Arkadaşlar merhaba. Toyoto corolla 2005 aracın kontağını çevirdiğimde tık diye bir ses geliyor kalıyor. Gösterge ışıkları yanıyor teyp merkezi sistem kilit far çalışıyor. Elektrikçi çağırdım aküyle çalıştırdı eve geldim bir gün sonra araba yattı bugün denediğimde aynı olay. kontağı basılı tuttuğumda göstergeler tık tık sesiyle yanıp sönüyor. Akü ışığı yeşil. Sebebi ne olabilir.
marş dinamosunun kömürü bitmiş olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: smnkz
Arkadaşlar merhaba. Toyoto corolla 2005 aracın kontağını çevirdiğimde tık diye bir ses geliyor kalıyor. Gösterge ışıkları yanıyor teyp merkezi sistem kilit far çalışıyor. Elektrikçi çağırdım aküyle çalıştırdı eve geldim bir gün sonra araba yattı bugün denediğimde aynı olay. kontağı basılı tuttuğumda göstergeler tık tık sesiyle yanıp sönüyor. Akü ışığı yeşil. Sebebi ne olabilir.
Takviye ile çalıştırdığınıza göre akünüz ömrünü tamamlamış. Araç çalıştıktan sonra şarj ışığı yanmıyorsa sorun aküdendir. Saygılar.
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Ustaya gösterdim akü arızalı dedi. Emanet akü taktı 2 gündür bir sorun yok. Yeni akü alacağım inci aküye 140 tl dedi eskisini alacak. Şu anda fiyat araştırması yapıyorum. İyi günler.