanmanıza olumlu bakar.
  • Hocam sutten diliniz yanmadi mi?

Hukukcu degilim.yinede soylemek istedim

Bence iyi olmaz gibi niye dersen karsi taraf ben esimi seviyorum bosanmak istemiyorum diyecek isi yokusa surecek hatta tazminat almak icin belki benimleyken beni aldattti bu kadinla iliskisi vardi hemen bunla evlenecek diyebilir

Bence siz anlasmali bosanmaya yanasin eger maddi durumun iyise guzel bir nafaka ver (cocuguna bakiyor) kafan rahat olsun. Tek celsede bosanirsin.

Bu arada Hemen evlenme.

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    1-2 sene mi sürer? iyi de ben,yeni bir kızla evlenip biran önce düzenimi kurmak istiyorum.
  • işte memlekette ayrılmayı ciddi bir hata gggibi gören koca karı zihniyetler yüzünden aaile cinayetleri oluyor. Ciddi bir dengegsizlik görülürse eşler ayrılmalıdır. Sende Naif bir kişilik takılıp, eşinin dengediz ve tutarsız davraandığını şizzofren falan olduğunu söyle tedaviye ihtiyacı olduğunu falan..iyi bir savunma ile bu işi halledebilirsin.
  • evlilik birliğinin devamının çekilmez hale geldiğini bir şekilde inandırman gerek özelin olduğu için bilemiyorum ama naçizane tavsiyem budur. zina şiddet falan olsa direk boşar da öbür türlü tanık v.s şart. o kadar sorun olacağını zannetmem psikolojik rahatsızlık hastalık v.s varsa rapor almaya çalış. komşu anne baba iş arkadaşları tanıdık varsa şahit bul. müsrifliği olabilir. son çare anlaşmalı diyecem de ona da pek yanaşmıyor gibi. bol şans dava sonucunu pm atabilirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealwar

Öncelikle şunu ölçmen gerekiyor,sen eşinle evlenmeden önce oturaklı aklı başında değilmiydi,eğer değilse evlenmendeki sebep neydi.Ayrıca şimdi bulduğun oturaklı olan kızın,ilerde eski eşini aratmayacağının garantisi varmı.Anne babası ayrılmış çocuğun büyüdüğünde nasıl bir ruh hali içinde olacağını-ne hale geleceğini biliyormusunuz.Evlenirken sözü edilen iyi günde ve kötü günde ibaresi,çocuğunun annesine bir şans daha vermeni gerektirmezmi.Bunların tüm cevapları halen boşanmanı gerektiriyorsa,ve 23 yaşındaki bir bayanı (belki kendi hatalarından) dul bırakmanın ve o bayanında nasıl bir psikolojiyle yaşamak zorunda kalacağının da manevi vicdan durumu sorgulanmışsa, mahkeme sen istediğin sürece boşanmanıza olumlu bakar.

hocam,üstte dediğim gibi 2 kez de nişandan dönmüştük,evlilikte de 2 kez ayrılıp barıştık,bu son gitmesi oldu,her seferinde bana söz verdi,yemin etti,ben dikkat edecem filan dedi,yalvar yakar ikna etti beni,
    evlilikten sonra,artık işi garantiye aldığını mı düşündü naptıysa aşırı dengesiz hale geldi,saygısızlıklar,boşvermeler,sonra özür dileyip yalvarmalar.. zaten,bir hata yapıyor,sonra farkına varıp özür diliyor,bunu hep yapardı,yani beni çokı seviyor,bunu çok iyi biliyorum ama işte dengesizliğinden bıktım usandım..daha çok şey var da burda yazılmayacak şeyler..

• quote:

Orijinalden alıntı: mulina

işte memlekette ayrılmayı ciddi bir hata gggibi gören koca karı zihniyetler yüzünden aaile cinayetleri oluyor. Ciddi bir dengegsizlik görülürse eşler ayrılmalıdır. Sende Naif bir kişilik takılıp, eşinin dengediz ve tutarsız davraandığını şizzofren falan olduğunu söyle tedaviye ihtiyacı olduğunu falan..iyi bir savunma ile bu işi halledebilirsin.

hocam evet ruhsal sorunları vardı ama hakim rapor filan istermiş,ona çare bulamadım,ancak şahitlerle çözmeye çalışacam
  • Peki boşanmak yerine biraz daha ara vermeyi düşünseniz.hani şu' azıcık burnu sürtünsün tabiri' durumu gibi bişey. Ama çıkar yolu yoksa boşanmak tek çözüm.Bize anlatamadığın durumları mahkemede hakime anlatırsan muhtemelen sizi boşar,ama biraz zaman alabilir
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    haklısın hocam,dilim yandı ama işte kız yola gelir,olgunlaşır,akıllanır diye umutlandım
    ben her ay nafaka vereyim diyoprum,çocugu her zaman görmek istiyorum,parayı ilk başta verip bağımı koparmak istewmiyorum,çünkü çocuk benim için önemli
    bir de neden hemen evlenme dediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealwar

Peki boşanmak yerine biraz daha ara vermeyi düşünseniz.hani şu' azıcık burnu sürtünsün tabiri' durumu gibi bişey. Ama çıkar yolu yoksa boşanmak tek çözüm.Bize anlatamadığın durumları mahkemede hakime anlatırsan muhtemelen sizi boşar,ama biraz zaman alabilir

hocam zaten burnu çoktan yere sürtündü,şuan beni arayp barışalım diye yalvarıyor,hatta ben hamileyim diyor,biliyorum beni ikna etmek için yalan söylüyor,
    hakime anlatırsam hemen boşar mı onu da bilmiyorum.
    bir de artık bu kadın başkasıyla evlenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

haklısın hocam,dilim yandı ama işte kız yola gelir,olgunlaşır,akıllanır diye umutlandım
    ben her ay nafaka vereyim diyoprum,çocugu her zaman görmek istiyorum,parayı ilk başta verip bağımı koparmak istewmiyorum,çünkü çocuk benim için önemli
    bir de neden hemen evlenme dediniz?

Aynen her ay ver daha iyi.

Cunku anladigim kadariyla evlenme sebebiniz eski esinizin sizi rahat birakmasini istemenizden kaynakli.

Yagmurdan kacarken doluya yakalanmayin sonra.

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    evet beni rahat bıraksın yeter,tek istediği bu
    hatta bütün ev eşyalarımı kendisine verdim,benden ayrıldıgıunda kadın mağdur olmasın
  • Yeni boşanmış birisi olarak,

Karşı tarafı ikna etmezsen eğer hakime istediğini söyle karşı taraf kabul etmezse çekişmeli boşanmaya gider senelerce uğraşırsın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.