Merhabalar sayın @sarppy ve değerli arkadaşlar. Verdiğiniz ayrıntılı ve faydalı bilgiler için çok tesekkur ederim. Ben de aracımı ppf kaplamaya verdim. Bu ppf dünyası ayrı bir dünya. Üst düzey markalar için fiyat 80 binlere çıkıyor. Gsuit ya da endura gibi daha uygun kore üretimi ürünleri kullanan yerlerde ise 30-40 bine yaptırmak mümkün. Benim aklıma takılan sizin kapı içi sökme ile ilgili yazdıklarınız. Benim yaptırdığım yerde işlemi yapan arkadaş, sağlıklı ve dayanıklı bir işlem için söküm işlemi yapmak gerektiğini söyledi. Açıkçası burası esasen BMW, Mercedes gibi araçlara tuning yapılan bir yer olduğu ve ciddi söküm- montaj işlemi yapıldığı için bu konuda sıkıntı çıkmayacağını düşündüm. C5 kullanan bir arkadaşım için de bu şekilde işlem yapılmıştı başka bir yerde, hiç şikayeti olmadı. Fakat siz yazınca da içime kurt düştü. Acaba bu işlemi yaptıranlar varsa deneyimi nedir sormak istedim. Aracın montajindaki sıkılık hoşuma gitmişti, henüz daha 600 km kullanmış olsam da iç mekan kalitesi ve trim sesi oluşturacak gibi durmamasi çok güzeldi. Bunu kaybetmek istemem acikcasi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (12. sayfa)
-
-
Tekrar selamlar herkese. Opel grandland gs 1.2 aracım ile 600 km yaptım. İlk izlenimlerimi de yazayım.
Aracımla hemen hemen tamamı şehir içinde, ve oturduğum yer inişli çıkışlı bir bölge olduğu için tamamı bu güzergahta ilk depo benzinimi bitirdim. Aldığım gün sıfırladığım yol bilgisayarı bana ortalama tuketimimin 8.8 lt olduğunu söylüyor. Ben bu araca nissan qhasqai 1.5 dci dizel motor ve manuel şanzumandan geçtim. Qhasqai'yi çok daha agresif kullanmama, hatta iki sezon komple nokian kış lastikleri ile kullanmama rağmen ortalamam 5.7 idi.
Tabii qhasqai ile yokuş, rampa demeden basıyordum. Şimdi grandland de -rodaj süresi de olduğu icin- son derece nazik ve gaza hafif basarak kullanıyorum. Sağ şeridi hiç bu kadar aktif kullanmiyordum diyebilirim :)
Arada illaki fark olacaktır. Benim karma tüketimim zamanla 7.5 olursa benim için kâfidir.
Dediğim gibi sert ve agresif kullanmıyorum ama araç 1.2 motorla sollamalarda falan hiç bir kaygı yaratmıyor. Benim gözüme tek batan şey yüklendigim zaman anlık benzin sarfiyatının gösterdiği değerler :) açıkçası henüz buna alışamadım.
Araçtan genel olarak çok memnunum. Her ne kadar PSA grubuna geçince opel'in artık alman değil Fransız olduğunu söyleyenler olsa da ben buna katılmıyorum. Daha önce hem opel ( 1999 vectra 2.0 ve 2004 astra 1.6) ve peugeot (2004 407) kullandım. Açıkçası opel'in montajindaki sıkilık, özen ve genel görüntüsü hala alman arabası olduğunu hissettiriyor diye düşünüyorum. Ha bu arada bunu bir övgü değil tespit olarak söylüyorum. Zira bundan önce kullandığım nissn qhasqai bu tip bir özenden çok uzak olmasına rağmen son derece de sorunsuz bir aracti.
Ben grandland in iç hacmi, iç dizayni ve ekran rengi paletini/görüntüsünü çok beğendim. Rengarenk grafikler bana basit geliyor. Ağır, klas bir hava katmış.
Dış görünüşü de ayrıca hoşuma gidiyor. Eski kasasını da çok beğenen var biliyorum ama böyle daha modern olmuş. Ben zaten çok futuristik tasarımları da sevmiyorum. Tabii bu tamamen subjektif, kişiye özel bir yorum.
Şimdilik çok yeni bir kullanıcısı olsam da soranlara tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceasear -- 23 Aralık 2023; 20:58:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değerli yöneticimiz, cevap için teşekkür ederim. Aslında, aynen bu şekilde düşünüyorum ama böyle usta ya da servis kaldı mı? Yurt dışından sis farı, ayak aydınlatma setleri vs getirttim ve hatta bunların orijinal röleli, sigortalı ve kumandalı yanmaz kablo setlerini de getirttim. Kendim bile bağlayabilirim çakmaklıktan veya usb' den. Kabloları da, elbet halı altı veya yan trimler altından geçiririm, tabii ki yalnızca iç aydınlatma için. Servis, bunu yani ışıkları görünce zaten müdahaleyi anlar. Belki de en iyi yol, çakmaklıktan veya usb' den elektrik alarak, iç aydınlatmayı bağlamak. Buna bir şey diyemezler.
Sıkıntılı olan sis farı. ))
Sis farını harici takarsam, zaten mecbur sigorta kutusundan elektrik alacaklar. Ama söylediğiniz gibi, Bursa veya İstanbul' da Opel üzerine bilgisi, tecrübesi olan bir yer lazım. Var mı bilgisi olan acaba?
-
Elbette, bütün malzemeleri toplayıp, gidip resmi serviste montaj yaptırmak da var. O zaman, ileride mızıkçılık yapamazlar diye düşünüyorum. )) Ha, tabii ki, hangi fiyata yapacaklarını sormak lazım. ))))
-
Hocam ben de sis farı taktırtmak istiyorum , bu konuda servisten fiyat alırsanız bana da haber vermeniz mümkün mü,
yakıt ile ilgili bir arkadaşımızın verisine cevaben; ben oldukça yoğun trafikte 1.2 GS kullanıcısıyım, 1300km lerdeyim şu an , ortalamam 7,5lt lerde sanırım sizin de zamanla düşecektir, ortalama hızın 70-80 olduğu çevre yollarında 6.1 yaktı şimdilik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bende GS 1.2 benzinli aldım. Eski aracımda anahtar cebimdeyken araçtan uzaklaşınca otomatik kilitleniyordu. Alışkanlıktan arabayı kilitlemeyi unutuyorum.
Varmı böyle bir ayar ?
-
Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Bahsettiğiniz şekilde araçtan uzaklaşınca kapılar kendiliğinden kilitlenmiyor. Anahtar cebinizdeyken ön kapı kollarından herhangi birinin üstünde yer alan çizgili alana dokunduğunuzda araç kilitleniyor. Araca binerken de anahtar cebinizdeyken yine benzer şekilde ön kapı kollarından herhangi birinin iç kısmına elinizi attığınızda kapıların kilidi açılıyor.
-
Kapı içi döşemelerin sökülmesinin ardından montaj sonrası artık eskisi gibi olmayacak şeklinde net bir durum yok ancak bu riske karşı kendi aracımda söktürmemeyi tercih ettim. Bu şekilde yapıldığında yaşanan olumsuzluk ise kapı kolları sökülmediği için kapı kolu oyuklarına tam erişim olmadığından PPF kaplanırken filmin kapı koluna denk gelen yerlerde kesilmesi ve arkasında kalan oyuğa en uygun şekilde ayarlanması gerekiyor olması. Bu da işlemi yapan ustanın marifetine kalıyor.
PPF kaplatmayı düşündüğünüz uygulama merkezinde kapı içi döşemeler sökülürken kırılması muhtemel plastik tırnakların yedekleri mevcutsa ve trimcileri herhangi bir sorun olmayacağı güvencesini veriyorsa söktürmeyi düşünebilirsiniz.
-
Önceki aracım olan Astra'da ön sis farları yoktu ve yetkili servisten fiyat almak istediğimde önce yapılamıyor cevabını vermişlerdi, biraz daha zorladığımda ise sis farı tesisatı için gereken parçaları bulup fiyat çıkartmışlardı. 2020 yılı için işçilik dahil 5-6 bin TL'lik bir rakam söylemişlerdi diye hatırlıyorum, şu anda bu rakam katlanmış olabilir.
Daha önce Astra K için çokça kez konuştuğum Cihan Bey'e bu konuda danışabilirsiniz. Aracınızın şasi nosunu isteyip yaklaşık bir fiyat çıkartarak size yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Instagram hesabını aşağıda paylaşıyorum.
www.instagram.comOpel TechtooL (@opeltechtool) • Instagram photos and videoshttps://www.instagram.com/opeltechtool
-
Servis ile yapıp yapmayacaklarını ve fiyatını da konuşunca, memnuniyetle bildiririm.
Ben, dizel GS kullanıyorum, araç şu anda 6.000 km' yi yeni geçti. %80 uzun yol kullanımı. Toplamda ortalama 6.5 lt veriyor.
-
Teşekkürler öncelikle.
Ben de size hikayeyi anlatayım. Aracımı 11 Ekim' de aldım. Aslında Ultimate paket alacaktım, normalen GS ile arasında 80-85 bin fark var. Ama ellerindeki araçta deri koltuk paketi vs vardı, 200 bin liralara çıkıyordu fark. Deri koltuk yazın ayrı zor, kışın ayrı zor. ısıtma soğutma olsa bile. Bu nedenle GS hazırda, istediğim renk de vardı. Aldım gitti. Özeti bu.
Ancak daha bayiden çıkmadan sordum, " Bu araca orijinal sis farı takabilir miyiz? " diye, cevap negatifti. ))) Ya, işlerine gelmiyor, (far düğmesi sadece arka sis butonu ihtiva etse de, yapılmayacak iş değil. Düğmeyi bile komple değiştirirsin, olur biter. Sonuçta iş, maliyete ve işçiliğe bakar. Ama uğraşmak istemezlerse başka tabii. Sis farları, eski 3008' im ile aynı zaten. Mercekli led. Şu anda yerleri, kör korsan gibi ))), siyah plastik kör tapasıyla duruyor. )))
Cevabınız için tekrar teşekkürler. 2020' de 5-6 bin olan meblağ, bugün 20 bin civarındadır. Dövizin durumu malum.
Araç daha yepyeni ve garantide olmasa, her şey kolay da, şu anda daha tedbirli gitmek lazım, bu konuda.
-
Arkadaşlar yeni aldığım GS paket araç için kaliteli paspas seti ne alayım?Bayiden verilen paspaslar kauçuk değil.marka ve fiyat bilgisi rica ediyorum.
-
Merhaba,
SAHLER alabilirsiniz.
https://www.hepsiburada.com/sahler-opel-grandland-x-2017-45d-havuzlu-paspas-siyah-p-HBV00000TKLRD?magaza=SAHLER&url_src=and-product-detail
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2017 gibi 2015 model Mazda CX-5 aracıma iç aydınlatma yetersiz geldiği için kapılar açıldığı zaman alt kısmı aydınlatan birşey takalım dedim. Baktım aksesuar kataloğunda var ambiyans aydınlatma olarak. Servise sordum tabi hemen sipariş geçeriz dediler. Fiyatta çok uygundu, way be dedim. Neyse 1 ay sonra aradılar buyrun gelin diye.
Bakın istek kapı açıldığı zaman bir ışık yanmasını istiyorum. Akşam inip binerken rahat olsun diye.
Usta aracın yanına geldi, açtı kutuyu. Kocaman bir kağıt çıktı, bir sürü kablo çıktı. Başladı söylenmeye. Tekrar ediyorum sadece ön kapıda yanmasını istiyorum. Adam direk led'i taktı, yeri hazır zaten. Lakin başladı sökmeye, direksiyon altını komple söktü, sonra ön konsolun yanını söktü, ordan ön cam dirseğin iç tarafını sökmeye başladı, dedim abi sen ne yapıyorsun. Burda öyle yazıyor talimatı takip etmek zorundayım dedi. Yahu dedim bir sürü kablo var, bağla bir tanesine, kapı açıldığı zaman yanan bir sürü şey var. Hayır olmaz, uymak zorundayız dedi. O dirseği söktü ya, ordan arka bagaja kadar gitti tüm o kısımları söktü, sonra arka bagajın dirsekleri ve yan kaplamasınıda tamamen söktü, bunu yaparken arka koltuğuda bir taraftan söküp ileri aldı. Ben tabi çok pişman oldum. Abi dedim buna ne gerek var, akü önde, arkada ne işimiz var, orda bir beyin varmış. Oraya gelmek zorundaymış. O kablonun hangi kablo demeti ile geleceği, o demete nasıl ekleneceği falan filan. Şaka abartı değil işlem 3.5 saat sürdü. Aracın iç sol tarafı komple önden arkaya söküldü.
İşlem bitince usta direk bir daha bu tip aksesuarların siparişini geçmeyin, veya geçerseniz siz takın dedi. Adama elden para verdim harbiden üzüldüm, çok cebelleşti, yani kabloyu rastgele değil ince ince bir sürü yerden geçirip mevcut bir sürü kelepçeyi açıp aralarına ekledi falan.
Benzeri sebepler ile servisler yapmak istemiyor olabilir. Müşterisi az olan servis varsa belki o yapar. Ama önce sordurun nereler açılacak vs.
Bunun dışında aracı üretirkende bu çok saçma bir prosedür. Bir sürü kablo. İşte otomotiv firmalarında algı körlüğü oluşmuş. Tesla tüm taşları değiştiriyor. Kendi araçlarında artık bu tip kablo demetleri değil tek kablo döşüyor çeşitli noktalara. Ordaki basit sonlandırıcılarda dağıtımı yapıyor. Modern araçlar 3km kablo içerirken Tesla bunu 100m'ye indirmeyi planlıyor. Bu imalat hızını çok arttıracakmış çünkü bu tesisat işleri robotlar için elverişli değilmiş pek çok noktada elle müdahele gerekiyormuş.
-
4.5 D
4 D ne anlama geliyor acaba?Hepsi buradada 900 tl ye buldum.Ama 4D yazıyor.Sizinki 4.5D FARK nedir?
-
Malesef bilgim yok, ben linkteki ürünü aldım tam uyum sağladı.
-
Öncelikle aracınızı güle güle ve sağlıkla kullanın. Ben de daha geçen hafta Sahler aldım, birebir uyuyor ve çok kaliteli.
-
Muhtemelen yan derinliktir. Havuzlu paspas diye geçiyor. Derinlik değilse de, 4 boyutlu değil, 4.5 boyutlu anlamınadır. çünkü arka paspaslarda bile koltuk kızak yerine göre dahi yapılmış kısımlar var. kısacası mükemmel. Koku da hiç yok.
-
Merhaba,
Öncelikle konuya katkı sağlayan herkesin emeğine sağlık. 6 Aralık 2023'te Corsa almak için gittiğim bayiden, Grandland GS paket için düzenlenen kampanyadan faydalanıp çıkmış bulundum ve aranıza katılmaya karar verdim. Ancak bugün araç hala gümrükte beklemedeymiş, ne zaman geleceği belirsiz :) Arabaya acil ihtiyacım olan bu dönemde bunu yaşamak istemezdim ama bayinin yanlış bilgilendirmesi sonucu bu şekilde bir senaryo ortaya çıktı.
'Araç 14 gün içinde gelmezse ikame araç vereceğiz' dediler. Ben de buna güvenip stokta olmayan bir araç satın alma kararı verdim. Fakat uzun lafın kısası müşteri hizmetleri ile görüştüğümde 'gümrükten geçtikten sonra 14 gün içinde gelmezse' diye bir kelime oyunu ile karşılaştım. Şu an araç henüz elime geçmeden ufak bir soğuma ile karşılaşsam da, bir yandan da heyecan içinde beklemedeyim.
Konunun sağlam takipçisi, epeyce soru soranı ve umarım zamanla katkı sağlayanı olacağım. Herkese saygılar ve sevgiler.
-
Bu işin en iyi yolu, demek ki ; İşinin ehli bir modifiyeci-elektrikçi bulup, iç çakmaklıktan bağlantı yani akım alıp, kabloları da bir şekilde halının altından vs geçirmek. Zaten böyle oldu mu, " Aracın ana elektrik sistemine-sigorta kutusuna-beynine vb aksama müdahale ettiniz. " diyemezler.
Ben, sis lambalarını vs gibi malzemeyi aldım, kablolama için de orijinal rölesi ile takım kablo da aldım zaten.
aliexpress.com127.76TRY 69% OFF|Otomatik 1 2 kurşun 12V 40A LED iş lambası şeridi kablo demeti kiti Offroad 4x4 kamyon SUV ışık çubuğu tel kablo anahtarı röle sigorta hatları| | - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/1005006221189594.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.21ef3d121j2aHV&gatewayAdapt=glo2turamazonQOKLIYUI Kablo demeti – uzun ömürlü, taşınabilir, sorunsuz kurulum, geniş uygulama yelpazesi, metal kablo demeti, şalter, ışıkhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CC7SXQKW?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkas Reis -- 25 Aralık 2023; 14:38:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X