petrol daha da artacak; yaza doğru 20 li rakamlar gelecek; ve bu işin sonu tarım da -sebze- meyve de kıtlığa bile varabilir.aslında kıtlık da değil ama fiyatlar çok pahalı olacak ki şu anda pazar da Kış sebzesi KARNIBAHAR 30 TL, ISPANAK 15 TL. bu son zamlardan sonra eminim daha da artacak... Enflasyon kalıcı ve 50 - 60 aralığında olacak. Ta ki başımız dakilerden kurtulana dek; her günümüz bir öncekini aratacak. |
Mazota dev bir zam daha! (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bunlar bize normal aktivite..
-
Hala AKP'yi savunanlar, sizi medeni cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum.
Ben şu ortamda AKP'ye oy versem, bunu söylemeye bile utanırım.
Mesele varil fiyatının artması değil, ekonomiyi yönetmeyi bilmeyen, beceremeyen AKP yüzünden TL'nin pul olması, alım gücünü tamamen kaybetmiş olması.
TL böylesine değer kaybetmeseydi, brent petrolün artmasından ötürü mazot fiyatı atıyorum 5TL'den 5.20TL'ye, oradan 5.35TL'ye falan çıkardı ve bu fiyatlar böylesine belimizi bükmezdi. Ama şimdi asgari ücretin 4250TL olduğu ülkede mazot 15 TL'yi geçmiş durumda. Brent petroldeki az bir artış yüksek kurdan ötürü pompaya 80, 90 kuruş olarak yansıyor. Dünyada da akaryakıt artıyor ama orada 1.90 euro'dan 1.95Euro'ya çıkıyor fiyat. Onların kazancına göre bu fiyatlar çok pahalı değil.
Bu ekonomik çöküşün tek sorumlusu AKP'dir. 20 yıldır tek başlarına iktidardalar, suçu atabilecekleri hiç kimse yok. Burada AKP'yi savunarak kendinizi rezil kepaze bari etmeyin. Susun en azından.
-
Bir yandan iyi oldu.Yeni nesil tamamen o görüşe zıt bir mentaliteye sahip oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden mazotçu diye biri vardı. Van gölü canavarı hikayesini anlatan. Orada asfalta yatmış bacağını açmış bir yerlerini yalayan bir canavar vardı işte mazot oymuş
Ortadoğunun tam ortasında ve dünyanın en önemli coğrafyasında olduğumuz için söylemiştim, anadolu imparatorluklar ve devletler mezarlığı gibi, savaş sorun eksik olmamış, onun için zor bizim kaderimiz demek istedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yeni nesil öbür kesimede zıt ama unutma
alternatifi yok maalesef ve diğer taraf çok karanlık ve ürkütücü
Motorine dün yapılan 80 kuruşluk zammın ardından bu gece de benzine 72 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
-
Yok kızlara vakit kalmıyordu. sizin kıbrıs fatihi marmaray mimarı ateşi bol olsun karaoğlan sayesinde sabah 6 da hastaneye gidip 10 saat ilaç kuyruduğunda bekliyordum wilson (bakır fazlalığı) hastası olduğum için
-
Adamların umrunda değil ki. Memleket yansa umurlarında olmaz hepsi hipnotize olmuş durumdalar. Ampülü görünce bir aydınlanma yaşıyorlar.
Milletin cebinden dünyanın parası akıp gidiyor. Restoranlar artan elektrik faturaları yüzünden kepenk kapatmaya başladı. Arabası olan artık arabasını kullanamaz hale geldi. Doğalgaz yerine odun, kömür yakacağımız, lamba yerine mum, gaz lambası yakacağımız günler yakındır. Sonra AKP'li dayılar gibi Gaz yağı alamadııhhk deriz gelecekte.
Yapacak birşey yok bu daha başlangıç çok daha kötüsüne hazır olun 2022 yılı kabus gibi geçecek dediğimde bana demeyen etmeyen kalmamıştı dahada kötülerine hazır olun artık ne derece olur bilmiyorum kaç sene sürer bikmiyorum ama bu seneden itibaren hayatta kalma savaşı resmen başladı artık bunların sonucu daha yansımadı bakalım Turizm nolucak oda patlasında onun etkilerinide görücez görücezde görücez kendi düşen ağlamaz bu millet sonunda hak ettiğini buldu hiçbirzaman bana dokunmayacak zannetti bana birşey olmaz zannetti öyle değil o işte neyse daha konuşmıyim diyorum genede dayanamadım iyi eğlenceler herkese kendinizi mutlu etmeye çalışın ihtiyacınız olucak.Kurunun yanında yaşda yanar yapacak birşey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 8 Şubat 2022; 10:48:54 >
Düz 50 TL olsun. : )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok doğru yazmışsınız. Maalesef petrol bu seviyelerde kalırsa olacağı bu.
Olmayan bir şey bela da veremez fayda da sağlayamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Trol maaşı kaç para desene allasen.
Ateşi bol olsun dediğin Ecevit sizin dıj güçlere posta koydu da Kıbrıs a çıkarma yaptı üstüne ambargo yedi. Senin reyisin el kadar türbeyi savunamayıp kaçırdı ne konuşuyon lan sen.
-
farkındayım da;
bi umut...
hani belki.
-
Benim araba 15-20 kuruş yakıyor muhabbetleri sona ereli çok oldu. Bakalım yakında kuruş muhabbeti tamamen sona erecek. Renonun 1.5 dizeli bile şehiriçinde 90 kuruş bandlarinda yakıyor. Diğer büyük motorlu araçları düşünemiyorum.
2-3 sene sonra benim araba 5 lira yakıyor falan deriz artık.
15,50 tl den mazot satılan memlekette herhangi bir sebze veya meyve 30 liranın altında satılamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 8 Şubat 2022; 11:9:0 > -
Mazotlu arabanın artık hiç bir önemi kalmadı gözümde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X