Bildirim
mazda 3 sedan 1.5 120beygir motion
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Forum çok iyi bilir, halk çok iyi bilmez :D
Araba gerçekten baya iyi, tasarımı, iç mekanı çok güzel, motoru klasik atmosferiklere göre ekonomik ama ikinci elini düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye etmem.
Bakım aralıklarının 6 ayda bir olması ise diğer bir eksisi. -
Begenmeniz yetmez, satacak bayi de bulmaniz lazim -
quote:
Orijinalden alıntı: _MaxPayne_
Araba gerçekten baya iyi, tasarımı, iç mekanı çok güzel, motoru klasik atmosferiklere göre ekonomik ama ikinci elini düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye etmem.
Bakım aralıklarının 6 ayda bir olması ise diğer bir eksisi.
hocam neden ikinci el tavsiye etmezsiniz(sıfırını alacağız ama merak ettim) -
Tüpe uyumsuz diyordu dün arkadaşın biri.quote:
Orijinalden alıntı: snmez13quote:
hocam neden ikinci el tavsiye etmezsiniz(sıfırını alacağız ama merak ettim)
Alıntıları Göster
-
Yani kısa sürede satmayı düşünüyorsanız almayın diyor. Motion donanımı bile çok dolu araç yıllarca sorunsuz binersiniz. Bayilerde araç var sıkıntı yok -
Pazarlikla 65'e düşürülür Alinir binilir. Motion donaniminda neler var bilmem eger cidden forumun dediği kadar doluysa alin derim. Ama o fiyata alternatifler de var. 2.el riski de cabasi. Tercih sizin.. -
quote:
Orijinalden alıntı: snmez13
quote:
hocam neden ikinci el tavsiye etmezsiniz(sıfırını alacağız ama merak ettim)
Cümleyi yanlış ifade etmişim sanırım pardon.
Yani arabayı satarken çok zarar edersiniz piyasası hiç yok onu demek istedim. -
Kısa süre önce arkadaş aldı. Birlikte uzun uzun inceledik test sürüşü yaptık. Şahsen ben gerek motorun performansını gerekse otomatik şanzımanı çok beğendim. Donanimda tatminkarın üstünde gayet dolu. Yakıt tüketimi hakkında birşey diyemem kendine sormak lazım. Ama malzeme kalitesi olsun iç ferahlık olsun gayet başarılı. Dokunmatik ekranı çok başarı.
2.eli satarken sorun olabilir ama uzun yıllar binecekseniz dert etmeyin. Ankara bayi indirimde cimriydi. Bursa dan aldı.
Bu arada servise 10.000km de gideceğini söyledi 6 ay da gitmeyecekmiş. Umarım yanlış anlamamışımdır ama almadan önce kendisine bahsettiğim servise sorduğu bir konuydu. -
Aks mesafesi2700 mm
Akslar arasında yerden yükseklik - yüksüz155 mm
Bagaj hacmi, VDA (I)’ya göre419 l
Baş mesafesi / bacak mesafesi / omuz mesafesi - arka955 / 909 / 1382 mm
Baş mesafesi / bacak mesafesi / omuz mesafesi - ön981 / 1073 / 1452 mm
Boş ağırlık, sürücü dahil (75kg)1295 kg
Frenler
Arka disk çapı265 mm
Havalandırmalı ön fren diski çapı280 mm
İzin verilen toplam araç ağırlığı
Ön / arka945 / 890 kg
Toplam1835 kg
Maksimum tavan yükü75 kg
Ön tekerlek izi / arka tekerlek izi1555 / 1560 mm
Toplam uzunluk / genişlik / yükseklik4585 / 1795 / 1450 mm
Dış Donanım
Gövde rengi kapı kollarıStandart
Gövde rengi ön ve arka tamponlarStandart
Gündüz farlarıStandart
Krom pencere çıtalarıStandart
Lastik tamir kitiStandart
Ön farlar - halojenStandart
Ön sis farlarıStandart
Siyah ön ızgaraStandart
Yan aynalar - gövde rengi, elektrikli ve ısıtmalı, katlanabilirStandart
Yan aynalarda sinyallerStandart
Direksiyon
Direksiyon dişlisiPinyonlu
Minimum dönüş çapı (duvardan duvara)11,4 m
Emniyet ve Güvenlik
Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS)Standart
Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC) ve Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)Standart
Elektronik Fren Basıncı Dağıtımı (EBD) ve Acil Fren Desteğine (EBA) sahip Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)Standart
Etkin ön koltuk kemer gergi sistemleriStandart
ISOFIX bağlantı noktalarıStandart
Lastik Basıncı İzleme SistemiStandart
Mazda Gelişmiş Darbe Önleme SistemiStandart
Ön emniyet kemerleri uyarı lambasıStandart
Ön hava yastıklarıStandart
Ön ve arka perde hava yastıklarıStandart
Yan hava yastıklarıStandart
Yokuş Kalkış Desteği (HLA)Standart
Iç Donanım Özellikleri
60:40 katlanabilen arka koltuklarStandart
7" renkli ekranStandart
Arka koltuk kol dayamasıStandart
Aydınlatmalı torpido gözüStandart
Bluetooth®Standart
Deri kaplı direksiyonStandart
Deri kaplı el freniStandart
Deri kaplı vites koluStandart
Elektrikli arka camlarStandart
Elektrikli ön camlarStandart
Gösterge paneli - TFTStandart
Güneş gözlüğü haznesi ile baş üstü konsoluStandart
Güneşlikler - aynalı ve ışıklıStandart
HMI kumandasıStandart
Hoparlörler - 6 adetStandart
Internet Radyo Uygulamaları: aha radio ve Stitcher uygulamaları ile internet radyo istasyonlarına, podcast'lere, haberlere ve sesli kitaplara erişimStandart
Kapı kolları - gümüşStandart
Kendiliğinden kararan dikiz aynasıStandart
Panel kaplaması - piyano siyahıStandart
Paspaslar - halıStandart
Radyo / CD / MP3 çalarStandart
Sosyal Medya Entegrasyonu: aha radio uygulaması ile Facebook ve Twitter'a erişimStandart
Sürücü koltuğu bel desteğiStandart
Sürücü koltuğu eğim ve yükseklik ayarıStandart
Tavan ışıkları - ön ve arkaStandart
USB ve AUX girişleriStandart
Yol bilgisayarıStandart
Konfor ve Rahatlık
Anahtarsız çalıştırmaStandart
Direksiyondan kumandalı müzik sistemiStandart
Elektrikli kapı kilitleriStandart
Hız Kontrol SistemiStandart
Klima - çift bölgeli otomatikStandart
Uzaktan kumandalı merkezi kilitStandart
Uzaktan kumandalı yedek anahtarStandart
Motor
Hacim1496 cc
Maksimum güç120 / 6000 PS / dd
Maksimum tork150 / 4000 Nm / dd
Sıkıştırma oranı14.0 : 1
Silindir çapı x strok74,5 x 85,8 mm
Performans ve Ekonomi
CO2 Emisyonu129 g/km
EC emisyon seviyesiEuro V
Hızlanma 0-100 km/s11,6 sn
Maksimum hız185 km/s
Tavsiye edilen yakıt95 oktan
Yakıt deposu kapasitesi51 l
Yakıt Tüketimi
Ortalama5,5 l/100km
Şehir dışı4,8 l/100km
Şehir içi6,8 l/100km
Şanzıman
Tipi6 ileri otomatik
-
quote:
Orijinalden alıntı: farks
Kısa süre önce arkadaş aldı. Birlikte uzun uzun inceledik test sürüşü yaptık. Şahsen ben gerek motorun performansını gerekse otomatik şanzımanı çok beğendim. Donanimda tatminkarın üstünde gayet dolu. Yakıt tüketimi hakkında birşey diyemem kendine sormak lazım. Ama malzeme kalitesi olsun iç ferahlık olsun gayet başarılı. Dokunmatik ekranı çok başarı.
2.eli satarken sorun olabilir ama uzun yıllar binecekseniz dert etmeyin. Ankara bayi indirimde cimriydi. Bursa dan aldı.
Bu arada servise 10.000km de gideceğini söyledi 6 ay da gitmeyecekmiş. Umarım yanlış anlamamışımdır ama almadan önce kendisine bahsettiğim servise sorduğu bir konuydu.
hocam arkadaşınızdamı motion aldı yoksa power mı aldı power 70in üstünde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snmez13 -- 4 Mayıs 2015; 2:51:11 >
-
Alacaksan power al fakat bütçem kısıtlı diyorsan ozaman motion almanda sıkıntı olmaz. Arabanın direksiyonuna geçmeden performansının vs yorumlarına bakma sakın. Çünkü araba hantal gitmiyor vs denecek fakat atmosferik bir motora göre oldukça tatminkar emsallerine göre bence. Trafikte insanların imrenerek bakacağı bir arabaya sahip olacaksın bunlardan biri benim tasarım olarak yol tutuşu arabanın aktarım organları yola çok iyi kağıt verilerine bakma sür ve tüm her şeyini bayide test et sonra diğer markalarda aklını kurcalayan modellere bak zaten kararını vereceksin :) Negatif yönü senede iki defa servis olması maliyetlerini serviste sordur. Sözde mazda bu durumu düzeltecekquote:
Orijinalden alıntı: snmez13quote:
Orijinalden alıntı: farks
Bu arada servise 10.000km de gideceğini söyledi 6 ay da gitmeyecekmiş. Umarım yanlış anlamamışımdır ama almadan önce kendisine bahsettiğim servise sorduğu bir konuydu.
hocam arkadaşınızdamı motion aldı yoksa power mı aldı power 70in üstünde
Alıntıları Göster
-
seneye 1,5 dizeli gelecekmiş, ozaman almak lazımquote:
Orijinalden alıntı: MZR34
Alacaksan power al fakat bütçem kısıtlı diyorsan ozaman motion almanda sıkıntı olmaz. Arabanın direksiyonuna geçmeden performansının vs yorumlarına bakma sakın. Çünkü araba hantal gitmiyor vs denecek fakat atmosferik bir motora göre oldukça tatminkar emsallerine göre bence. Trafikte insanların imrenerek bakacağı bir arabaya sahip olacaksın bunlardan biri benim tasarım olarak yol tutuşu arabanın aktarım organları yola çok iyi kağıt verilerine bakma sür ve tüm her şeyini bayide test et sonra diğer markalarda aklını kurcalayan modellere bak zaten kararını vereceksin :) Negatif yönü senede iki defa servis olması maliyetlerini serviste sordur. Sözde mazda bu durumu düzeltecek
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: manisa_tr
seneye 1,5 dizeli gelecekmiş, ozaman almak lazım
90 binden aşağı satılmaz ama dizel -
Mazdaya kimsenin lafı yok zaten kalite olarak. Ama aile kullanımı konusunda şahsi olarak hoşuma gitmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: manisa_tr
seneye 1,5 dizeli gelecekmiş, ozaman almak lazım
Alıntıları Göster
Atmosferik düşünüyorsanız premıum donanım corollaı pazarlıkla 67ye alabilirsiniz. Geniş hacmi, yakıtı motoru ve çelik gibi 2. eli sizi üzmez.
Eğer ki uzun yıllar kullanımı düşünülüyorsa mazdayla da mutlu olabilirsiniz önemli olan sizin mutlu olmanız.
Kolay gelsin allah kaza bela vermesin.
-
çok sağolun hocam yorumunuz için . aracı ablam kullanacak zaten aldımı en az 5-6 sene kullanır birde servis problemi felan denmiş yılda 2 defa gidiliyormuş felan bu ne kadar masraf oluşturur bize -
quote:
Orijinalden alıntı: snmez13
çok sağolun hocam yorumunuz için . aracı ablam kullanacak zaten aldımı en az 5-6 sene kullanır birde servis problemi felan denmiş yılda 2 defa gidiliyormuş felan bu ne kadar masraf oluşturur bize
Hocam dediklerine göre 6 ayda birmiş. ŞAhsım olarak mazdanın bakım periyodlarına hakim değilim.
Ama servis bakımı için gidiyorsa değişim yapılacak parçalara göre 6 ayda bir yağ + filtreler gibi sarf malzemeleri değişimi vs 300-600 arası tutacaktır. Daha azına ihtimal vermiyorum.
Bayan ve uzun yıllar kullanım için alınıyorsa daha küçük türkiyede servis ve parça ağı daha geniş bir model düşünürdüm. -
Motion aldı. 2015 otomatik. Sedan. -
Dostum türkçe test vıdeoları var onlarıda izle faydalı olur, forumda mazda3 ü herkes önerır ama kimse almaz çok garıp bır forum, bence mazda 3 alınır. -
Donanım felan desen, kabul etmek lazım güzel. Dış dizayn desen maaşallah, ateş ediyor, hele ki kırmızı rengi. Yakıt tüketimi desen atmosferik motora göre düşük, kabul edilebilir. Performans, beklenildiği gibi, sen ben gibi adamın ihtiyacını karşılar, yarışa gidiyor değiliz nihayetinde. Şanzımanı desen eyvallah, ortalamanın üstünde. Ama 6 ayda bir bakım nedir? Bakım fiyatlarını tam bilmiyorum ama zannetmiyorum ki muadillerinin yarısı olsun, 1 senede bakıma verilen para eşitlensin. Onu da geçtim, şurada birçoğumuzun meşgalesi var, zaman zaman kafamızı kaşımaya zor vakit bulurken bu arabayı senede 2 kim bakıma götürsün?quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
Dostum türkçe test vıdeoları var onlarıda izle faydalı olur, forumda mazda3 ü herkes önerır ama kimse almaz çok garıp bır forum, bence mazda 3 alınır.
Benzer içerikler
- evin önüne engelli park yeri
- xenon far muayeneden geçer mi
- 2.0 tdi caddy kronik sorunları
- bipolar ehliyet yenileme
- ford focus en dolu paketi hangisi
- doblo trekking 4x4 mu
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
- fiat ulysse 2024 fiyat
- byd seal lion
- fiat topolino klima varmı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X