Şimdi Ara

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
59
Favori
95.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elegance, GS, Ultimate
    Hangisi en dolu paket bunların?

Elegance paket kalkmış galiba, anlayamadım.
  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt
    Ultimate en dolusu ama GS de boş sayılmaz. Elegance yok artık
  • tahaeray kullanıcısına yanıt

uzun yola sık çıkıyorsanız dizel mantıklı, ama yoğunluk şehiriçi, özellikle kısa mesafeli yolculuklar ise tavsiye etmem. Dizel motorun ısınması zaten 5dk'dan uzun sürüyor. Sürekli kısa mesafede sorun çıkarma riski artar. Ama uzun yola çıkıyorsanız uzun yolda 140-150 ile giderken benzinli kadar tüketmez.

Yeni grandland ise farklı bir araç, 5008 gibi olacak, ciddi uzatmışlar. 2m üzeri olacaktır malesef. 1800 bana fazla geldi, eğer 1950'ye qq veriyorlarsa onu düşünebilirim. 1800 durumunda. Ama 1700, 1650 ise Grandland'i alırım. 1800 avantajlı bir rakam değil.

• Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt

Elegance donanım seviyesi 2022 ve 2023 yıllarında satılmaktaydı.

GS donanım seviyesi 2023'ün 2. yarısı itibariyle satışa sunulmaya başlandı.

Ultimate donanım seviyesi ise 2022'den beri satılmakta.

Her üç donanım seviyesinin içeriğinde de ara ara ufak değişiklikler yapıldı.

Elegance ve GS birbirlerine yakın donanım seviyeleriydi.

En dolu donanım seviyesi zamanında Ultimate Premium Pack'ti.

• Dün aracıma firmware güncellemesi yaptım. Aracın multimedya sisteminde bir değişiklik farkedemedim fakat sürüş performansında değişiklik oldu gibi normal mod sanki eko mod gibi daha hantal oldu. Firmware güncellemesi aracın sürüş dinamiklerini etkileyebilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElectroTech -- 12 Ekim 2024; 12:29:21 >
  • Herkese selamlar arkadaşlar. Severek kullandığım 2023 opel grandland ile malesef bir kaza yaptım. Çok şükür büyük bir kaza değildi ve kimseye bir şey olmadı. Fakat aracımda 2 airbag açıldı. Aşağıya kaza sonrası çektiğim fotoğrafı koymaya çalışacağım.

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi

Hani airbag açmasa neden açmadı diye sormazdım belki. Yani görüntü olarak çok da ağır bir durum yok fakat hem airbag hem de 4 kemer fişeği aktif hale gelmiş. Aslında güvenlik açısından iyi bir şey elbette.

Kaza sonrası aracımı hemen yetkili servise götürdüm. Aslında airbag patlayınca ben heralde çalışmaz dedim o psikoloji ile fakat araç hiç sıkıntısız yürüdü. Hatta şöyle diyeyim, serit takip sensörü, park sensörü bile çalışıyordu. Yani önümde patlak airbag olmasa araç kaza yaptı demem, o derece.. O yoldaki izler zift izleri. Ben ilk gördüğümde araçtan birseyler aktı heralde dedim ama sonra farkettim ziftmis.

Olan oldu dedik, kaskodan yaptıracağız dedik fakat sorun şu ki, yetkili servisteki hasar sorumludu beyefendi -ki sağolsun dobra dobra konuşan biri- bana dedi ki bu araç en az 3 ayda çıkar dedi. Çünkü parçaları yurtdışından getireceklermiş. Bu da bayağı zaman alıyormuş.

Olay cuma günü oldu ben de o gün daha fazla uğraşacak durumda olmadığım için ne yapalım dedim ve yetkili servise bıraktım. Fakat haftasonu biraz sakin kafayla düşününce kararsız kaldım. 3 ay benim için çok uzun bir süre. Yani illaki araba kiralamam gerekecek ve en ucuz aracı bile kiralasam 70 80 bin TL vermek zorunda kalacağım en az.

Biraz araştırınca yine kasko ile anlaşmalı özel servisler, orjinal sıfır parçaları buluruz ve ortalama 20 gün içinde teslim ederiz gibisinden konuştular. Zaten sigortam da 15 gün kadar araç verecek sanırım. Çok cazip geldi.

Hani airbag patlamasa hiç sorun değil. O zaman çabuk teslim edecek yerde yaptırırım. Servisin tramer i çok şişirmesi de umrumda değil. Genelde araç değiştirirken bayiiye takasa veririm. Zaten kendim satacak olsam da kaza resimlerini gösterir durumu izah ederim. Bunlar sorun değil. Kafama takılan iki şey var, biri servisin çok uzun sürede teslim etmesi sebebiyle girmek zorunda olduğum araç kiralama masrafı, ikincisi de şu, gittiğim zaman servis o kadar yoğundu ki, kendi kendime ya acaba böyle bir şeyle hakkıyla uğraşıp doğru düzgün yapabilirler mi? Bunları düşündüm açıkçası.

Sizlerin de fikrini almak isterim. Referansla gideceğim ve özellikle üstüne düşerek ilgilenecek özel servis var bu arada. Parçaları temin edersem 20 gün 1 ay gibi teslim ederim dedi.

• bence söz konusu airbag olduğu için ve en çok üçkağıtçılıkta airbag tamirinde döndüğü için özel servislere hiç bulaşmayın.

bu eskper videolarında hep airbag üçkağıtcılıkları çıkıyor.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Hocam ben de ilk başta öyle düşündüm ama o konuda bana garanti veren bir iki yer var referansla gideceğim. Bir özel servis ağının direk sahibi ile konuştum hatta. Orjinal parça temin edecekleri hususunda çok net konuştu. Yoksa ben de sizin gibi düşündüm

• valla bunu senin kontrol etme imkanın varsa yaptır, ama mühendis filan değilsen nasıl anlayacaksın bilemiyorum.

ben yaptırmazdım eğer ki arabayı sürmeyi planlıyorsam

• ceasear C kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam. Yetkili servis ile konuştuğunuzda aracın perte çıkma ihtimali hiç konuşulmadı mı? Pert durumu olacaksa sonuçta aracınızı geri almayacaksınız.

• anilc A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam sagolun. Sordum pert çıkmaz dediler net olarak.

Öncelikle geçmiş olsun umarım görüp göreceğiniz bu olur. Daha önce hava yastığı açılan bir kaza yapmıştım (yan ve perde) tamiratı kaskodan yetkili serviste yaptırdım kesinlikle pişman değilim. Perte çıkması sizin işinize gelecekse (maddi olarak yenisini alabilecek gücünüz varsa) iki yolu var; ilk olarak eksperle perte çıkarma yönünde görüşüp ikna edebilirseniz bir şekilde (!) çözüme ulaşırsınız. İkinci olarak da kasko şirketinizin pert birimine ulaşarak fiyat konusunda pazarlıkla anlaşmaya çalışabilirsiniz, doğal olarak epey düşük fiyat vereceklerdir ama alternatif olarak düşünebilirsiniz. Bu süreçte onarım için hemen onay vermeyin, biraz düşünün sonra geri dönüşü olmuyor. Pert işi olmuyorsa onarım için tavsiyem kesinlikle yetkili servis olur. Evet tramer kaydı biraz yüksek çıkar, onarım uzun sürer ama işçilik konusunda garantili ve ileride satarken onarımların yetkili serviste yapılmış olması avantaj sağlar.

Yetkili servisler perte çıkarmak istemez çünkü onarımdan çok iyi paralar kazanıyorlar. Hatta eksperlerle ilişkileri iyidir ve kararları lehine yani onarım olacak şekilde etkileyebilirler. Ne servis ne de sigorta şirketleri sizi düşünmez, herkes kazanacağı paraya ya da cebinden çıkacak paraya bakar.

• hsnkrmn H kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.

Perte çıkması için kanunen yüzde 70 değer kaybı gibi bir şart var gördüğüm kadarıyla. Yalnız serviste bile şişire şişire söyledikleri zarar 250 300 bin gibi. Bir de hakikaten benim de mantığım almıyor, aracı sürerek döndüm, serit sensörü çalışıyor ve hatta klima bile soğuk üflüyordu. Yani perte çıkmaz deseler zor hakikaten ikna etmem. Ki öyle dediler zaten. Bir de layıkıyla yapılacaksa sorun değil kullanırım da aracı.

Benim de gönlüm yetkili serviste yaptirmaktan yana fakat en son "en az 3 ay" dediler. Bu demektir ki 4 ay da olsa duyacağım şey "biz sana söylemiştik" lafı. 3 ay araç kiralasam dünya para. Sıkıntım bu. Bir de referansla bir özel servis zincirinin direk sahibiyle görüştüm. Sagolsun çok ilgilendi ve kendi bulunduğu şubeye getirmemi istedi aracı. Ve benim bıraktığım yetkili servise de çalıştıklarını söyledi. Tam ne demek bilmiyorum soramadım da, ama parçaları bulunca 20 günde teslim ederiz dedi.

Bir de bu yetkili servisteki yoğunluk nedir öyle? Nefes bile alamıyorlar yoğunluktan. Nasıl ilgilenip layıkıyla yapacaklar ondan da endişe duydum. Ama yine de bana daha makul bir süre söyleseler ben de yetkili servise verirdim.

• ElectroTech E kullanıcısına yanıt

Aynı durumu ben de hissettim. Araç eko modda mı diye kontrol ettim hatta. Servise, olmazsa Opel Türkiye ye bir sormak lazım. Çok saçma bir durum gerçekten, ekran ve menülerle ilgili gelişme beklerken aracın performansını düşürmüşler. Keşke hiç dokunmasaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nalmes42 -- 13 Ekim 2024; 21:32:13 >

Geçmiş olsun, acil frenleme sistemi çalışmadı mı ?

• Nalmes42 kullanıcısına yanıt

Sağolun. Valla inanın farketmedim çünkü karşıdan gelen güneş ve dikkatimin dağılması sebebiyle gaza fazlaca yuklendigim için oldu kaza. Çalışması için belli şartlar var diye biliyorum. Belki de çalıştı ama yeterli olmadı. Veya çalıştı ve daha kötü hasardan kurtardı. Hiç bilemiyorum.

• Nalmes42 kullanıcısına yanıt

Gerçekten pişman oldum, daha ilk sürüşte otoparktan çıkarken farkettim, düşük hızlarda vites geçişleri de hissedilir oldu :(

çok geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden korusun.

Cok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Cok gec farkedip gaza basmaya devam mı ediyordunuz? Normalde düz yolsa kaza önleme sistemi önce ötüp sonra frenlemesi gerekirdi. Ama zaten hasardan bir 30cm daha olsa kaza olmayacaktı gibi duruyor. Lastiklerin durumu, araçtaki mevcut ağırlık etkili olabilir. Veya aşırı süratli olmanız.

Servis olayına gelirsek,Türkiye'de bu işler kısmet işi, düzgün insanlara rastlamak çok zor. Şunu önerebilirim. Farklı servisleri arayın, aracın resmini atın, süre isteyin. Farklı servis daha kısa süre verebilir. Anlaşırkende bir kağıt imzalatın. :) Cünkü zamanında Hyundai Elmas beni kandırmıştı, bir tampon için 30 gün bekletmişlerdi ki, 3 güne işi biter diye aracı teslim almışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 14 Ekim 2024; 0:17:26 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.