Şimdi Ara

Mahşerin üç atlısı: Zincir-çekme halatı-takoz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz gelecek hafta kurban bayramı ve mevsim kış. Şimdiye kadar sadece haber bültenlerinde duyduğum; "araçlarında zincir, çekme halatı, takoz bulundurmayan sürücülerin yola devam etmelerine izin verilmiyor." cümlesi ne derece gerçek? Yoksa şehir efsanesi mi? Bunu sormamın sebebi; aracımda kış lastikleri var. Trafik kış lastiğine rağmen ille de zincir ister mi? Trafikle böyle bir muhabbeti olan arkadaş var mı?

• zincir yoksa polis kar lastiği dinlemiyor.istediğiniz kadar dil dökün.ki kar lastiği zincir kadar tutunma sağlamıyor.çekme halatı ile takoz zaten bagajınızdaki trafik setinde elbet vardır.küçük parçalar.küçük çantalara kolaylıkla sığıyor.

geçen sene bolu dağına çıkarken polis zincirsiz araçların daha fazla ilerlemesine kesinlikle izin vermiyordu.bizim zincirimiz takılı değildi.orada gösterdik, kenara çekip takarsanız devam edebilirsiniz dediler.zaten 5 dk lık iş.taktık ve devam ettik.çekme halatı ve takozla ilgili trafik kuralı olmasına rağmen memur abilerin bu konu hakkında katı kuralları yok.ama zincirsiz araca af yok...

işin komik tarafı polise afedersiniz ama köpeğini bağladığı zinciri gösterip akıllılık yapmak isteyen vardı.sanki o memur babasının hayrına sana zincir soruyo..
  • Bide yangın söndürme tüpü...sana ceza yazacaksa mutlaka bunuda sorar..Benim iki araçtada zincir var.Hepsiburada dan almıştım,hala çil çil,tak deseler takabileceğimi sanmıyorum...
  • Mahşerin fedaisi; kış lastiği

Kimse onu iplemez ama o bi tanedir, dağ taş dinlemez.

Yorumlara baktım da, kar yağarsa zincir şart öyle mi? Biz de Allah nasip ederse çarşamba günü Balıkesir tarafına Bandırma'dan ufak bir yolculuk yapacağız ama kış lastiğini henüz taktırmadım. Lastikleri taktırsam da mı gitsem, yoksa taktırmayıp illa zincir mi alayım bir yerden?
  • polis ipe ipe istiyo coşkun.bolu dağında kaldığımızda da baktı ve taktırdılar, izmirden gelirken yalova-orhangazi mevkiinde de yol kapandığında kontrol edip zinciri olmayan araçların sağa çekip beklemesini istediler.gerçekten de olması gerekeni yaptılar çünkü araç sahipleri ne kadar yırtınsa da araçlar tutunamıyordu o karda...

takoz olayına girmiycem.benim tipe bakıp gerek görmrmiş de olabilir.zira saç sakal birbirine girmiş, robinson gibiydim...

sözüm odur ki kar lastiğine güvenme, geçen sene boğaz köprüsünde miydi nerdeydi kontrol yapıyolardı ya.kar lstiği falan dinlemiyolardı.giydiriyolardı zinciri olmayanlara cezayı...
  • kar zinciri arabamın ön çamurluğunu parçaladı tövbeliyim takmam bir daha
  • Kış lastiğiyle beni yola almayan polisi kaputuma yapıştırır birlikte yolculuk ettiririm kimse kusura bakmasın

Yeni nesil arabalara biniyoruz ve son nesil kış lastikleri takıyoruz.. Toros şahin kullanmıyoruzki o zamanın teknolojisi olan zinciri kullanalım.., Artık arabaların ön düzenleri hassas hemde devletin asfaltına yazık.. O zincir denen şeyi hiç bir kuvvet ,buna devlette dahil, arabama taktıramaz

Gelişmiş ülkelerde zaten zincir tamamen yasak ya palet kullancaksın ya kış lastiği..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yolda kalırsan, polis zincirsiz olmaz derse, ordaki fırsatçılardan 3 katına aldıında görürüm ben seni

kalitesiz malzemeli veya bağlantılı zincir, asfaltta hız sorun kaynağı olabilir.zincirin kullanma talimatına uyulup da kullanıldığı durumlarda kopup araca zarar vermesi çok düşük bi ihtimaldir.
  • hay anasını bee

babama zincir alalım desem kovalar beni.
  • valla coşkun ben de nefret ediyorum zincirden kopup giricek bitarafa diye ödüm patlıyo ama yapıcak bişi yok.polis olmazsa olmaz diyo.benim hoşuma mı gidiyo sanki karda bitarafım dona dona zincir takmaya.ama araçlar zincirsiz gerçekten zorlanıyo bazı kesimlerde.bence en iyisi kar paleti.zincir tarihten kalmak bişi...

kar paletini de taşımak mesele.bu kış yol karlı biyere düşerse ipe ipe alıcam.yoksa zincirle uuraşamam.bu sene kesin kopartırım zaten...
  • zincir rezalet bişey 1 dakikalığına takmak zorunda kaldık ondada kopup ön sol davlumbazı deldi+silecek suyu deposunu bolu dağından istanbula kadar geçen kurban bayramında şöför camı açık geldim silecek suyunun deposu delindiği için
  • Bende zincir takabileceğimi sanmıyorum daha kolay birşeyler üretilmedimi yıllardır şu zincir yerine başka bişey gelmedi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaangul

Bende zincir takabileceğimi sanmıyorum daha kolay birşeyler üretilmedimi yıllardır şu zincir yerine başka bişey gelmedi...

kar paleti denilen birşey var

quote:

30 saniye gibi kısa süre içinde takılır. Pratikliğiyle bayanların gözdesidir. Özellikle karlı zeminler üzerinde etkili sürüş kabiliyeti sağlar. Karpaleti Spikes Spider'ın görünümü, otomobile şıklığından hiçbir şey kaybettirmez
  • PEKİ EN KOLAY KULLANIMLI ZİNCİR HANGİSİ? PLASTİK AKSAMI YARI YOLDA BIRAKIP KOPMAYACAK.. ?? KULLANANLARDAN GÖRÜŞLER BEKLİYORUM. SAHİP OLUPTA TAKMA FIRSATI OLMAYANLARIN YORUM YAPMASI DOĞRU OLMAZ KULLANMA ŞANSI OLANLAR YAZSIN LÜTFEN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.