Şimdi Ara

Manuel Araçlarda Kick-Down Oluyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gaza sonuna kadar hızlı bastım, normalde yavaş basarım ve 1900-2000 devir bandında vites yükselt uyarısı çıkar ama çıkmadı 5000 devir bandına kadar soluksuz çevirdi. Bir kaç kez dün bu şekilde oldu, daha sonra yavaşladım normal düzeyde gaza bastım her zamanki gibi 1900-2000 devir bandında vites yükselt uyarısı çıktı. Otomatik araçlarda özellikle sollama esnasında daha bir alt vitese düşüp fazla çevir çevirsin diye yapılan bir sistemmiş anladığım kadarıyla, peki manuel araçlar için de bu kick-down geçerli mi?

• Kick downu haliyle manuel araclarda senin yapman gerek vites kuculterek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen istersen olur tabi hocam. Bu arada aracın vites yükselt önerisi en az miktarda yakıt tüketimi için. Öneri çıksa bile 5000-6000-6500 belki 7000 devir çevirebilirsiniz benzinliyse, sıkıntı olmaz.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    yok hocam 5000-6000 devir çevirmişliğim var bakıyorum vites değişim göstergesi bana göz kırpıyor bir üsteki vitese geç diye :) ama dün 5000 devir çevirdim vites değişim simgesi çıkmadı, normalde çıkması lazım çünkü. Araç benzinli hocam bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz_ruh

yok hocam 5000-6000 devir çevirmişliğim var bakıyorum vites değişim göstergesi bana göz kırpıyor bir üsteki vitese geç diye :) ama dün 5000 devir çevirdim vites değişim simgesi çıkmadı, normalde çıkması lazım çünkü. Araç benzinli hocam bu arada.

Hocam aslında bu otomatik araçlarda gaza yüklenince vitesin bir-iki alta düşmesi veya belli bir devire gelmeden yükselmemesi gibi bir durum, nasıl sakin kullanımda 2000 devirde vites yükseltmeniz için uyarıyorsa, performanslı kullanımda da daha yüksek devirlerde vites geçişi olacağından uyarı vermiyor.
  • Son cümleler de kendinize cevap vermişsiniz bence

Manuel de kendi kendine vites düşürüyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaja basıyorsunuz, balata volandan ayrılıyor, gazı bırakmıyorsunuz motor seri bir şekilde devirleniyor siz de seri bir şekilde vitesi 1 veya 2 alt vitese (artık hangisini kaldıracaksa) takıp debriyajı bırakırken gaz pedalını da aşağı yaslıyorsunuz. İşte size Manuel Kickdown.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 Auto Hold Sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düz vites araçlarda kickdown bulunmaz bu sistemin görevini kendiniz yaparsınız vites'i düşürüp gaz'ı açtığınızda zaten Otm şanzımanlı aractaki kick down ile aynı şeyi yapıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursionnMann -- 3 Haziran 2015; 11:17:01 >
  • Teşekkür ederim yorumlarınız ve bilgilendirmeniz için
  • Normalde sakin sakin giderken araç sollamak istediğinizde bir alt vitese geçin, rahatça hızlanırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.